maanantai 31. elokuuta 2020

Tuoksuvat freesiat pikkumaljakoissa

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy 
Työpäivä on kiva aloittaa, kun työhuoneella tuoksuu nyt freesiat. Se on jännä, miten erilainen työfiilis tulee kauniista leikkokukista. Ja etenkin kun niistä leijailee nenään ihana tuoksu. Mietin ensin, mitä laittaisin niiden kanssa, sillä freesioilla ei ole lehtiä. Hakisinko pihalta seuraksi kukkia vai lehteviä oksia. Piti siis vähän kokeilla taas 😊


Valkoiset kerrotut freesiat ja auringonkukka...

Sain pienen auringonkukan lahjaksi ja se sopi aika kivasti näiden freesioiden kanssa. Tuo hyvin tällaiseen pilviseen päivään aurinkoa. Vai mitä mieltä olette?


Valkoinen freesia ja vihreät oksat...

Toisaalta valkovihreän yhdistelmä on kauniin tyylikäs. Tässä on siis kerrottuja valkoisia freesioita ja kanukan oksia. Meillä on keltakirjava kanukka pihalla, jossa on yksi vihreälehtinen iso oksa. Nämä otin siitä.


Kanukka kukkii nyt uudelleen ja siinä näyttää olevan tulossa lisää nuppuja.


Kerrotut kukat on tosi kauniit ja niiden tuoksu aivan suloisen ihana😍

Sirot freesiat pikkumaljakoissa...

Freesiat on aina olleet suosikkejani sen ihanan tuoksun takia. Ne ovat myös siron herkkiä ihan yksittäinkin maljakossa. Koska työhuoneellani seinät ovat valkoiset, niin kaipasin näiden seuraksi vihreää. Jos freesiat olisivat värikkäämmät, vihreää olisi todennäköisesti vain vähän. Pidän nimittäin freesioiden kaartuvista varsista ja nupputertuista. Harvalla kukalla ne ovat näin kauniit. Näistä lähtee niin suloisen ihana tuoksu, ettei meinaa malttaa lähteä työhuoneelta pois 😊

Freesioita on siis myös keltaisia, oransseja, punaisia, sinisiä ja liloja. Kukka voi olla yksinkertainen tai kerrottu. Upeat keltaoranssit freesiat Pirtsakat kukat kevään juhlaan -postauksessa.

Freesian, kuten muidenkin leikkokukkien, kukat kestävät pidempään, jos ne vie yöksi viileään. Maljakkoveteen kannattaa laittaa leikkokukkavirkistettä tai vaihtaa vesi päivittäin.


Sain nämä ihanat freesiat Huiskulasta blogiyhteistyönä. Kiitos siitä heille!

Tuoksuvin kukkaisterveisin Sari 

4 kommenttia:

 1. Pieni auringonkukka sopii mainiosti valkoisten freesioiden kanssa. Ei ole niin pliisu silloin, pidän näet värikkyydestä enemmän. Nämä onkin makuasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukka on tosi pirtsakka valkoisten freesioiden kanssa. Nämä onkin tosiaan makuasioita.
   Ja mikä on kivaa, niin ostokukkien sekaan voi vielä tähän aikaan laittaa pihalta kukkia tai lehtiä. Tai vaikka joka päivä vaihdella sekaan erilaisia pihan kasveja :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva :) Freesioissa on ihan omanlaista siroa kauneutta.

   Poista