tiistai 10. huhtikuuta 2018

Vaaleanpunaisia hempeitä kevätkukkia

Tänään kun sommittelin kevätkukkia parvekepöydälle, niin ihan yllätyin, miten upealta nämä näyttivät yhdessä. Oikein keväisen herkän hempeää. Kuvassa näkyvä nupullinen jouluruusu on muuten se sama tummakukkainen, joka näkyi joulupostauksessa Vau, miten ihania jouluruusuja. Leikkasin vain pois huonoksi menneet versot ja esiin tuli uudet nuput.

Vaaleanpunaiset esikot ja jouluruusu...Tämä kotimainen jouluruusu näkyi myös siinä Vau, miten ihania jouluruusuja -postauksessa, tosin silloin se oli vaaleanpunainen. Kukat ovat samat eli selvästikin jouluruusut kannattaa säilyttää talven yli kellarissa. Kun maa sulaa, niin aioin istuttaa jouluruusut pihalle, ja ehkäpä myös nuo esikot.
Ohjeet jouluruusujen hoidosta ja säilytyksestä.

Itse kasvatetut keltaiset hyasintit...

Parvekkeella ei suinkaan ole pelkää vaaleanpunaista. Sieltä löytyy myös keltaista ja sinistä. 
Itse sipulista kasvatetuista eli hyödetyistä sipulikukista kukkii vasta keltaiset hyasintit. Koko parveke tuoksuu nyt niin ihanalle. Oikeassa reunassa näkyvät narsissit ja vasemmalla olevat tulppaanit ovat vielä nupulla. Kaksi viikkoa sitten ne olivat aika keltalehtisiä ja nyt siis jo vihertyneitä. 

Pakkasyöksi suojaan...

Ensi aamuksi on luvattu -10 astetta pakkasta, joten esikot ovat nyt otettu sisälle suojaan. Sipulikukkaruukut sekä jouluruusut kasasin parvekkeen sivupöydälle ja peittelin ne vanupeitolla. Saas nähdä paleltuvatko. 


Kevätterkuin Sari

12 kommenttia:

 1. Ihastuttavat parvekekukat! Täälläkin on mittarissa jo -2,4, saa nähdä mikä on yön alin lämpötila. Toivottavasti kasvit selviävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan unohdin illalla nollata lämpömittarin, olisi ollut mielenkiintoista tietää alin lämpötila. Näyttäisi siltä, että pakkanen ei käynytkään parvekkeella. Tähän aikaan keväästä auringonpaiste jo lämmittää seinäpinnat, ja pakkanen ei tule niin herkästi enää parvekkeelle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihan yllätyin, miten kauniisti jouluruusut ja esikot sopivat yhteen. Ja tietysti tuo kruunu vielä korostaa kukkien kauneutta :)

   Poista
 3. Ihanat jouluruusut ja tua esikko on tosi namu. Mullaki o navetan klasilla kukkinu valakoone jouluruusu yli nelijä kuukautta. Meinaan sen kans kaivaa hetken päästä maaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut on kyllä superkukkijoita! Kukat kestävät kauniina uskomattoman kauan, siis viileässä ;)
   Ja kohta pihalla kasvavat jouluruusutkin kukkivat, kunhan paljastuvat ensin lumen alta.

   Poista
 4. Ui miten hempeät esikot, suloiset kuin mitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin aivan ihanat! Ja ovat muuten kotimaisia, mikä yllätti ihan minut. Ja niidenkin kukinta kestää tosi pitkään viileässä.
   Taas mietin tässä, että pitäisikö ne hakea nyt parvekkeelta yöksi turvaan sisälle ;)

   Poista
 5. Minullakin on lasitettu parveke täynnä kevätkukkia. Eilen hankin muutaman kevään ensimmäisen orvokinkin. Olen huomannut, että keväällä auringon lämmittäessä (ainakaan omalle) parvekkeelle ei mene pakkanen, vaikka yöllä ulkona lämpötila laskisikin melkein -10 asteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit on niin ihania kevätkukkia, ja niiden tuoksu tuo kevään parvekkeelle :)
   Oma parvekkeeni on luoteeseen ja ehkäpä sen takia, se ei vielä ole niin lämmin. Mutta onneksi nyt ne kovat yöpakkaset jo loppuivat.

   Poista
 6. On kyllä suloiset esikot,kerrassaan.Jouluruusu on ihana,odottelen jos toissajouluinen omani jo tänä keväänä kukkisi ulkona.Ihan hengissäolevalta näytti,kun nyt lumi on päältä sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että jouluruususi kukkisi kauniisti!
   Meillä jouluruusut on suojattuna kanaverkolla, sillä fasaanit nokkivat valkoiset nuput ihan riekaleiksi. Ja nyt suojattiin punakukallinenkin, kun metsäkauriit ovat taas liikkuneet pihalla. Se on jännä, miten näistä suosikkikasveista pitävät myös nuo "tuholaiset" ;)

   Poista