lauantai 9. joulukuuta 2023

Hyasintti ja lasikupu - 9. luukku

Ihanasti tuoksuva ja niin upean sininen hyasintti pääsi lasikuvun alle. Minusta se on näin jopa vielä kauniimpi, sillä hyasintti lasikuvun alla on klassinen jouluasetelma. Näin hyasintti ei tuoksu niin voimakkaasti herkkänenäisille. Toki lasikupu ei täysin estä tuoksun pääsyä huoneilmaan, vaan vähentää sitä.


Sininen hyasintti pienessä lasimaljassa...

Jouluhyasintit eivät ole kertakäyttökukkia,  joten halusin säilyttää tämän juuret hyvässä kunnossa, vaikka poistin siltä mullat. Se ei nimittäin muuten mahdu tämän lasikuvun alle ruukkunsa kanssa.

Eli poistin siltä mullat ja laiton sen juurineen lasimaljaan, jonka pohjalla on hieman vettä. Näin se säilyy hyvänä. Lopuksi täytin sammaleella sipulin ja lasimaljan välin.

Tämä on minusta edelleen niin kaunis tapa somistaa hyasintit jouluna.


Lasikupu vaimentaa hyasintin tuoksua...

Ihan täysin tämä lasikupu ei estä tuoksun pääsyä huoneilmaan, koska sen reunan alla on rako. Reunan ja metallilautasen välissä on puutikut, jota kosteus ei tiivisty lasikuvun sisäpintaan. Eli näin se pysyy kirkkaana. Samalla tuoksua pääsee hieman ilmaan.


Ihastuttava hyasintti ja lasikupu -asetelma...

Tästä asetelmasta tekee nyt huikean kauniin hyasintin sivuversot. Tämä on siis paljon luonnollisemman oloinen. Vai mitäs mieltä olette?

Lisää blogipostauksia hyasinteista...


Jouluisin terveisin Sari



2 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä! Sivuversot tekevät hyasintistäsi luonnollisemman ja kauniimman. Ei ole lainkaan niin steriili, mitä kaupan hyasintit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinäkin pidät tästä luonnollisemmasta hyasintista :)
   Näitä sivuversollisia löytyy välillä kaupan hyasinttien joukosta, kun katsoo niitä tarkemmin.

   Poista