maanantai 31. tammikuuta 2022

Pirtsakat tulppaanit työpöydällä

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Nämä pirtsakat tulppaanit työpöydälläni viikonloppuna saivat työt sujumaan kevyesti, kuin keväällä auringonpaisteessa. Väriyhdistelmä on niin ihanan raikas ja keväinen. Ei haitannut lainkaan lumisateen tuoma pieni hämäryys. Se on jännä, miten iso merkitys onkaan väreillä. 


Oranssit tulppaanit niin herkullisen upeita...

Näihin oranssin värisiin tulppaaneihin en näköjään kyllästy vieläkään. Näissä on jotain niin ihanaa, lämmintä ja samalla raikasta. Ja sitä keväistä fiilistä, jota on kevätauringossakin.


Tulppaanit kasvattavat vartta pidemmiksi...

Hauskasti eri tulppaanilajikkeet kasvattavat maljakossa vartta pidemmiksi. Osa kasvattaa vain hieman ja osa on aamulla lähes kukan verran muita pidempiä. Tässä tulppaanikimpussa vaaleanpunaiset ovat niitä, jotka pinkaisevat pituuskasvussa.

Tänään vaihdoin näille taas uuden puhtaan veden maljakkoon ja samalla leikkasin varsiin uudet imupinnat. Vaaleanpunaisista tulppaaneista lähti siis isommat palat, jotta sain ne matalammiksi. Poistin myös osalta alimpia lehtiä, jotka näyttivät jo haalistumisen merkkejä. 

Näillä eri lajikkeilla kukat aukeavat myös ihan eri tavalla. Vaaleanpunainen avaa terälehtensä hyvin auki muutaman päivän kuluttua. Sen sijaan toinen vaaleanpunainen lajike pitää kukat supussa ja tämä oranssi on sitten siltä väliltä. Oranssin tulppaanin terälehdet on muuten jännästi raidalliset kukan sisällä.

Tulppaanit kestävät maljakossa pidempään...

Näin kun vaihtaa maljakkoon vedet ja lyhentää varsia, tulppaanit kestävät pidempään. Sen lisäksi siirrän tulppaanimaljakon aina yöksi viileään huoneeseen. Se selvästi lisää näiden kestävyyttä. Nimittäin laitoin muutaman tulppaani keittiötasolle, jossa ne ovat olleet siitä asti. Ja nyt ne ovat selvästi vanhentuneemman näköisiä. Eli viileään siirto kannattaa.

Lisää postauksia erilaisista tulppaaneista...



Nämä tämän postauksen tulppaanit ovat kotimaisia ja kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. Se kuuluu isoimpiin leikkotulppaanien kasvattajiin Suomessa ja heidän tulppaaneja onkin myynnissä ympäri Suomea kukkakaupoissa ja kukkamyymälöissä. 
Sain tulppaanit Huiskulasta, kiitos siitä heille!

Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia: