perjantai 22. tammikuuta 2021

Keväinen amaryllis `Nymph` ja laikkuvehka

Minusta tämä amaryllis `Nymph` on tosi keväinen, etenkin kun se kukkii  tähän aikaan. Kevät ja kevätkylvöt on niin mielessä jatkuvasti ja tänä viikonloppuna aion kylvää vähän esikasvatettavia. Eli tämä amaryllis ei tuo mieleen joulua, vaan tulevan kevään.


Itse sipulista kasvatettu amaryllis...

Istutin sipulin ruukkuun marraskuun lopulla. Jos silloin sipulista pilkotti kaksi kukkavarren kärkeä. Ruukku on ollut sen jälkeen ikkunalla. Kukkavarret kehittyivät kukkaan aika hitaasti, sillä pidin tätä enimmäkseen ikkunalaudan viileimmässä kohdassa. Ja varmasti siksi kukkavarretkin jäivät kivan lyhyiksi.Amaryllis `Nymph` pirtsakan keväinen...

Tämä kuva on tammikuun alusta, kun ensimmäinen kukka avautui. Kukka on niin kaunis ja pirtsakan keväinen.

Nyt amaryllis `Nymph` näyttää tältä eli sen kaksi kukkavanaa kukkii komeimmillaan. Varmuuden vuoksi laitoin niille tukikepin, että kukkavarret varmasti pysyvät pystyssä. Sen muhkeat kukat on kyllä upeat ja niin ihanan herkullisen väriset 😊Punertava laikkuvehka ja punakirjava amaryllis `Nymph` vierekkäin...

Vaikka nämä ovat hyvin erityyliset, niin sopivat kummasti näin vierekkäin. Ehkäpä sen takia, että kummassakin on tuota samaa punaisen sävyä. 

Helmikuussa pääsen vihdoinkin istuttamaan viimeiset lepokautta viettävät amarylliksen sipulit uuteen multaan. Ja tietysti kuun mukaan hyvänä aikana. Saas nähdä, alkavako ne vai ei.
Joulunahan kukki yksi vanha toissajouluinen amaryllis. Siitä lisää Vanha amaryllis kukkii -postauksessa. 
Nyt se on muiden amaryllisten kanssa ikkunalaudalla ja kastelen niitä lannoitevedellä, jotta vahvistuvat. Koetan saada ne siirtymään lepoon tänä vuonna hieman aikaisemmin 😊

Amarylliksen jatkokasvatusohjeet löytyvät Amarylliksen säilyttäminen ja hoito - postauksessa.


Hauskaa viikonloppua!

Terveisin Sari

4 kommenttia:

 1. Upea amaryllis! Muistuttaa ihan polka karamellia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sama valkopunaraidoitus kummassakin :) Se tekee tästä `Nymph` amarylliksestä niin raikkaan oloisen.

   Poista
 2. Jestas miten kaunis amarylliksen kukinto ja kuten sanoit hieno tämän laikkuvehkan kanssa. Minä ostin tänä jouluna myös yhden amarylliksen asetelmaan muuten olen aina joka jouluksi ostanut leikkona, kuten nytkin. Painoin myös lukijat painiketta 🤗.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllikset on upeita niin leikkokukkana kuin näin ruukkukukkanakin. Ja superhelppoja kasvattaa sipulista, sillä kasvatuspaikaksi riittää ikkunalauta :) Näitä erikoisempia on myynnissä etenkin sipuleina, harvemmin valmiina ruukussa.
   Tervetuloa lukijaksi!

   Poista