keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kuupuutarhan minisyklaamit

Minisyklaamit olivat niin ihanan näköisiä torimyyjällämme...

Ne on istutettu omenapuun alle Kuupuutarhaani. Aion jättää kokeeksi yhden talveksi maahan ja pari viedä parvekkeelle, kun syksy tulee.
Kauniita ja niin herkkiä. Pidän myös niiden lehtien muodosta ja väristä : )


Minisyklaamit pärjäävät ulkona hyvin, nyt kun illat ovat viileitä. Niitä kastellaan, varoen kastelemasta lehtiä ja mukulaa liikaa. Kuihtuneet kukat nyppäistään pois.
Isokukallinen eli tavallinen syklaami on sisäkukka ja tämä mini puolestaan parhaimmillaan ulkona.

13 kommenttia:

 1. Syklaamit on aivan ihastuttavia. Hypistelin niitä just toissapäivänä Multa Sormessa. Omani vain kuolivat viime syksyn märkyyteen??? niin nopeassa tahdissa, että harkitsen vielä hetken niihin sijoittamista...

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniin näköisiä tuossa puun alla, oikein loistavat valkoisena varjosta. Illalla varmasti näyttävät myös tosi kauniilta, kun hohtavat hämärässä. Pitäisiköhän itsekin laittaa muutama...

  VastaaPoista
 3. Kauniita nuo minisyklaamit, en ole tiennytkään, että niitä voi kukittaa ulkona maassa.

  VastaaPoista
 4. Henska - ulkona kuulemma minisyklaami pärjää hyvin, kunhan ei liikakastele. Tuo paikka on puun alla, joten luulen, että siitä ei ole vaaraa.
  Sisällä syklaamit ovat minullakin hyvin lyhytikäisiä, sillä olohuoneessa on niille liian lämmintä.

  Hanna - nuo todellakin hohtavat illalla. Paikka on vielä sellainen, että se näkyy hyvin aina kun pihalla liikkuu : )

  arleena - se oli minullekin uutta, että ne voi istuttaa maahan, siis syyskukaksi. Tuskin talvehtivat... Välillä on niin kiva kokeilla jotain uutta : )

  VastaaPoista
 5. Mullakin minisyklaamit pihalla ruukussa, sellaiset lilat.
  Nuo valkoiset on tosi ihania.

  VastaaPoista
 6. pioni - minisyklaameja on tosiaan eri punaisen ja lilan sävyjä ja tietysti tuo valkoinen. Aion laittaa noista valkoisista muutaman ruukkuistutukseen parvekkeelle, kunhan parvekkeella lämpö ei enää nouse korkeaksi. Täytynee odotella syyskuuhun...
  Kiva vaihtoehto krysanteemille : )

  VastaaPoista
 7. Kaunista! Minulla on ollut tapana pitää minisyklaameja syksyisin ulkona ruukkuistutuksissa. Kestävät pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista
 8. Pieniä ihanuuksia, paljon on mitä haluaisin pihallemme, ei onnistu kunhan saisin nykyisetkin mahtumaan uusi kukkapenkki pursuu, kai saivat äkkiseltään liian hyvät olot entisiin verrattuna ;-)

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat syklaamisi. Ne taitaa olla tänä syksynä vähän ku "hittikukka", ainakin niitä nyt kovin mainostetaan. Saa nähdä mitä itse innostun syyskukiksi istuttamaan, ensi viikolla aion vierailla paikallisessa multasormessa.

  VastaaPoista
 10. Kauniita!<3 Samoin alempana ihanan väriset syysleimut!!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Minäkin olen luullut, että syklaamit ovat huonekasveja eivätkä pärjää ulkona. Noista minisyklaameistakaan en ole aikaisemmin kuullut. Syklaami on tosi ihastuttava kukka.

  Kiitos myös daalioiden ja syysleimujen hoito-ohjeista! Kumpaakin löytyy puutarhastani - eikä yhtään etanaa, onneksi.

  VastaaPoista
 12. Kaunis on minisyklaami. En ole tullut ajatelleeksi että sen voisi noin istuttaa maahan ja näyttää siinä noin kauniilta. Kiitos taas hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 13. Sussi - kiva kuulla. Torimyyjämme on parina syksynä jo koittanut myydä minulle syyskukaksi tuota minisyklaamia, kun kuulemma kestää ulkona talveen asti. No nyt ostin kokeeksi ; )

  tia - se onkin monesti "ongelma", että kasvit voivat hyvin. Siis kasvavat oikein innolla ; )
  Minä en edes yritä saada omalle pihalle kaikkea kivaa... ihastelen niitä sitten puistoissa ja tuttujen pihoilla.

  keijukainen - nykyään on paljon erilaisia syyskukkia tarjolla pihalle. On yksivuotisia ja monivuotisia, uutuuksia ja vanhoja tuttuja. Mukavaa ostosreissua : )

  sarppa - on se ihanaa, että on kaikenlaisia kauniita kukkia ! Ja niissä syysleimuissa kun on vielä se upea tuoksukin... Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  Puutarhamarsu - tavalliset eli isokukalliset eivät viihdy ulkona, mutta nuo minisyklaamit kuulemma rakastavat ulkoilmaa ; )
  Noita tappajaetanoita on todellakin vain pienen pienillä alueilla, vaikka niistä niin välillä puhutaan lehdissä. Onneksi !

  Susanne - Ole hyvä ! Itsekin yllätyin, miten kivalta ne näyttävät tuossa omenapuun alla, varjossa.

  VastaaPoista