sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Se oudon värinen tarhakurjenmiekka

 
Tältä se oudon värinen tarhakurjenmiekka näyttää nyt, kun se on kasvanut isommaksi mättääksi. Jos olet seurannut tätä blogiani jo vuosia, niin ehkäpä muistat tämän oudon värisen kurjenmiekan. Vuosia sitten se näytti tosi oudolta ja en ollut ihan varma onko se kaunis vai ruma. Nykyään sen persikkainen väritys on tosi trendikäs, tosin edelleen vähän outo.


Tarhakurjenmiekka on näyttävä kukkiessaan...

Alun perin ostin muutaman vaaleankeltaisen tarhakurjenmiekan taimen. Kun ne sitten kukkivat, ne olivatkin tätä oudon väristä. Jätin ne kuitenkin kasvamaan, koska kukat oli vaaleita ja sopivat paikkaan. Niiden sekaan ilmestyi kuitenkin vaaleankeltainen kukka, jonka siirsin pois. Ja taas tänäkin vuonna siellä kukkii yksi vaaleankeltainen yksilö. Ihme juttu, mistä niitä sinne tulee😊
Tarhakurjenmiekat on tosi näyttäviä kukkiessaan, etenkin kun kukkavarsia tulee paljon. Silloin kukkiakin on runsaasti.

Oudon värinen tarhakurjenmiekka päältä päin...

Kurjenmiekkojen kukka on erikoinen ja ehkäpä siksi ne ovat niin upeita. Tältä tämä oudon värinen tarhakurjenmiekka näyttää päältä päin. Sen persikanvärisissä kukissa on oranssiparta, kun taas sillä vaaleankeltaisella on valkokeltainenparta.


Kurjenmiekoilla on upeat lehdet...

Tarhakurjenmiekat ja vastaavat kurjenmiekat ovat suosikkejani perennoissa jo niiden upeiden lehtien takia. Kuvassa osa kukista on jo lakastunut eli kukinta on loppuvaiheessa. Kun kukinta on ohi, lehdistö tuo tähänkin ryhmään kivaa ryhtiä ja näyttävyyttä.

Lisää postauksia kurjenmiekoista...

Meidän pihalla kasvaa muitakin kauniita kurjenmiekkoja, joista laitan jossain vaiheessa omat postaukset. Ja keväällä sain myös uuden ja ihanalle tuoksuvan tarhakurjenmiekan taimen, joten siitäkin tulee postaus jossain välissä. Kurjenmiekat on niin sykähdyttävän upeita 😍


Puutarhaterveisin Sari12 kommenttia:

 1. Ah, minusta tuo on aivan huippuihana väri! Olenkin murrettujen värien ystävä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyssä valossa näiden kukkien väri on tosi upea minustakin. Mutta muulloin ehkä ei... selvästikään itse en ole niin murettujen värien ystävä :)

   Poista
 2. Kaunis sävy. Laittaisin sinuna vastaväriä mukaan eli lilaa, niin tulee upea yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät tästä. Nämä kurjenmiekat on Kuupuutarhassani, jossa on tarkka värivalikoima. Muuten kyllä lila sopisi tämän kanssa tosi hyvin.

   Poista
 3. Upean värinen minustakin! Muistuttaa vähän omaani vaaleanpunaista kurjenmiekkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen kurjenmiekka kuulostaa tosi ihanalta. Näissä tarhakurjenmiekoissa on kivasti erisävyisiä pastellivärejä. Toki myös vahvoja ja tummiakin värejä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät siitä! Tämän väritys selvästi ihastuttaa monia, vaikka itse vielä siihen totuttelen :)

   Poista
 5. Ihana, mulla taitaa olla aika samanvärinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauskasti! Tämän kurjenmiekan kukkien väritys näyttää hieman erilaiselta eri valossa. Mikä tekee siitä oikeastaan aika viehättävän.

   Poista
 6. Ihanan romanttinen väri! Jos löydän missä sitä on myynnissä niin toivotan tervetulleeksi pionien seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tämän väri on hempeän romanttinen :) Ja sopii varmasti aikaisin kukkivien pionien kaveriksi ja vaikka eivät ihan kukkisi samaan aikaan, niin hyvä pari yhdessä.

   Poista