keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Juhlava valkoinen atsalea

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Atsalea on aina niin juhlava, etenkin valkokukkainen atsalea. Se onkin yksi suosikkini ruukkukukista. Tässä valkokukallisessa kukan keskusta on vihertävä, mikä lisää kukan kauneutta. Huomaan pitäväni limenvihreästä erityisesti, sillä taustalla olevassa upeassa värinokkosessa on samaa vihreää sävyä kuin atsalean kukissa.

Atsalea aukaisee nuputkin...

Kun muistaa kastella atsaleaa, niin se kukkii pitkään ja aukaisee nuputkin hyvin. Sillä on myös kauniit tummanvihreät lehdet, mitkä korostaa kukkien vaaleutta.


Helppo vinkki kaunistaa ruukku...

Jos olet seurannut blogiani pidempää, niin tämä vinkki on jo tuttu sinulle. Eli laitan usein ruukkukukkien ruukun ympärille paperin, niin kasvi näyttää paljon kauniimmalta. Joten nytkin kääräisin atsalean ruukun ympärille valkoisen silkkipaperin, joka on tullut jonkin kukkapaketin mukana. Jotta paperi pysyy paikallaan, sidoin sen kangasnarulla. Nopeaa ja helppoa 😊

Paperi piilottaa kätevästi myös atsalean aluslautasen.

Atsaleoja on paljon eri lajikkeita punaisen sävyissä ja kaksi värisiäkin.  Tosi erikoinen trendipunainen näkyy vanhemmassa jutussa eli Viehko atsalea... tuleva trendiväri.

Atsalean hoito-ohjeet...

Atsalea, viralliselta nimeltään ruukkuatsalea, vaatii säännöllistä kastelua, sillä se kuluttaa paljon vettä. Sitä ei kannata päästää kuivahtamaan, joten käytännössä atsalea kastellaan yleensä 2-3 päivän välein. Ylimääräinen vesi kaadetaan aina pois lautaselta. Kuun mukaan kun kastelee, niin vältetään Älä kastele -päiviä, mitkä näkyvät blogin Kastelupäivät -sivulla.
Ruukun voi myös hetkeksi upottaa veteen. 
Kasteluveteen voi laittaa joskus mietoa lannoitetta, etenkin jos atsaleaa hoidetaan kuukausia.
Pisimpään atsalea kukkii viileässä huoneessa, mutta viihtyy ihan hyvin huoneenlämmössäkin.
Se pitää valoisasta paikasta. Sitä ei kannata laittaa lähelle kynttilöitä ja lämpöpattereita, eikä suoraan auringon paisteeseen. Atsalea rakastaa kosteaa huoneilmaa.

Mitä kuuluu muhkealle amarylliksen sipulille...

Se muhkea amarylliksen sipuli, jonka istutin viime perjantaina, kasvattaa jo toista nuppuvarren alkua. Jännä nähdä, millainen kukka siitä tuleekaan.

Sain tämän kotimaisen eli Suomessa kasvatetun atsalean Huiskulasta, kiitos siitä heille 😊


Mukavaa viikkoa!

Terveisin Sari

4 kommenttia:

 1. Onpas se juhlava ja kiva idea tuo paperi ruukun ympärillä. Sen idean otan käyttöön eli kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä käyttöön :) Erilaisilla papereilla ja naruilla saa rumankin ruukun piiloon. Samalla paperi korostaa kivasti kukan kauneutta.

   Poista
 2. No nyt kyllä valkoinen atsalea vetää vertoja jouluruusulle,mikä on mielestäni ollut oikea juhlakukka.Ja juuri tuo mainitsemasi limen väri valkoisen atsalean kukan keskellä on todella fantastinen!Olet laittanut hienosti valkoisen paperin ruukun suojaksi,tyylikäs kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä kerrottukukkainen valkovihreä atsalea on tosi juhlava atsaleoista. Itsekin pidän jouluruusuista paljon, mutta tämä atsalea on jotenkin juhlavampi. Juhlavuutta lisää varmasti tummien lehtien ja vaaleiden kukkien kontrasti eli kukat tulevat hyvin esiin. Ja valkoinen paperi korostaa vielä lisää kukkia :)

   Poista