Huonemänty pöytähavuna ja männynkävyt...
Tämä tuuhea harmaanvihreä huonemänty eli hopeapinja kivasti korostaa muiden pöytähavujen vihreyttä. Samalla se tuo ilmettä jouluiseen metsään.
Minulla oli viime joulunakin huonemänty, joka kesti kauniina keväälle asti. Se on helppohoitoinen, kuten muutkin pöytähavut. Lisää kuvia ja sen hoito-ohjeet löydät Huonemänty eli hopeapinja pöytähavuna -postauksesta.
Ja männynkävyt ovat myös niin ihania, että ne kuuluvat aina jouluuni.
Aito metsä sammaleella...
Halusin tähän jouluiseen metsään aitoa sammalta suoraan metsästä, joten en putsannut sammaleesta männynneulasia ja muita roskia. Valikoin tähän erilaisia sammalia, näin pinnasta tuli aidompi ja elävämpi. Sammal tuo tähän pöytähavujen asetelmaan aidon metsän tuntua.
Sammal on haettu metsästä marraskuussa ja se on säilynyt hyvänä parvekkeella ja autokatoksessa. Sammalta saa hakea metsästä tietysti vain maanomistajan luvalla.
Metsän sammaleessa on varmasti myös jotain hyvää ihmisen terveydelle... lisää todennäköisesti vastustuskykyä, ilahduttaa, tuo muistoja metsäretkiltä...
Joulun fengshui - vihreää ja aitoa...
Mikäli haluat luoda kotiisi hyvää fengshuita jouluksi, niin keskity aitouteen ja luonnollisuuteen. Se liittyy kaikkeen, niin tunnelmaan, sisustukseen, joulukuuseen, koristeisiin, jouluruokaan kuin ihmisiinkin.
Vaikka nykyään joulusiivous tyrmätään turhana, niin puhdas ja "fengshuiroinaton" koti on hyvää fengshuita. Tässä juuri aamulla leikkasin ikkunalla talvehtivasta rosmariinista kuivuneet latvat pois. Se oli tämän aamun joulusiivousta.
Aidot vihreät pöytähavut sekä joulukuuset ovat fengshuissa puu-elementtiä. Ja etenkin tänä jouluna puu-elementti on todella tärkeä luomaan meille ihmiselle tasapainoa ja rauhaa. Tämän ajan maailman ja elämän myllerryksissä maadoittava ja samalla kasvun energiaa tuova puu on juuri sitä, mitä nyt tarvitaan, fengshuin näkökulmasta.
Jouluinen metsä metallilaatikossa pöytähavuista...
Tein jouluisen metsän tähän vanhaan metallilaatikkoon näistä pöytähavuista. Ne on asetelmassa ruukkuineen, koska aion säilyttää ne joulun jälkeen.
Vasemmalla on se sypressi, josta jo kirjoittelin Sypressi pöytähavuna. Otin siltä nyt koristeet ja suojaruukun pois.
Oikeanpuoleinen on uusi kartiovalkokuusi, jossa on joulupalloja oksilla. Kartiovalkokuusta näkee myynnissä näin joulunaikaan pöytähavuna. Se on myös monivuotinen kasvi ulkona.
Sitä vanhaa rungollista ja pallomaista kartiovalkokuusta en nyt ottanut sisälle. Se on parvekkeella ja sen juuripaakku on jäässä, joten se saa olla joulun parvekkeen pöydällä.
Tontut ja jouluinen metsä pöydällä...
Vielä jouluisempi tästä tuli, kun laitoin asetelmaan pari punalakkista tonttua 😊
Laatikon päissä on kahvat, joten tätä laatikkoa on helppo siirrellä. Tämä on lisäksi aika kevyt, koska laatikossa ei ole multaa, kuin pöytähavujen ruukuissa.
Jouluisen pöytähavujen metsän hoito...
Tärkeää on muistaa kastella pöytähavuja! Mullan pintaa onkin hyvä kokeilla sormella joka päivän, niin huomaan varmasti kastelun tarpeen. Multa ei saa kuivahtaa. Sammalta voi sumutella useammankin kerran päivässä. Sammal pysyy pisimpään tuoreena ja vihreänä kosteassa ja viileässä.
Lämpimän patterin, takan tai muun lämmönlähteen viereen tätä pöytähavujen metsää ei kannata laittaa. Sellaisella paikalla multa ja sammal kuivuu nopeasti. Pöytähavut ovat helppohoitoisimpia viileällä ikkunalla, kuistilla tai vastaavassa.
Huoneenlämmössäkin ne pärjäävät hyvin, kunhan muistaa joka päivä tarkistaa kastelun tarpeen ja kastella tarvittaessa😊
Oijoi miten upea metsä sammalineen! Näenkö oikein, onko siellä muutama kielo mukana?
VastaaPoistaKiitos, itsekin ihastuin tähän jouluiseen metsään :) Näit ihan oikein, siellä on myös joulukieloja. Ne niin sopii sinne havujen sekaan.
Poista