perjantai 19. heinäkuuta 2024

Erikoisempi `The Red Fairy` ruusu ihastuttaa

 
Ihastuttava `The Red Fairy` ruusu on uusi suosikkini näissä vaateliaimmissa ruusuissa. Minusta sen kukkien värisävy on tosi kaunis ja sopii hyvin meidän ryhmäruusujen sekaan. Sekä tietysti laventelin siniseen sävyyn, joka näkyy kuvan taustalla. Nämä on talvehtinut meillä hyvin, jopa viime talven, jolloin emme suojanneet niitä lainkaan.

Pienen pienet kukat...

Tästä kuvasta näkee hyvin, miten pienet kukat tällä `The Red Fairy` ruusulla on. Sen vieressä on vaaleanpunakukkainen ryhmäruusu, jonka kukka on keskikokoinen. Muistaakseni sen lajikenimi on `Mirato´.
Näilläkin kukkien värit sopivat hyvin yhteen. Vai mitä mieltä olet?

`The Red Fairy` ruusua käytetään peittoruusuna...

Tämä `The Red Fairy` kasvattaa 60 cm pitkiä versoja. Meillä ne on muiden ruusujen tukemina melkein pystyasennossa. Usein kukkien painosta versot taipuu lähes maahan asti, kuten myös meillä reunimmaisella ruusulla. Ehkä sen takia tätä käytetään maanpeiteruusuna eli peittoruusuna. Tosin meillä se ei ole peittävä, mikä johtuu ehkä touko-kesäkuun kuivuudesta.
Kuvan alaosassa näkyy kahden muun ruusun oksia. Ne erottaa hyvin nupun väristä ja punaisen ruusun koosta.

Erikoisempi pienikukallinen `The Red Fairy` ruusu...

Näissä vaateliaimmissa ryhmäruusuissa ja peittoruusuissa on vähemmän pienikukallisia. Ehkäpä siksi ihastuin tähän silloin myymälässä. Pienikukalliset onkin yksi trendi tällä hetkellä eli luonnollisemman näköiset kasvit nostaa suosiotaan edelleen.

Tämän `The Red Fairy `ruusun nuput on tosi pienet ja se tekee tästä myös siromman näköisen.

Silloin kun tämä ei kärsi kuivuudesta, se kasvattaa muhkeat kukkatertut, joissa on paljon pieniä kukkia. Tämä kuva on otettu siitä reunimmaisesta ruususta, jonka kukkavarsi on painunut alas kukkien painoista.

Vaateliaiden ja `The Red Fairy` ruusujen kasvupaikka...

Nämä kannattaa istuttaa aina aurinkoiselle paikalle ja multaa tulee olla paksu kerros esim. 60 cm, koska talvenarat ruusut istutetaan normaalia syvempään. 
Paikan on hyvä olla lämmin, koska nämä ovat talvenarkoja ruusuja. Siksi niille usein laitetaankin talvisuojaukset täällä eteläisessä Suomessa. Osa säilyttää nämä talvenarat ruusut kellarissa talven yli, etenkin pohjoisempana. 

Lisää näihin ruusuihin liittyvää...


Hoidan tietysti näitä meidän ruusuja ja laventeleja kuun mukaan eli katson hoitotoimille hyvät päivät kuun mukaan.


Puutarhaterveisin Sari




2 kommenttia:

  1. Ihana! Minäkin pidän näistä, joissa on pieniä kukkia tertussa. Pidän kyllä aika monenlaisista muistakin ruusuista ;-) Tuo on tosi kaunis laventelin kanssa, vahvat värit ja ihanat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusut on kyllä ihania, myös isokukalliset :) Näitä pienikukallisia on yllättävän vähän myynnissä, vaikka ne on niin kauniita.
      Tätä ruusuryhmää toiselta suunnalta katsottuna, niiden upea vahva väri jännästi korostuu entisestään vaaleampien ruusujen seassa.

      Poista