keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Oranssit tulppaanit uudella tavalla

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Laitoin nämä oranssit tulppaanit hieman uudella tavalla. Eli halusin niiden ikään kuin villisti ryöppyävän maljakosta. Näin ne ovat heti paljon elävämmän ja luonnollisemman oloisia. Samalla niiden kukatkin tulevat paremmin esille, kun niitä näkee eri puolilta, nimittäin nämä oranssit tulppaanit on ihan huikean upeita.


Kahta eri oranssia tulppaania...

Yksi keino saada tulppaanikimpusta elävämpi on ottaa kahta eri lajiketta, jotka ovat lähes samaa väriä. Sitä kikkaa käytin nyt myös tässä kimpussa. Eli toinen tulppaani on muhkeakukallinen ja toisella kukka on kapeampi. Kukkien väritys on lähes sama.

Oranssit tulppaanit uudella kaartuvalla tavalla...

Minua viehättää nämä tulppaanien kaartuvat varret. Olen joskus aikaisemminkin saanut aseteltua tulppaanit niin, että kimppu kaartui kauniisti alaspäin. Nyt sain näilläkin tulppaaneilla aika lailla saman vaikutelman.

Nämä on kyllä niin ihania kaartuvina. Ja isokukallinen tulppaani on aivan sykähdyttävän kaunis😍


Tässä maljakko on hieman käännettynä. Siitä näkee, että tulppaanikimppu on aseteltu maljakkoon vinosti. Näin kannussa se toimii erityisen hyvin. Näyttää super ihanalta!

Perinteisempi tapa asetella kukat maljakkoon...

Perinteisempi tapa on tämä eli kukat ovat kimpussa tasaisesti joka puolelle. Ja mielellään varret ylöspäin. Kaunis tämäkin on... mutta vielä ihanampi tuolla uudella tavalla.

Tulppaanit maljakkoon...

Tulppaanit on kimpussa niin, että niiden kukat on suurin piirtein samalla tasolla. Kimppu on koottu käteen spiraaliin ja sidottu yhteen kumirenksulla. Nopea ja helppo tapa saada se pysymään koossa maljakossa.

Nämä tulppaanit tuli suoraan Huiskulan Puutarhalta, kuten ne tulee myymälöihin, ilman vettä. Varret oli hieman rennot, mikä kuuluu asiaan. Kotona ensimmäiseksi leikkasin varresta palan pois ja laitoin ne kääreineen päivineen juomaan vettä. Noin tunnin kuluttua tein niistä kimpun, leikkasin varren alapäät tasaisesti ja laitoin maljakkoon.

Ja jos joku ihmettelee sitä kuivana kuljetusta, niin sille on oma syynsä. Puutarhoilta myymälöihin leikkotulppaanien kuljetus tehdään viileässä kuivana, ilman vettä, koska se tutkitusti lisää tulppaanien kestoa.

Jos haluaa pidentää tulppaanien kestoa kotona, niin ne kannattaa siirtää yöksi viileään. Ei kuitenkaan pakkaseen. Päivittäin olisi hyvä vaihtaa maljakoon vesi ja leikata varsiin uudet imupinnat. Tulppaaneille riittää matala vesi eli noin 10 cm viileää vettä.

Nämä upeat oranssit tulppaanit on kotimaisia eli kasvatettu Huiskulan Puutarhalla, Turussa. Huiskula on iso leikkotulppaanien kasvattaja ja heidän tulppaaneja on myynnissä ympäri Suomea.

Lisää postauksia erilaisista tulppaaneista...


Puutarhaterveisin Sari


10 kommenttia:

 1. Vau! Kertakaikkisen upea kimppu! Ja tulppaanin hehkuva väri on upea. Taidanpa laittaa ostoslistalle oransseja tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on minustakin niin ihanan värisiä, että menivät myös minun ostoslistalle. Enpä muuten olisi uskonut vuosi sitten, että näin ihastun oransseihin tulppaaneihin ;)

   Poista
 2. Kyllä, samaa mieltä kanssasi, että ryöppyävät tulppaanit ovat kuvauksellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauksellisia sana kuvaakin niitä tosi hyvin. Näin villin ryöppyävänä ne ovat mielenkiintoisempia ja ehkä juuri siksi niin super kauniita.

   Poista
 3. Upeita, tuli mieleen ranskalaiset tulppaanit, mutta niistähän sinä olet jo postannut. Epäsymmetrinen ja "vino" asetelma on minun mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nuo muhkeakukkaiset tosiaan muistuttavat ranskalaisia tulppaaneja. Niilläkin kun on isot kukat ja kaartuvat varret.
   Se on jännä, miten maut ja trendit muuttuvat ajan saatossa. Nyt on selvästikin tällainen epäsymmetrisyys ja rentous tulossa muotiin. Tai osittain on jo :)

   Poista
 4. Hienosti olet ne asetellut. Minä en ole vielä saanut kotia tulppaaneja tuotua 🤔
  Minä otan usein myös ruusuista kahta melkein samaa väriä ja teen siitä asetelman.
  Minulla on blogissa perenna siementen arvonta jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo kikka valita kahta melkein samaa väriä taitaa toimia kaikilla kukilla, myös neilikoilla se on tosi kiva.
   Täytyypäs käydä kurkkaamassa blogiasi.

   Poista
 5. Oranssit tulppaanit ovat lempileikkokukkiani! Ehkä ensi kerralla minäkin muutan sijoittelutapaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yllättävän vähän näyttää olevan oranssia tulppaania myynnissä, tai sitten ne on kaikki myyty heti :) Olisin ostanut nyt viikonlopuksi, mutta meidän marketissa olikin enemmän pinkkejä. Kokeile ihmeessä tätä villimpää tapaa :)

   Poista