sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Pihakuulumisia ja vähän sisältäkin

Tässä pihakuulumisia ja vähän sisältäkin kasvikuulumisia. Minulla on ollut aika työntäyteiset viikot, joten oli tosi ihanaa päästä haravoimaan. Kuten kuvasta näkyy, vielä on vihreitäkin kasveja eli haravointia riittää. Mikäs sen ihanampaa, sillä rakastan haravointia.


Osa sipulikukista on jo istutettu...

Istutin siis narsissien sipulit jo maahan, sillä onhan nyt parhaillaan kuun mukaan hyvä aika istuttaa sipulikukkia. Ensi viikolla todennäköisesti on vuorossa tulppaanin sipulien istutusta. Sen sijaan ruukkuihin en vielä laita sipuleita, se saa odottaa marraskuulle. Ruukut on siis menossa talveksi kellariin.


Talvenarkojen ruusujen talvisuojasäkit lämpimään varastoon...

Meillä on ryhmäruusuja, mitkä on talvenarkoja. Ne pitää suojata vettä hylkivällä talvisuojaturpeella. Nyt ennakoimme ja siirsimme talvisuojasäkit lämpimään varastoon. Talvisuojaturve on siten helpompi levittää pakkasella, kun tulee aika suojata ruusut. Se laitetaan siis vasta, kun maan pinta on jäätynyt. Siitä lisää Ryhmäruusut suojattu talvisuojaturpeella -postauksessa.


 Mitä kuuluu amarylliksille...

Se keskiviikkona istuttamani amarylliksen sipuli kasvattaa jo nuppua. Siinähän pilkotti nuppu jo istutushetkellä, joten ei ihme, että nuppu lähti kasvuun.

Mustassa laatikossa on kaksi amarylliksen sipulia viime joululta. Vasemman puoleisella on tosi pieni sipuli, joten taidan heittää sen kompostiin.  Oikealla olevan aioin istuttaa uuteen multaan ja jatkaa sen kasvatusta. Saas nähdä kukkiiko se.


Amppelisoilikki ja sen pistokastaimi...

Vihdoinkin tänään ehdin istuttaa ruukkuun ne kaksi amppelisoilikin tainta, jotka laitoin pistokkaasta sammalnappiin. Ruukkuun laitoin mullaksi kasvusammalta eli 100% sammalta, sillä niin hyvin nämä tekivät juurta sammalnapeissa.
Kukat olisi kannattanut poistaa, mutta en hennonnut tehdä sitä. Saavat siis kukkia😊 

Tältä amppelisoilikki näytti tänään. Se innostui kukkimaan näin runsaasti, kun pääsi parvekkeelta sisälle ikkunan eteen. Lannoitan sitä edelleen sillä erikoislannoitteella

Se alkaa olla muuten niin leveä, ettei meinaa mahtua ovesta. Kuvia amppelisoilikista kesäkuun lopulla Amppelisoilikki - uusi ihastukseni -postauksessa.

Limenvihreä värinokkonen kukkii myös...

Tämä limenvihreä värinokkonen alkoi myös kukkia, kun pääsi parvekkeelta sisälle. Yleensä siitä leikataan kukat pois jo nupullisina, jotta lehdistö pysyy kauniina. En nyt näistäkään hennonnut leikata kukkia pois eli antaa kukkia. Vähän jännään, saanko tämän viihtymään talven yli. Todennäköisesti ei onnistu, ainakaan näin kauniina.


Tämäkin on niin leveä, ettei meinaa mahtua ovesta. Kesäkuun puolessa välissä se oli vielä niin pieni. Siitä kuvia Valkoista ja vihreää kesäkukissa -postauksessa.

Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita!

Terveisin Sari

Ps. Ollaan jo toivuttu isommasta järkytyksestä. Nyt vielä jännätään, miten daaliat selviävät kellarissa talven yli.

2 kommenttia:

  1. On todella iso värinokkonen! Olen nähnyt niitä vain monenkirjavana ja isolehtisenä. Noin limen vihreänä se näyttää oikein kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään on näitä yksivärisiäkin värinokkosia myynnissä kuten esimerkiksi hyvin tummalehtisiä. Tällä lehdet on aika kapeat, minkä takia se ei heti muistuta värinokkosta. Itsekin pidän tästä sen väristä :)

      Poista