sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevät ja uudistuminen

Kevät on aina niin ihanaa aikaa, kun joka päivä maasta nousee uusia alkuja ja kukinta lisääntyy. Samalla kun piha uudistuu talven jäljiltä, on myös hyvä aika uudistaa omaa elämää ja kotia. Sen innoittamana lähdin uudistamaan kurssitarjontaani ja muita palveluja. Kaikki tämä keväinen muutos ja uudistuminen kuuluvat niin vahvasti fengshuin henkeen. Elämässä on hyvä olla koko ajan pientä jatkuvaa muutosta, ja joskus vähän isompaakin.

Toivottuja uusia puutarhakursseja...

Yksi iso muutos on verkkokurssit, joita on tulossa mm. kuun vaiheista puutarhanhoidossa. Kuun vaiheiden mukaan työskentely helpottaa huomattavasti pihan hoitoa ja lopputulos on usein parempi. Esimerkiksi kastelupäivät ja viime kesän kitkemispäivät osoittautuivat todella suosituiksi. Saan niistä edelleen palautetta, joten haluan jakaa tätä tietoa eteenpäin verkkokurssilla. Näin siihen on mahdollista osallistua ympäri Suomea ja itselle sopivaan aikaan.
Myös puutarha-fengshuista on tulossa verkkokurssi, sekä puutarhansuunnittelusta. Olen opettanut puutarhansuunnittelua harrastajille todella kauan, ja kurssesita on tullutkin kestosuosikkeja. Nyt teen siitä laajemman version verkkokurssiksi. Tosi mielenkiintoista ja jännää 😊


Kevätkukat uudistavat pihaa talven jäljiltä...

Takaisin kevääseen.... koska sipulikukat uudistavat talvisen pihan uuteen kasvukauteen, niin fengshui-puutarhassa aina on runsaasti sipulikukkia. Alla olevassa kuvassa on vasta kasvitieteelliset krookukset kukassa, ja kohtapuoliin avautuvat isokukalliset eli ne tavalliset krookukset. Ehkä muistattekin sen meidän krookusmeren. Koetan saada kuvattua sen nyt tänä keväänä. Yhdet krookukset rusakot jo söivät, mutta muualle levitetään lähipäivinä "hajukarkoitinta". Kerron myöhemmin, miten se toimi.

Viime keväänä istutettu kotimainen jouluruusu kukkii jo näin ihanasti. Istutan sen viereen tältä joululta säilyneet kotimaiset jouluruusut lähiaikoina. Kohdassa on kanaverkko siksi, että siinä kasvaa puun taimi. Kätevästi verkko suojaa samalla jouluruusuja fasaaneilta. Ne kun nokkivat isot valkoiset nuput ihan riekaleiksi.

Tämä sinivuokko on aina ensimmäisenä kukassa. Se on pysynyt näin pienenä mättäänä, koska paikka on kesällä kuiva. Sitkeästi se vaan kasvaa tässä ja ilahduttaa keväisin 😊

Fengshuissa pihaa uudistetaan aika ajoin...

Pihaa on myös hyvä uudistaa aika ajoin, tai ainakin jotain sen osaa. Ja kevät on siihen hyvää aikaa.
Meillä on tulossa pari uutta kasvialuetta, ja ehkä nyt se mansikkamaan siirto kasvimaan paikalle. Tilanteen näkee paremmin, kun maa on sula ja kasvu alkaa.
Pääsen samalla testaamaan uutta tuotetta maanparannukseen. Sitä odotan innolla!  Siitä tulee ihan oman postaus tai todennäköisesti parikin. Tosi mielenkiintoista nähdä, huomaako maassa ja kasveissa mitään eroa kesällä. Tämäkin on muuten uudistumista.#fengshuiblogihaaste

Tämä postaus kuului #fengshuiblogihaasteeseen. Meitä on kaksi bloggaavaa fengshui-konsulttia ja haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän huhtikuun aiheena on Uudistuminen.
Uudistumisen aika - My feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Kevät ja uudistuminen - Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström

Kevätterkuin,
Sari


14 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa sun uudistumiset! Verkkokurssit on kyllä käteviä kun kaikki halukkaat pääsevät paremmin mukaan. Ja sulla on kukassa jo vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Verkkokurssit on tosiaan näppäriä, ja kivasti kaikkien tavoitettavissa. Ja ne sopivat hyvin myös vuorotyöläisille.
   Meidän yläpihalla kukkii jo paljon, mutta alapihalla on vielä vähän lunta. Tosin nyt sade taitaa sulattaa senkin.

   Poista
 2. Verkkokurssit ovat loistoidea, sitten voivat osallistua kaikenlaiset syrjäisillä saarilla asujat sun muut ;-)
  Ihanaa krookusloistoa, toivottavasti puput säästävät kukat nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin nimenomaan kaikkia teitä syrjäisillä saarilla, kaukana metsän keskellä ja kesämökeillä asuvia sekä niitä, jotka eivät raaski lähteä puutarhastaan mihinkään ;)
   Vähän jännittää, saavatko krookukset olla rauhassa. Se hajuaine saadaan laitettua vasta näiden sateiden jälkeen.

   Poista
 3. Krookusmeri kuullostaa ihanalta! Odottelen kuvia siitä :) Täytyy myöskin tutustua tarkemmin noihin kasvitieteellisiin krookuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että rusakot eivät ehdi syödä krookuksia ennen kuin kaikki nuput ovat auenneet. Ja että saan otettua myös kuvan. Jonain vuonna lumisade on pilannut auenneet kukat ja jopa nuputkin. Eli se krookusmeri ei näyttäydy upeana joka vuosi. Ne kasvitieteelliset krookukset ovat ihania ensimmäisiä kukkijoita.

   Poista
 4. Oi mitä krookuksia! Toivottavasti ne eivät mene parempiin suihin tällä kertaa. Sinulla on luvassa mielenkiintoinen kevät kurssien merkeissä. Kitkentäpäiviä minäkin seurailin ahkerasti, toivottavasti taas muistuttelet niistä tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jännään, kukkiiko jo torstaina krookukset kunnolla, kun olisi aikaa kuvata niitä. Ja ehdinkö ennen rusakoita ;)
   Ilmoittelen kyllä niistä kitkemispäivistä edelleen täällä blogissa, ja muistuttelen vielä Facebookissakin. Parin viikon päästä onkin ekat #kitkemispäivät, jee!

   Poista
 5. Kiva että meillä kauempanakin asuvilla on mahdollisuus osallistua kursseillesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan yllättävän paljon kyselyjä ympäri Suomea, pidänkö kursseja heidän lähialueellaan. Joten nämä verkkokurssit ratkaisee ongelman. Toki opettelen vasta verkkokurssien pitämistä, eli vähän jännittää tuleeko niistä läheskään yhtä hyviä kuin luennot ja tavalliset kurssit.

   Poista
 6. Jaahas, jostain syystä sivusto kiukuttelee minulle... Joten, jos äsken jo jokin kommentti tuli, niin se karkasi. Sinulla on sielä jo vaikka mitä ihanaa! Toivotaan, että verkkokurssi on oikein onnistunut. Idea on oikein mainio! <3 Kivaa kevättä Sinulle Sari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerilla on välillä näitä pieniä kiukutteluja. Onneksi menevät aika pian ohi ;)
   Kevätkukat tulee aina varmasti heti kun lumet sulavat ja vuodesta toiseen. Ellei sitten pitkäkorvat tai metsäkauriit käy maistelemassa niitä.
   Kiitos palautteesta. Hyvää kevättä sinullekin!

   Poista