maanantai 28. marraskuuta 2016

Viehko atsalea... tuleva trendiväri?

Blogiyhteistyö: Huiskula
 Pitkään kukkiva atsalea on yksi suosikeistani. Se on varma ja helppo, kunhan vaan muistaa kastella sitä säännöllisesti. Kukkien värit ovat yleensä valkoinen, vaaleanpunainen ja punainen. Nyt löysin tällaisen trendikkään värisen atsalean.

Tuleva trendiväri?

Se näyttää kauempaa lämpimän punaiselta, väri muistuttaa lohenpunaista. Tätä väriä vaaleana ja tummana on näkynyt niin sisustuksissa, vaatteissa kuin kukissa. Taitaa olla siis tuleva trendiväri. Minusta tämä on aivan ihana.
Läheltä katsottuna, kukissa näkyy myös kylmänpunaista.

Takana näkyy viime kevään atsalea, joka oli kesän parvekkeella viherkasvina. En raaskinutkaan heittää sitä pois pakkasten tultua, vaan se saa olla nyt sisällä viherkasvina. Saa nähdä, kauanko se pysyy kauniina. Kummatkin ovat muuten kotimaisia eli Suomessa viljeltyjä.

Atsalean hoito-ohjeet:

Atsalea, viralliselta nimeltään ruukkuatsalea, vaatii säännöllistä kastelua, sillä se kuluttaa paljon vettä. Sitä ei kannata päästää kuivahtamaan, joten käytännössä sitä kastellaan yleensä 2-3 päivän välein. Ylimääräinen vesi kaadetaan aina pois lautaselta.
Ruukun voi myös hetkeksi upottaa veteen. Kasteluveteen voi laittaa joskus mietoa lannoitetta, etenkin jos atsaleaa hoidetaan kuukausia.
Pisimpään atsalea kukkii viileässä huoneessa, mutta viihtyy ihan hyvin huoneenlämmössäkin.
Se pitää valoisasta paikasta. Sitä ei kannata laittaa lähelle kynttilöitä ja lämpöpattereita, eikä suoraan auringon paisteeseen. Atsalea rakastaa kosteaa huoneilmaa.

Sain tämän viehkon kotimaisen atsalean Huiskulalta. Kiitos taas heille! 

Talvista viikon alkua!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Azalea on juhlakukka. Hieno on tuo sinunkin azalea. Aiotko saada vanhan kukkimaan uudelleen? Hyvää talvenaikaa Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, atsalea on perinteisesti viety syntymäpäiväsankarille. Sellainen iso ja komea atsalea on todellinen juhlakukka.
   En ole ajatellut koettaa sitä kukittaa uudelleen. Pitäisi ensin selvittää, millaisissa olosuhteissa se tekisi nuput. Muistan kyllä kuulleeni, että muutama on saanut atsalean kukkimaan uudelleen. Eli toivoa kyllä on :)
   Mukavaa talven alkua sinullekin!

   Poista
 2. Olen vieläkin aivan ihastuksissani sen väristä. Pidän sitä yöt viileässä huoneessa, jotta se kukkisi mahdollisimman pitkään :)

  VastaaPoista