torstai 5. huhtikuuta 2018

Fengshui parveke on valmis, jee!

Blogiyhteistyö

Eilinen päivä meni ihan siivillä, kun Johannan kanssa tehtiin tätä Fengshui parveketta Turun Piha &  Puutarha -messuille. Laitan tähän nyt jo muutaman kuvan. Teen vielä yhden postauksen myöhemmin, jossa kerron enemmän, mitä kaikkea fengshuita parvekkeella oikein on.

Ajatukset parvekkeesta...

Parveke.fi sivuston Johannan ideana on saada suomalaiset hyödyntämään parvekkeitaan sisustamalla ja viljelemällä. Parveke on kerrostaloasukkaille parhaimmillaan pieni paratiisi.
Johanna pyysi minua suunnittelemaan parvekkeesta Fengshui-parvekkeen. Innoilla lähdin mukaan.
Jo alussa päätimme, että tämän parvekkeen sisustus tehdään tavalliselle parvekeharrastajalle sopivaksi ja helpoksi toteuttaa. Käytimme sisutuksessa laatumateriaaleja eli pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät monta vuotta käytössä.
Minun ideana tässä projektissa on tuoda fengshuita esille, olenhan fengshui-konsultti. Koska olen myös hortonomi, niin nämä parveke ja puutarha fengshui konsultaatiot ja suunnittelut kuuluvat työhöni.
Tämä parveke olikin mielenkiintoinen kohde, sillä baguan parisuhde-alue on hankalassa kohdassa. Siitä, miten sen saa fengshuin keinoin korjattua,  kerron lisää seuraavassa parvekepostauksessa..

Termoruukut ja biohiilimulta... 

Ruukuiksi valitsimme Lindesberg termoruukut, koska niissä talvehtii monivuotiset kasvit varmimmin. Ja ensi syksynä aioin testata, onnistuuko niissä tulppaanien kasvatus parvekkeella.

Multana käytimme biohiiilipitoista Biolan Kesäkukkamultaa, koska sen biohiili pidentää hieman kastelujen väliä. Biohiilessä on myös paljon muita hyviä ominaisuuksia kasveille. Ja tässä Kesäkukkamullassa ei siis ole kastelukiteitä.

Keväiset kukkijat...

Helmililjat ovat kivan keväisiä kukkia, joten niitä piti saada muiden kukkien sekaan. Vähän kuin jäljitellen luontoa. Joten jaoin pari ruukullista helmililjoja.

Sipulimätäs on helppo jakaa osiin, kun laittaa peukalot sipulien viereen ja vetää varovasti juuripaakun kahtia. Näin sipuleille jää riittävästi juuria. 


Kaikki parvekkeen kasvit on Huiskulasta, kuten tämä ihanasti tuoksuva pieni sitruspuu.

Fengshuihin kuuluu aina suihkulähteet...

Joten tälläkin Fengshui parvekkeella sellainen tulee solisemaan. Nyt vaan ei vielä saatu sähköä, joten laitan siitä kuvan siihen toiseen postaukseen.
Tämän mallinen suihkulähde on kuin tehty parvekkeelle, koska se vie vähän lattiasta tilaa. Ja tietenkin tämä on erittäin laadukas ja siinä on 10 m johto, eli jatkojohtoa ei tarvita. Stone Surround Pouring Pots -suihkulähde on ProSuihkulähteen.

Ekan kuvan iso aurinkovarjo on Pihanon Fatboy Stripesol orange. Oranssi on aika pirtsakka väri näin sateisena päivänä. Värivalintaan on myös syy, mutta siitä lisää siinä toisessa postauksessa.


Tämä Fengshui parveke on siis minun ja parveke.fi -sivuston Johannan yhteinen projekti. Olen perjantaina messuilla koko päivän ja mielelläni tapaisin teitä lukijoita, aivan kuten Johannakin. Joten tulkaahan moikkaamaan, jos tunnistatte meidät 😊
Fengshui parvekeesta tulee myös Johannan ja minun some-kanaviin postauksia #parvekekoira #parveketurku #fengshuiparveke . Eli pääset sitä kautta näkemään parvekkeen ja muitakin messukuulumisia.
Itse parvekkeelle jos haluaa tulla käymään, niin sinne pääsee vain meidän kanssa. Feng shui parvekkeella -luento Piha & Puutarha -messuilla...

Pidän Feng shui parvekkeella -luennon perjantaina 6.4. klo 15.00 A-Hallin Puutarhalavalla. Kerron siellä lisää fengshui parvekkeista ja annan helppoja vinkkejä.

Fengshui parvekkeen sisustuksen tuotteet ja yhteistyökumppanit:

Kukat ja kasvit - Huiskula
Säkkituoli - Pihano Säkkituoli
Suihkulähde - ProSuihkulähde

Messuterkuin Sari


4 kommenttia:

 1. Meilläkin ollaan juuri sisustamassa terassia. Kyseessä on uuden rivitalon ensimmäinen kesä ja paljon pohtimista ja suunnittelua.
  Nuo termoruukut voisivatkin olla hyvä hankinta. Ihanaa kun kohta pääsee hankkimaan kukkia ja voi ruveta oleskelemaan parvekkeella/terassilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin ihanalta sisustaa terassia ensimmäiseen kesään. Sen suunnittelu on varmasti tosi kivaa. Ja kohtahan alkaa kunnon terassikausi, kun sääennustekin lupailee lämpimiä päiviä.
   Termoruukkuja moni suosittelee, etenkin monivuotisille kasveille, kuten tuijille, matalille havuille ja köynnöksille. Ja niitä sipulikukkiakin joku on saanut onnistumaan erittäin hyvin noissa termoruukuissa.

   Poista
 2. Varmasti on ollut kiva projekti toteuttaa. Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli tosiaan kiva ja mielenkiintoinen projekti. Sattui vielä niin hauskasti, että vasta eilen parvekkeelle päästyämme, selvisi sen parisuhde-alueen hankala sijoittuminen. Aivan kun oikeassa elämässäkin, niin hankalia kohtia on, ja onneksi niihin löytyy ratkaisut :)

   Poista