lauantai 1. elokuuta 2009

Piippuköynnös ja saniaiset

Ei uskoisi tätä saunan taustaa vanhaksi tunkioksi ; ) Vanhoilla pihoilla löytyy näitä "saunantauksia", johon on ennen viety kaikki roska. Edelleen sieltä nousee pintaan lasinsirua, pullonkorkkeja yms terävää. Me istutimme kohdan täyteen saniaisia ja nyt sinne ei eksy kukaan paljain jaloin.

Nämä saniaiset on siirretty luonnosta. Ja tietysti maanomistajan luvalla, sillä kasvien siirto toisen maalta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Saniaiset lähtivät kaikki kasvuun. Seinälle, naapurien iloksi, on laitettu piippuköynnös.

Kotkansiipisaniainenkin olisi ollut hyvä vaihtoehto. Sitä löytyy taimimyymälöistä : )
Piippuköynnös ja saniaiset ovat hyviä kasveja varjoon ja puolivarjoon, tuoreeseen tai kosteaan maahan.

15 kommenttia:

 1. Onpa komean vihreää!

  Meillä edellinen asukas oli istuttanut kotkansiipeä etupihalle. Se on levinnyt todella hyvin, mutta paikka on välillä sille liian aurinkoinen. Onneksi se on ollut helppo siirrettävä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä oivallus tuo saniaisten laitto, ei kukaan mene vahingossa telomaan varpaitaan ja vielä hienon näköinen yhdistelmä köynnöksen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kotkansiipisaniainen on upea kasvi. Minulla sitä on pari pihassa ja ajattelin siirtää sitä lisää pihaan tuosta talon edessä olevasta pikku metsiköstä. Ovat omalla tontilla niin uskallan siirrellä niitä:)
  Kaunis yhdistelmä sinulla nuo saniaiset ja piippuköynnös!

  VastaaPoista
 4. Olipa hyvä idea laittaa saniaisia...kaunis piippuköynnös hyvin hoidetun näköinen ja näyttää viihtyvän siinä! Onkuin aina olisi ollut!

  Ihanat nuo edellisetkin kuvat, kauniita!

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi rehevältä, ja ihanan vihreältä.

  VastaaPoista
 6. Takapihan rehevää vihreyttä. Ei ole enää mikään "tunkio", vaan ilo silmille.

  VastaaPoista
 7. Sussi - saniaiset ovat todellakin tosi helppoja siirtää. Ja siirto näyttää onnistuvan aina : )

  tia - minustakin tuo yhdistelmä on oikein onnistunut. Sain käydä kuvaamassa kohtaa naapurin puolelta. Tämä näkymä on siis naapurin pihalta : )

  Susanne - kotkansiipi on kaunis. Keväällä sen lehdenalut ovat ihanan kiemuralla. Ja niin heleän vihreäkin se on. Oletpas onnekas kun sitä kasvaa omalla tontilla !

  Sirkka - kiitos ! Piippuköynnös viihtyy paikallaan tosi hyvin. Tosin onhan se kasvanut siinä jo todella kauan. Tuo kohta on hieman kosteahko, etenkin keväisin, joten mainio paikka noille kasveille.

  pioni - kohta on rehevän vihreä kuivinakin kesinä. Ja helppohoitoinen. Sinne lisätään vain puiden lehtiä katteeksi, ei muuta.

  arleena - välillä ihan unohtuukin, että paikka on vanha tunkio, niin ihana kohta se nykyään on. Ja saniasten välissä menee siilien polku : )

  VastaaPoista
 8. Upea köynnös,on todella rehevä.Itsekin olen haaveillut tuota saniasta pihalle jos olisi isompi piha.Kaunista!:)

  VastaaPoista
 9. sarppa - välillä pelkkä vihreys on niin suloista ja ihanaa, kaiken sen kukkien kirjon keskellä : )

  VastaaPoista
 10. Mahtava tuo piippuköynnös! Samanlaista olen harkinnut yhdelle varjoiselle seinustalle, mutta siinä maa on pelkkää hiekkaa... ei taida ihan sellaisenaan olla sille hyvä paikka? Maansiirtotöitä sitten taas edessä... ;)

  VastaaPoista
 11. Saara - tuo piippuköynnös on kasvanut paikallaan jo monta, monta vuotta. Se on upea varjossa ja tosiaan, taidat joutua maansiirtotöihin ; )

  VastaaPoista
 12. Kauniita kukkia ja kasveja sulla täällä! Mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa, tulen toisenkin kerran puutarhaasi. Kiitos vierailustasi blogissani ja tervetuloa uudelleen! Mukavaa kaunista kesää!

  VastaaPoista
 13. Sisko - on mukava löytää uusia ihania blogeja ! Mukavaa loppukesää sinullekin : )

  VastaaPoista
 14. Ihana. Piippuköynnös on aivan upea. Onko tässä vain yksi piippuköynnös vai useampia? Onko se ohjattu seinää pitkin ylösalas vai kuinka se kasvaa noin leveäksi? Olen vasta kiinnostunut puutarhan hoidosta ja laittamisesta. Tykkäisin paljon köynnöksistä, mutta kaipaisin jostain tietoa siitä millainen köynnöstuen olisi syytä olla, kuinka se kiinnitetään ja kuinka kasvia siihen ohjataan.. ;)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi - tuossa kasvaa yksi piippuköynnös. Se on jo vanha, joten se on levittäytynyt sivusuunnassakin aika hyvin : ) Jos olisi halunut nopeasti näyttävää, taimia olisi istutettu kaksi vaikka metrin välein.
  Riippuu aina köynnöslajista, millainen köynnöstuki kannattaa valita. Tuet tulevat noin 10 cm irti seinästä.
  Kuvan piippuköynnökselle on seinään kiinnitetty metallilangat, joita pitkin se itse kiipeää.
  Köynnösten tukeminen voisikin olla hyvä blogijutun aihe... kiitos vinkistä : )

  VastaaPoista