maanantai 7. marraskuuta 2016

Pieni kuukalenteri ja kastelupäivät


Saan tosi paljon palautetta kuun mukaan kastelusta. Kuulemma viherkasvit ja sisäkukat ovat alkaneet voida paljon paremmin ja osa on saanut haasteellisemmatkin kukat kukkimaan.
Itse sain poistettua kirvat lankaköynnöksestä, siitä tosi vanha juttu Kuun mukaan kastelu estää kirvat?!?

Pieni kuukalenteri ja kastelupäivät

Pieni kuukalenteri löytyy tästä eteenpäin tämän blogin sivupalkista. Siihen laitan Kastele ja Älä kastele -päivät. Kastelupäiviä voi myös seurata Puutarha Studion Facebook sivulla, jossa muistutan, kun on aika kastella eli on kastelupäivät.

Jos haluaa laajemmin tietää sopivia ajankohtia eri puutarhatöille yms, kannattaa ostaa Wanhan ajan Kuukalenteri. Myyn niitä Puutarha Studion nettikaupassa.

Edit- Postauksesta Kuukalenteri puutarhurin apuna, löytyy lisää tietoa muutamasta  puutarhahommasta, johon on helppo hyödyntää kuun vaiheita..

Blogialustan vaihto

Jatkossa kirjoitan enemmän täällä, ja siirryn vähitellen pois Asuntomessujen blogialustalta. Vaihto tapahtuu hitaasti.
Vähän kyllä hirvitti avata tätä blogia, sillä vanhat postaukset teksteineen on ihan karseita. Toisaalta niistä näkee bloggaajan taitojen kehityksen :)

Nyt on pieni blogitauko, koska uusi kamera ei ole vielä saapunut ja vanha kamera ei enää jaksa kuvata hyviä kuvia. Pieni tauko taitaa tehdä bloggaajallekin hyvää :)

Mukavaa viikkoa!
Terkuin Sari

12 kommenttia:

 1. Kuinkakohan sen saisi puhelimella näkyviin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin sen ylävalikkoon sivulle Kastelupäivät.
   Eli kun kännykällä menee blogiin, Etusivu-sanan vieressä on pieni kolmio. Siitä avautuu sivulista, joissa alimpana on Kastelupäivät. Toimii näin ainakin omalla kännykälläni. Toivottavasti toimii muillakin :)

   Poista
 2. Pitäisikin kokeilla tuota kastelupäivä-systeemiä. Voisi taas ilmaantuneet harsosääsket vähentyä tai ehkä jopa häipyä kokonaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kokeilet, niin kerro ihmeessä auttoiko. Kuun mukaan kastelun edun, huomaa kuukauden tai kahden kuluttua. Ei siis ihan heti ;)

   Poista
 3. Nyt näkyy, kiitos. Orkideani kukkivat nimittäin ennätysmäisen upeasti parhaillaan, tiedä sitten onko syynä kastelukalenterin käyttö ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näkyy muillakin :)
   Saan ihan hurjan paljon positiivista palautetta näiden kastelupäivien mukaan kastelusta. Eli voi hyvinkin olla, että orkideasi innostuu kukkimaan runsaammin, kun kastelurytmi on kuun mukaan.

   Poista
 4. Mietin juuri tuota kastelupäivää orkidealle, kun jos on 3 peräkkäistä päivää ja orkideaahan liotetaan siinä vedessä niin eikai märänny? Pitää kyllä kokeilla. Tilasinkin jo kuukalenterin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea kastelupäivissä on se, että kukkia kastellaan normaalisti jonain niinä päivänä. Ja superjuoppoja vaikka kahtena päivänä.
   Eli voit kastella upottamalla hetkeksi orkidearuukku veteen yhtenä kastelupäivänä... ei kaikkina peräkkäisinä :)
   Kuukalenteri on tosi hyvä!

   Poista
 5. Ahaa! Kiitos. Todellakin pitää kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva kuulla, mitä orkideasi tykkää kastelupäivistä :)

   Poista
 6. Kiitos kastelupäivien merkistä. Orkideani ovat innostuneet valtavaan kukkamäärään monta kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, taitavat todellakin pitää kastelupäivien rytmistä. Kiitos kun kerroit, näitä kokemuksia on niin kiva kuulla :)

   Poista