Joulukielot - omavaraisen joulukukka...
Jos omavaraisuus on isona tavoitteena, niin silloin joulukielot on aivan loistava joulukukka. Kieloja voi kaivaa omalta tontilta tai jos niitä ei siellä kasva, voi tehdä joulukielopaikan pihalle keväällä. Siitä lisää Joulukielopaikka omalle pihalle -postauksessa.Tavalliset luonnonkielot sopii mainiosti joulukieloiksi, ei siis tarvita jalostettuja kieloja. Kielojen juurakot kaivetaan omalta tontilta marraskuussa. Joulukielojen kasvatusohjeita on erilaisia, joissa kaikissa tärkeää on se, että multa ei saa päästä missään vaiheessa kuivahtamaan. Löydät yhden ohjeen Joulun salainen kukkaresepti -postauksesta.
Jos mietit, miltä joulukielojen juurakot näyttävät ja miten ne istutetaan, niin Joulukielot istutettu ja joulukalenteri -postauksesta näet kuvia niistä.
Helppo ja varma amaryllis lahjaksi...
Jouluhyasintin pitkä kasvatusaika...
Voit kasvattaa joulukukaksi myös hyasintteja, kunhan olet ajoissa siinä. Jouluhyasinttien sipulit on myynnissä syksyisin ja ne istutetaan ruukkuihin jo syyskuun puolella. Ruukut säilytetään pitkään kellarissa tai jääkaapissa. Näet tarkemmat ohjeet Jouluhyasintin sipulit istutettu -postauksesta.
DIY joulukukka lahjaksi...
Toki voit myös ostaa valmiit jouluhyasintit tai amaryllikset kukkivina ja koristella ne omalla tyylilläsi. Sellainenkin on niin ihana joululahjana. Materiaaleiksi voi valita luonnonmateriaaleja tai jo kerran käytettyjä kauniita papereita, nauhoja ja rusetteja. Tai voi tehdä kukista jouluasetelman vaikka koriin tai jotain aivan muuta.
Mielikuvitus on vain rajana 😊
#suuntanaomavaraisuus -sarjan yhteispostaukseen osallistuivat myös seuraavat blogit...
Kasvuvyöhyke 1
Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2024/12/myrskyn-jalkeen.html
Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2024/12/diy-joulukukka-lahjaksi-omavaraisuus.html
Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2024/12/suuntana-omavaraisuus-joulukuu-2024.html
Kasvuvyöhyke 3
Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus2024-osa-12/
Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/joulupaketteja-ja-vuosi-2024-kohokohdat
Evil Dressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=18702
Kasvuvyöhyke 7
Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2024/12/01/joulukuu-24-muistojen-vuosi-ja-joulu
Sarjaa luotsaavat Tsajut https://tsajut.fi ja Korkealan Heikki https://korkeala.fi
Kielot olisvat kauniita joulun aikaan, mutta kukkakaupassa niillä on turhan kova hinta. Odotan innolla tiistaita ja postaustasi. Kiitos amarylliksen hoito-ohjeista! Viime joulun ryllis tekee jo nuppua!
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, että odotat sitä kielopaikkapostausta :) Siihen tulee ohjeet, miten se on hyvä tehdä.
PoistaOle hyvä :) Vanha amaryllis on helppo saada kukkimaan uudelleen, kuten huomasit. Se ei ole lainkaan vaikeaa, kun tietää miten se tehdään. Omani vielä on levossa parisen viikkoa, ennen kuin pääsen herättelemään niitä.
Kielojen hyötämisestä ohjeesi mukaan on tullut minulle jokavuotinen traditio. Kiitos siitä.
VastaaPoistaIhana kuulla, että olet saanut ohjeella onnistumaan :) Minullakin se kuuluu jouluperinteisiini, sillä mikä onkaan ihanampaa kuin joulukielojen hieno tuoksu. Etenkin kun kielojen hyötäminen kukkaan on niin super helppoa.
PoistaKuulin vasta tänä syksynä että kieloja voi kasvattaa jouluksi. Erittäin mielenkiintoinen tieto sillä meidän tontillamme kieloja on paljon, oikeastaan jopa vähän riesaksi asti. Täytyypä pistää muistiin ensi vuoden varalle, josko kokeilisin. Muutenkin nämä joulukukkavinkit olivat tosi kivoja. Tänä vuonna tuskin enää mikään niistä ehtii, mutta ehkä ensi vuonna sitten ;)
VastaaPoistaKielo on vanha joulukukka 1800-luvun lopulla ja vielä myöhemminkin. Se on helppo ja edullinen hyötää kukkaan ihan huoneenlämmössä. Kokeile ihmeessä, sillä kielojen tuoksu on niin hieno ja kukka herkän kaunis myös joulukukkana.
PoistaMukavan kuulla, että pidit joulukukkavinkeistä :) Jos löydät vielä jostain amarylliksen sipuleita myynnissä ja niissä on jo nuppuvarsien alut kasvussa, niin ne voi vielä ehtiä kukkaan jouluksi.