perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappukävelyllä

Scillameri tuoksuu sitten uskomattoman ihanalta. Olin kävelemässä todella vanhalla puutaloalueella ja siellä oli mielettömiä scillanurmikoita. Ja tuoksu huumaavan keväinen : )


Narsissikin aukaili kukkiaan seinustallaKohta tuomikin aloittelee kukkimisen
Nuput ovat jo näin näkyvissä. Kevät tulee kohisten...

Ai että on ihanaa. Huomenna on jo muutama muukin kukka availlut ensimmäisiä nuppujaan, ehkä : )

11 kommenttia:

 1. Min äkin näin isohkoja scilla-alueita pihoilla, mutta noin mittavaa en ole nähnyt.
  Aivan ihanat.

  VastaaPoista
 2. No huh miten kaunista! Voi kun olis omassakin pihassa...

  VastaaPoista
 3. Vau, tänne omaan pihaan toivoisi myös samaa...

  T. Sussi

  VastaaPoista
 4. Ah, kuinka ihana näky. Sieltä se kesä tulee. Meillä oli pihan maamerkkinä suuri ja monihaarainen tuomi. Joka kevät sitä odotti kukkien ilmestymistä. Harmi,että jouduimme vanhan puun kaatamaan lahovian takia. Ei ole enää sellaista kukkaloistoa ihan pihassa,tosin sitten vähän laidemmalta tontin reunalta löytyy. Eikä niissä vielä näy minkään sortin elonmerkkiä...

  VastaaPoista
 5. Voi meillä ei tuomi ole vielä noin lähellä kukkimista. Tosi kaunis tuo scilla-nurmikko, aivan mahtava. Jotain tuollaista haaveilen meidänkin puutarhaan, huokaus.

  VastaaPoista
 6. arleena - luulen, että selitys noin laajaan scilla kasvustoon on se, että näiden pihojen hoito on tosi rentoa. Nurmikko leikataan ekan kerran vasta kesäkuun puolella. Eli ne pääsevät siementämään hyvin. Muutenhan meillä leikataan nurmikot jo toukokuun puolessa välissä.

  Mari - niin, olisipa omalla pihalla scillanurmikko. Niitä voisi istuttaa johonkin kohtaan nurmikkoa ja antaa sitten levitä siellä. Eli nurmikko leikattaisiin vasta kesäkuun alussa, siis Etelä-Suomessa.


  Sussi - scillanurmikko on upea, tosin jos on vesimyyriä, ne voivat syödä nämänkin sipulit. Onneksi harvalla pihalla on vesimyyriä. Ja voihan niitä käydä näin ihastelemassa toisten pihoilta : )


  Vuokko - onneksi teillä on vielä tuomi pihalla, niin sitä voi sitten ihailla. Minä saan mennä vähän kauemmaksi, jotta pääsen haistelemaan tuomen tuoksua. Kuvan otin tuomesta, joka aloittaa kukkimisen aina ensimmäisenä. Paikka on todella lämmin ja tuuleton.

  kati - ei muuta kuin toteuttamaan haaveita : ) Ensin syksyllä niiden sipuleita istutetaan nurmikkoon. Jonkun vuoden kuluttua ne alkavat levitä siemenistä.

  VastaaPoista
 7. Päivän aikana ehtii tapahtua puutarhassa vaikka mitä, moni nuppu avata kukintonsa, se on uskomatonta.

  VastaaPoista
 8. pioni - minäkin joka vuosi yhä uudelleen ja uudelleen lumoudun tästä kevään etenemisestä. Huomenna on taas jotain uutta...
  Itse asiassa tänään huomasin kaksi kasvia, joita ei ole aiemmin ollut puutarhassa. Nämä yllärit ovat myös kivoja.

  VastaaPoista
 9. Onpa ihanan keväisiä kuvia- kaunista on. Minä tutkin vappuna pikkuista pihaani, myyrät ovat tuhonneet mm vanhat, ihanat kuunliljat - mistä löytyisi uusia hyviä taimia. Surullista kun vanhat, perinteiset kasvit tuhoutuvat. Onko kellään vinkkejä hyvistä taimista?

  VastaaPoista
 10. anonyymi - voihan olla, ettei kaikki kuunliljasi ole täysin tuhoutuneet. Ne voivat lähteä pienestäkin alusta.
  Vanhoja kasveja voi metsästää paikallisilta puutarhayhdistysten, Maatiainen ry:n, Hyötykasviyhdistys ry:n ja muidenkin taimienvaihtopäiviltä.

  Jotkut taimitarhat lisäävät kotimaisia vanhoja perennoja esim Särkän perennataimisto.

  Vanhojen alueiden pihanomistajat saattavat ilomielin antaa alkuja tai vaihtaa alkuja toiseen kasviin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sari, odottelen jospa joku kuunlilja vielä herää henkiin ja kyselen naapureilta ...
  Ihania suunnitelmia- minua kiinnostaa kovasti Fengshui puutarhat. Hyvää kevättä!
  Irma Marttila
  ps. minulla ei ole käyttäjätunnusta, siksi olen anonyymi:)

  VastaaPoista