sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Kaktukset ja mehikasvit saivat saviruukut

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula
Tänään kaktukset ja mehikasvit saivat saviruukut, vihdoinkin. Nimittäin löysin ne pienet saviruukut, mitkä oli kadoksissa, isomman ruukun sisältä. Oli kyllä hieno kätkö. Näiden kaktusten ja mehikasvien paikka on kapealla ikkunalaudalla, mutta nyt otin ne kaikki tähän pöydälle ruukunvaihtoon.

Nahkahanskat kaktusten kanssa...

Joissakin kaktuksissa on hurjat piikit tai pienet väkäset. Siksi onkin varminta ottaa kaktuksista kiinni paksut nahkahanskat kädessä. Kaktusta käsitellään hyvin hellästi ja sitä ei saa puristaa.

Kaktusmulta on parasta mehikasveille ja kaktuksille...

Kaktuksille ja mehikasveille on oma hyvin hiekkapitoinen multa. Tavallisessa mullassa ne usein kärsivät ja voivat kuollakin. Kuten aina, nytkin valitsin luomu kaktusmullan. Tämän vuoden luomumulta tuotteista kirjoitin joku aika sitten. Aika kivasti sisäkasveillekin on tarjolla luomulaatuista multaa.

Näille kasveille ei saa laittaa liian isoa ruukkua, joten nyt laitoin aavistuksen isommat. Näiden multa oli kasteltu ennen kuin ruukku otetiin pois. Se on vanha hyvä tapa mullanvaihdossa. 
Koska uusi ruukku on vain hieman vanhaa isompi, lusikka on hyvä apuväline, jolla multaa saa laitettua pieneen koloon.

Anopinkielille myös saviruukut...

Tämä suloinen pieni anopinkieli sai myös pienen saviruukun. Sillä on jännä paksu juuri muiden seassa. Olen ihastunut näihin erikoisiin anopinkieliin, mitä edelleen suuresti ihmettelen... niissä on jotain tosi kiehtovaa kuten vanhemmasta postauksesta hyvin näkee eli Anopinkieli - helppo ja pitkäikäinen viherkasvi.

Tämä isompi anopinkieli ei olisi vielä pitkään aikaan tarvinnut ruukun tai mullan vaihtoa, kuten sen juuripaakusta näkyy. Mutta halusin tälle painavamman ruukun, koska lehdistö on yllättävän painava. Siis ettei se niin herkästi kaadu, jos joku sitä ohimennen hipaisee 😊

Vanhat kukkaruukut ovat ekologisia taimiruukkuina...

Taas säilytin nämäkin pienet muoviruukut, sillä niille on varmasti tulevaisuudessa käyttöä. Ehkäpä olettekin jo kuulleet, että vanhat kukkaruukut ovat kaikkein ekologisimpia taimiruukkuja.


Jotain jäi vielä tekemistä, eli missä ihmeessä on näiden saviruukkujen lautaset. Ne kun vielä löytää, niin ikkunalaudan asetelma alkaa olla valmis.


Osa näistä kasveista on saatu Huiskulasta. Kiitos taas siitä heille!

Puutarhaterkuin Sari

2 kommenttia:

 1. Ihastelen aina kaupassa pieniä kaktuksia, juuri tuollaisia mitä sinulla on. En vain uskalla ostaa, kun meillä on kissa. Pienet kaktukset saviruukuissa on yksi haaveeni!

  Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kannattaakin olla varovainen. Lemmikit on usein aika uteliaita, ja kaktuksen piikki nenässä ei ole kiva juttu. Vielä kun osalla kaktuksista on hurjat vaikkakin kauniit piikit.

   Poista