sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Jouluruusu vanhassa korissa

Blogiyhteistyö - Huiskula
Suloinen pieni jouluruusu on kuin tehty tähän vanhaan koriin. Se on täydellisen kokoinen ja väritys sopii hyvin yhteen korin ruskan sävyn kanssa. Samalla siitä tuli tosi helppo ja yksinkertainen asetelma sivupöydälle.

Jouluruusun herkän kaunis kukka...

Pidän jouluruusun herkän näköisistä kukista ja jo yksikin avautunut kukka, tekee siitä tosi kauniin. Samoin sen nuput ovat viehättäviä pallukoita eri korkeudella. Siis tosi upea kukka ja suuri suosikkini joulukukista, amaryllisten ohella.


Jouluruusuasetelma viherkasveilla...

Jouluruusukorin viereen laitoin matalan korin, jossa on viherkasveja aluslautasineen. Niitä ei siis istutettu koriin, koska tämä asetelma ei ole kuin ehkä viikon verran tässä. Ensi sunnuntaina on jo eka adventti ja tähän tulee adventtikynttiläasetelma. Samalla alkaakin se Kukkiva Joulukalenteri täällä blogissa 😊


Korien takana on korokiat eli ns. kummituspuut. Matalassa korissa on pienilehtinen lankaköynnös ja itulehti, jolla on erikoisen väriset lehdet. Se on siis tulilatvan sukulainen.

Sain jouluruusun ja itulehden Huiskulasta. Kiitos siitä heille!


Jouluruusun hoito-ohjeet...

Jouluruusu on helppo joulukukka. Multaa kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Kukat kestävät pidempään viileässä, ja lakastuvat nopeasti patterin tai muun lämmönlähteen vieressä. Kun ei ole pakkasta, niin jouluruusua voi pitää parvekkeella tai terassilla vaikka öisin. Sillä viileämmässä säilyttäminen pidentää kukkien kestoa.
Lisää jouluruusujen hoidosta ja säilytyksestä.

Lisää postauksia jouluruusuista...


Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Onpa hieno asetelma! Olen vierastanut noita lehdettömiä jouluruusuja, mutta kuvissasi se näyttää niin kauniilta. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän enemmän niistä lehdellisistä jouluruusuista. Täytyy myöntää, että ihan yllätyin, miten kaunis tämä on tuossa korissa. Ruukku mahtui juuri ja juuri koriin :)

   Poista
 2. Ihana jouluruusu sopii kyllä loistavasti tuohon koriin! Ja viherkasvit mätsäävät siihen tosi hyvin.
  Innolla odottelen jo joulukalenteriasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Viherkasveilla sai siihen kivasti rehevyyttä, etenkin kun jouluruusulla ei ollut lehtiä. Itseä se joulukalenteri alkaa jo vähän jännittää... en eilenkään löytänyt sopivia adventtikynttilöitä. Kohta tulee jo kiire ;)

   Poista