perjantai 15. tammikuuta 2010

Nettisivut ja sitten mullan vaihtoon

Minulla kävi tässä vuodenvaihteessa niin, että nettisivuni hävisivät bittiavaruuteen : / Harmien harmi...
Neiti Sievänen riensi heti apuun ja pelasti tilanteen : )
Sivut ovat nyt auki katsottavissa tästä. Niitä rakennetaan vielä edelleen. Puutarhan vuosi -sivua vielä mietin... mitä sinne voisi laittaa, mikä olisi tärkeää sivuilla kävijöille. Myös linkkejä olemme sinne ajatelleet, mutta nekin ovat edelleen mietinnässä...
Olisin erittäin kiitollinen kommenteistanne ja vinkeistä, vaikka Ota yhteyttä sivun kautta eli sähköpostitse tai tänne...

Voiko olla hauskempaa yrityksen nimeä kuin Neiti Sievänen : )
Kun sivut ovat valmiit, pääsekin jo mullan vaihtoon... Tämä kirjavalehtisen pelargonin versot ovat yli puolimetriä korkeat, oikea hujoppi. On talvehtinut hyvin 17 asteisen huoneen ikkunalla.

Samassa paikassa on ollut myös tämä. Kärsii aivan selvästi valon puutteesta. Otin ne pöydälle kuvattavaksi...

Tälläinen se oli kesällä. Auringossa lehtiin tulee viinipunainen keskusta.

Kuun vaiheet ja mullanvaihto

Perinnetiedon mukaan paras mullanvaihto on kasvavan kuun aikaan helmi- tai maaliskuussa. Tänä vuonna kasvava kuu on 15.-27.2.2010 ja 16. -29. 3. Erittäin hyvä mullanvaihtoaika on myös neitsytpäivät eli 1. ja 2.2. sekä 1. ja 2.3.
Itse aion vaihtaa mullat helmikuun neitsytpäivinä kasveille, jotka jo kasvavat uutta. Eli juuri noille sisällä kasvaneille pelargoneille. Silloin on myös hyvä ottaa niistä pistokkaita.
Vielä levossa oleville sopii vähän myöhäisempi ajankohta. Siitä postaan myöhemmin lisää...
Ja kaikille ei tarvitse vaihtaa multaa joka vuosi, onneksi. Olis aika urakka ; )

17 kommenttia:

 1. Käväisinkin sivuillasi ja hyvältä näyttää! Kevään edetessä tulee siellä piipahdeltua tuon tuosta. Kuutamopuutarha kuulosti jännittävältä!
  Sisäkasveja itselläni ei sitten juuri olekaan, kaikki heittävät henkensä käsissäni, ulkona sitten paremmalla menestyksellä hommailen kasvien kanssa. Tuleehan siellä myös takkiin tasaisin väliajoin, mutta rakastan sitä puuhailua mullan kanssa yli kaiken : )

  VastaaPoista
 2. Jes, kiitos Sari, juuri eilen katselin pelakoitani ja mietin mitä niille pitäisi tehdä!

  VastaaPoista
 3. Taru - kiitos : ) Se Kuupuutarha on tosi jännä. Siellä kesäillan hämärtyessä, kokee aivan uuden ulottuvuuden tutusta pihasta...
  Se taitaa kuulua puutarhaan, että aina ei onnistu ja joskus kokeee iloisia yllätyksiä... Muutenhan se olisikin ihan tylsää puuhaa ; )

  rautaharakka - ole hyvä : ) Aina näihin aikoihin ne jotenkin näyttävät terhakoimmilta kuin jouluna. Ja enää ne eivät ruskista lehtiäänkään... eli ovat selvästi taas aloittamassa kasvua.

  VastaaPoista
 4. Hieno homma, että ohjeitat meitä näistä asioista. Tosin sisäkukkia ei mullakaan juuri ole, kun tuo wirallinen walwoja tahtoo valvoa niitä ja syö niitä! Onkohan omassa ruuassaan jotain vikaa?

  VastaaPoista
 5. Jaaha, minulla on pari pelakuuta kellarissa, pitäisi varmaan käydä kurkkaamassa mitä niille kuuluu. Milloin ne otetaan sisälle? Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Elisa - niin, minkäs hän toimelleen voi... Wirallisen Walvojan täytyy tarkastaa myös kasvit ; )

  Mari - itse olen käynyt kastelemassa kellarissa olevaa pelakuuta vähän, siis jottei kuivu kuoliaaksi. Ja kun se alkaa kasvattaa kellertäviä versoja, siirrän sen sitten sisälle, ikkunalle.

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas vinkeistä, äitini aina muisti oikeat mullanvaihto ajakohdat, nyt ei itse enää vaihda, pitäisi jututtaa vielä kun voi.
  Mielenkiinnolla odotan moniko pelargonioistani selviää talven yli, osa on sisällä osa mökin kellarissa.

