keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Niilo-papan puhdetyö ja hyasintit - 6. luukku

Itsenäisyyspäivän perinteenä minulla on kukka-asetelma tähän Niilo-papan rintamalla tekemään puurasiaan. Hän teki sen siellä puhdetyönä. Te, jotka olette seuranneet blogiani pidempään, niin ehkä muistatte, että pappa teki tämän rasian Lahja-mummulle. Puurasia on sen verran arvokas, että pidän sitä yleensä kirjahyllyn ylimmällä hyllyllä. Se on nimittäin aivan kuin kirja.

Puhdetyö, mänty ja hyasintit...

Tänä vuonna tästä itsenäisyyspäivän asetelmasta tuli aika pelkistetty. Rasian takana on metsämänty, joka kasvaa ruukussa. Kukkina tietysti siniset hyasintit, kuten monena aikaisempanakin vuotena. Tällä kertaa ne on ihan kokonaisina :D

Kuvan alakulmasta näkyy puurasian kannen kulma. Kansi sekä rasian selkämys on koristeltu tosi kauniisti ja niissä on paljon yksityiskohtia. Siis oikea taidonnäyte.

Hyasinttien metalliset suojaruukut sopii minusta tähän asetelmaan yllättävän hyvin. Nimittäin ensin hieman emmin niitä liian arkisina. Toisaalta rintamalla tehdyn puhdetyön viereen ne sopii täydellisesti.

Siniset hyasintit tuoksuu niin ihanasti...

Näissä sinisissä hyasinteissa on aivan ihana tuoksu. Ne on tietysti kotimaisia eli kasvatettu Suomessa. Kukkien sinisen sävy on ihan huikean kaunis ja vielä kun siinä on vihertäviä nuppuja. Suorastaan jopa keväinen😊

Lisää kuvia puhdetyöstä aiemmilta itsenäisyyspäiviltä...


Hyvää itsenäisyyspäivää!


Terveisin Sari


6 kommenttia:

 1. Oih, mikä aarre sinulla onkaan! Kaunis puurasia ja taitavasti tehty. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä puurasia on tosiaan aarre, sillä näitä papan tekemiä puhdetöitä on säilynyt vain pari. Tämä on niistä isoin, ja ainoa, mikä minulla on.
   Meidän Niilo-pappa oli tosi taitava käsistään, kuten monet entisajan ihmiset.

   Poista
 2. Tuo puurasia on todella kaunis!
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rasia on minustakin tosi kaunis ja toki sillä on myös suuri tunnearvo.

   Poista