lauantai 5. marraskuuta 2022

Kymbidi orkidea maljakossa

Juhlava kymbidi orkidea sopii hyvin pyhäinpäivän ja muidenkin juhlahetkien leikkokukaksi. Sitä näkee harvemmin myynnissä, ainakin meilläpäin. Ehjä juuri sen takia, se vaikuttaa niin arvokkaalta ja näyttävältä maljakossa. 

Kymbidi orkidean yksittäiset kukat maljakossa...

Yhteen aikaan kymbidi orkidean yksittäisiä kukkia myytiin pienissä asetelmissa. Joten nyt leikkasin kymbidin kukkavarren alimmat kukat irti pieneen lasiin ja lasialustaan. Näin niiden kukan kaunis muoto ja väritys tulee jopa paremmin esille.

Tulipas tästä todella kaunis asetelma 😊

Asetelmassa kymbidi orkidea ja hämähäkkejä...

Tässä asetelmassa näkyy myös valkoisia hämähäkkejä, onhan menossa halloweenviikko. Lautasella on oranssi revonhäntä, joka on kuivattu eli on toiminut kuivakukkana. Aika hyvin sen väri on säilynyt, vaikka se on ollut jo parisen vuotta kuivattuna.


Mietin pitkään, mikä tämän kasvin nimi on. Olen hankkinut sen syysvihreäksi parvekkeelle ja nyt se on sisällä. Sitä ei raaski vielä heittää pois, kun on noin vihreä ja kasvussa.

Eli tiedätkö, mikä tämän nimi on?


Kymbidi orkidea ruukkukukkana...

Näitä kymbidi orkideoja (Cymbidi) myydään myös ruukkukukkana. Jotta ne saa kukkimaan uudelleen, ne vaativat valoisan paikan ja riittävän ilmankosteuden sekä talvella lepokauden. Ne ovat siis hieman vaateliaampia, mitä tutummat perhoskämmekät eli perhosorkideat.
Lisää tästä kuvan kymbidistä Hienostunut ja ylväs kymbidi orkidea -postauksessa.


Hyvää pyhäinpäivää!


Puutarhaterveisin Sari


 

4 kommenttia:

 1. Uih, miten ihanan värinen orkidea! Aivan ihana asetelma revonhännän ja hämppykoristeiden kanssa :-)
  En osaa yhtää veikata mysteerikasviasi, olen surkea kausikasveissa enkä kovin hyvä huonekasveissakaan :-D
  Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Revonhäntä sopi tähän niin mainiosti, että oli ihan pakko ottaa se kuivakukkamaljakosta mukaan asetelmaan.
   Erilaisia uusia kausikasveja ja niiden lajikkeita tulee jatkuvasti niin paljon, että ei meinaa perässä pysyä. Onneksi kasvi on kaunis ja kasvaa hyvin, ilman nimeäkin :)

   Poista
 2. Tuosta köynnöksestä tulee aivan mieleen malabarinpinaatti. Voisiko olla joku sen sukuinen kasvi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sehän se on! Muistelin kyllä sen olleen nimeltään jokin pinaatti, mutta enpä löytänyt sen nimeä silloin googlella.
   Kuulemma malabarinpinaatin marjatkin on syötäviä, lehtien lisäksi. Tosin en ole vielä niitä uskaltanut maistaa, kun tämä on myyty koristekasvina.

   Poista