  VastaaPoista
 8. Mari tuossa jo kysyikin kellarissa olevista pelargoneista ja ehdit vastata. Samaa minäkin mietin:) Minulla on kellarissa pelargoneja ja vähän jännittää mitenkähän saan ne taas kukkimaan. On ensimmäinen kerta kun talvehtivat tuolla kellarissa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hyvä, että muistutit mullavaihdosta, olisin varmaankin muuten unohtanut.

  VastaaPoista
 10. Pitääpä laittaa mullanvaihtopäivät muistiin:)

  VastaaPoista
 11. Hei ekaa - mutten viimeistä kertaa ihanilla sivuillasi :)

  Täältä löytyy kaikkea kivaa!

  Itse olen puutarhuri mutta nykyään vain harrastelen puutarhahommia omalla isolla pihallani.

  Kiinnostuin myös tuosta kuun vaikutuksesta puutarhahommiin ja muihinkin ja olenkin menossa kuu-kurssille helmikuussa oppimaan lisää kirjatiedon tueksi - alkutaipaleella vasta, mutta innostuneena :)

  VastaaPoista
 12. tia - ennen sitä katsottiin kalenterista kuun vaihe moneen muuhunkin työhön.
  Onneksi nuo pelargonit ovat aika sitkeitä.

  Susanne - kyllä ne lähtevät hyvin kasvuun ja kukkivat komeasti. Tosin kunnon kukinta alkaa myöhemmin, kuin sisällä säilytetyillä. Kellarissa olevia kannattaa seurata, etteivät ne kuiva liikaa.

  Sussi - minä odotan malttamattomasti, että saisin isoihn palmuvehkoihin vaihdettua mullat. Ovat kasvaneet ruukuissaan, samassa mullassa, mielettömän monta vuotta ; ) Ne olen monena vuonna unohtanut ja nyt näyttävät jo kärsivän....

  pioni - laitan nämä mullanvaihtopäivät myös tuohon sivupalkiin... kunhan tässä ehdin ; )

  Hanna - jos olet menossa Anne Pöyhösen kuukurssille, kerro minulta terveisiä : )
  Eniten olen käyttänyt kuutietoa kastelu ajankohdan valitsemiseen, ja tuloksena kirvat ovat hävinneet kasvista : )
  Tervetuloa toistekin !

  VastaaPoista
 13. Kauniilta ja selkeältä näyttävät kotisivusi ! Tekee ilman muuta mieli tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
 14. Kivat kotisivut sinulla!Minä vaihdoin kukkiin mullat viime keväänä,nyt saakin sen osalta ottaa rennommin!:)Yleensä tahtoo vierähtää monen monta vuotta ennenkuin taas innostuu siihen hommaan,vaikka onhan se ihan mukavaa puuhaa!:) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 15. Voi kun minua harmittaa :(
  Olisin niin toivonut, että tulisit huomioiduksi tuolla "kisassa".

  Tämä on niin ihana blogi vinkkeineen ja ohjeineen ja kuvineen.

  No onpas sulla jo isot pelargoniat.
  Otin itsekkin terassilta talteen pelargoniat. Saapa nähdä tuleeko niistä mitään.
  Hyvä tietää noista istutuspäivistä.
  Kiitos <3

  VastaaPoista
 16. Täällä myös käy samoin aina silloin tällöin, että katoaa ja en myöskään pääse kommentoimaan joillekin..kun päivitetään tai jotain en tiedä mistä johtuu...joskus sieppaa:D

  Kauniita kukkia täällä niinkuin aina!
  Iloa ja hyvää mieltä antavat päiviimme!

  Voi hyvin Sariw!

  VastaaPoista
 17. Marianne - kiitos kommentistasi. Minusta Neiti Sievänen on suunnitellut tosi ihanasti uudet sivuni. Kohta lisäämme sinne uutta tietoa...

  sarppa - juu, mullanvaihto on ihan kivaa... tosin isojen kasvien kanssa vähän sottaista ; )
  Minäkin olen ihan unohtanut isot palmuvehkani ja nyt ne näyttävät huonoilta.. niille täytyy vaihtaa multa ja ruukku isommaksi heti ensimmäisenä.
  Mukavaa viikon alkua !

  Ainosofia - älä huoli, minua ilahduttaa eniten nämä ihanat kommentit joita saan. Kuten nyt esimerkiksi sinulta, kiitos niistä !
  Pelargoni oli jo noin iso syksyllä. Sitä on nyt keväämmällä pakko leikata reippaasti, muutenhan se kasvaisi tulevana kesänä melkein kattoon asti ; )

  Sirkka - minäkin olen huomannut, että bloggeria välillä päivitetään tai joitain... kun blogisivut eivät aukea, eikä pysty kommentoimaan. Onneksi sitä ei kestä kauaa..
  Kukat ovat niin ihania. Ajattele, jos kukkia ei olisi, kyllä elämä olisi ankeaa ; )
  Suloista kevättä sinullekin Sirkka !

  VastaaPoista