perjantai 8. joulukuuta 2023

Jouluhavuna pieni sypressi - 8. luukku

Jouluhavuna pöydälle sopii loistavasti pieni sypressi. Tämä ei ole ihan tavallinen sypressi, sillä sen kasvutapa on erilainen. Näitä pieniä havuja myydään mix-sekoituksina eli lajitelmassa on hyvinkin erilaisia ja eri sävyisiä. Kaikki tässäkin mixissä oli sypressiheimon kasveja. Nämä eivät useinkaan talvehdi  meillä ulkona, joten ovat joulun ajan kausikasveja.


Korissa pieni sypressi jouluhavuna...

Monelle havukasvit ja havunvihreys kuuluu vahvasti jouluun. Ekologisin olisi tietysti kotimaiset metsästä kaadetut kuuset sekä kuusen ja männyn oksat. Kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta. Silloin nämä erilaiset pienet ruukkukasvina myytävät havut on hyvä vaihtoehto.

Pienet ruukkuhavut on siitä kivoja, että niistä saa luotua monenlaisia asetelmia. Tällä kertaa laitoin tämän pienen sypressin vanhaan sangalliseen koriin. Tämä kori on yksi suosikeistani ja se onkin näkynyt monessa postauksessa vuosien varrella.
Pari tonttua viereen, niin asetelmasta tuli ihanan jouluinen😊

Sypressikasvit joulun ruukkuhavuna...

Sypressit on helppohoitoisia, kunhan muistaa kastella niitä. Multa ei saa päästä kuivumaan liikaa. 
Ne pärjää hyvin asuinhuoneessa,  kun pitää ne kaukana lämpöpatterista, takan lämmöstä ja muista lämmönlähteistä.
Tämä pieni sypressiheimon kasvi on kasvatettu Alankomaissa, ei onneksi sen kauempana.

Lisää postauksia pienistä havukasveista ruukussa...


Jouluterkuin Sari


Ps. Jos et huomannut, niin nyt ei ole hyvä aika leikata puista havunoksia tai kaataa kuusta, kuun mukaan. Lue lisää Joulukuusen  kaato kuun mukaan -postauksesta.


2 kommenttia:

  1. Ihkut tontut!!! Mistä oot tollaset söpöliinit löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan nämä valkoiset pienet tontut on ihanan söpöjä. Itsekin silloin ihastuin näihin heti, kun näin ne. Valitettavasti en muista mistä nämä ostin... jostain tavaratalosta tai isommasta kukkamyymälästä, mitä kaupungeissa yleensä on. Tontut on siis jo vanhoja.

      Poista