tiistai 16. elokuuta 2011

Puutarhakurssit alkamassa .... ja muuta ajankohtaista

Ajattelinpa tässä muistuttaa teitä, jotka aiotte tulla puutarhakursseille, joilla opetan.
Kursseille ilmoittautumiset ovat kohtapuoliin alkamassa kansalais- ja työväenopistoissa.
 • Espoon kaupungin työväenopistossa ilmoittautuminen alkaa 17.8. Kurssit näet täältä.
 • Kansalaisopisto Jukolassa ilmoittautuminen alkaa 29.8. Kurssit klik.
 • Jokelan kansalaisopistossa alkaa sunnuntaina 4.9. kompostointikurssille, klik.

Elokuun pihatöitä

Syyslannoitus:

Syyslannoituksen aika on nyt elokuun puolessavälissä... Meillä syyslannoitus tehtiin jo viime lauantaina, huomioiden kuun vaiheet : )
Alla olevan Endless Summer -hortensian kukat ovat vieläkin näin upeita. Sekin sai oman osansa syyslannoitetta ; )

Pihan siistiminen:

Puutarhan siistiminen jatkuu...Viikonloppuna siistin taas kukkapenkkien ja nurmikon reunoja. Koska kesä oli niin kuiva, ettei nurmikko ole riehaantunut kasvuun, reunoja ei tarvitse kantata. Pelkkä kitkeminen riittää, ellei sitten halua reunoista täysin suoria : )
Kuvan nurmikon reuna on siistitty keskivaiheilta ylöspäin, ja kitkemättä keskivaiheilta alaspäin.

Sipulikukkien tilaus:

Sipulikukkien postimyyntihinnastot ovat ilmestyneet. Harvinaiset lajikkeet kannattaa tilata aina heti, sillä niitä on saatavana vain rajoitettu määrä. Tilasin Korpikangas Siemen-Frö:ltä monenlaista kivaa, joista kerron sitten tarkemmiin, kun lähetys saapuu.
Liljojen sipuleita on myös syksyisin hyvät valikoimat myynnissä. Vielä sipulikukkia ei taida olla myymälöissä, sillä nythän on kesä ; )
Heti kun tämä uusi lilja aukaisee nuppunsa, laitan ihan oman postauksen rakkaista liljoistani...

Perhoskasvien tilanne:

Perhoskasvit voi kartoittaa nyt pihaltaan. Onko niitä tarpeeksi, vai pitäisikö hankkia lisää ? Perhoskasvit tunnistaa siis niissä olevista perhosista, hih ; )
Meillä lentelee vain nokkosperhoset ja ne valkeat lanttuperhoset, muita ei ole näkynyt. Kuvassa siemenistä toissa keväänä kylvetty punalatva.

5 kommenttia:

 1. Punalatva on tosiaan hyvä. Minullakin on sitä, viime syksynä istutettu ja nyt alkaa kukkia. Se on ihana kasvi <3 Myös noiden perhosten vuoksi.
  Endless Summer täälläkin upeasti kukassa, mutta hyvin hyvin pinkkinä verrattuna tuohon sinun kukkaasi. Kyllä nuo siniset sävyt vaan ovat kauniita. Olen vähän kahdella mielellä siitä, haluanko yrittää sinistää sitä. Kunnon vaaleanpunainenkin on hieno väri.

  VastaaPoista
 2. Saila - nuo meidän punalatvat on kylvetty erään tuttavan pihan punalatvojen siemenistä. Kylvö onnistui tosi hyvin : )
  Oih, vaaleanpunainen hortensia on upea myös ! Oikeastaan pitäisi olla kaksi Endless Summeria, joista toinen olisi vaaleanpunainen ja toinen vaaleansininen... kummatkin kun on niin ihania : )

  VastaaPoista
 3. Puutarhakurssisi tekisi varmasti poikaa, mutta valitettavasti asun liian kaukana... Olin kerran yhdellä ja petyin sen huonoon tasoon. :-(

  Olen itsekin huomannut tuon "perhoskadon": viime kesänä perhosia oli jos jonkinlaisia, mutta tänä vuonna niitä saa etsiä melkein suurennuslasilla.

  Syyskuvastot saavat minut aina pahalle tuulelle, sillä en voi istuttaa upeita tulppaaneja minnekään! Myyrät syövät metsän keskellä ihan kaiken maistuvan. Narsissit ovat kauniita ja niitä on tullut laitettua maan uumeniin, mutta värivalikoima on niiiiin yksitotinen. Pikkusipulit ovat kivoja, mutta ne tulppaanit...

  Mukavaa tiistai-iltaa!

  T. Sari

  VastaaPoista
 4. Kukkasipulilehtiä on tullut selattua aika lailla, vielä ei ole tilausta lähtenyt, kun vein lehdet töihin. Saavat työkaveritkin väriä pihoilleen;)

  Meillä perhoset viihtyvät purppurapunalatvoissa, punahatuissa ja sinipallo-ohdakkeissa.

  VastaaPoista
 5. Puumuli - tulppaanin sipuleita yleensä syö vesimyyrä. Se asuu kesät ison ojan tai lammen rannoilla, ja talvet kuivalla maalla, siis vaikka puutarhassa. Vesimyyrät ovat kyllä harmilllisia, sillä ne voivat syödä paljon muutakin : /
  Se on jännä, miten jollain paikalla on runsas perhosmäärä, ja toisella pakkakunnalla niitä taas on vähän. Neitoperhosta en ole nähnyt tänä kesänä yhtään... toivottavsti tulevat vielä : )

  pioni - minä tilasin sipulit jo näin aika ajoissa, tilauksessa kun oli valkoinen varjolilja. Nyt sitten jännään, saanko sen vai ehtivätkö sipulit jo loppua.
  Sitä sinipallo-ohdaketta minäkin olen ajatellut hankkia. Paikkaa sille en vain ole vielä keksinyt.

  VastaaPoista