keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Vanhat hyasintit kukkii pihalla

Vanhat hyasintit, jotka on säilytetty edellisvuosien jouluilta ja pääsiäisiltä, kukkii nyt pihalla. Eli säilytän aina hyasintit sipuleineen ja istutan ne keväällä pihalle. Nämä keltaiset hyasintit on ehkä muutaman vuoden takaa, sillä viime pääsiäisinä minulla on ollut oransseja hyasintteja.


Pienet vanhat hyasintit kukkii jo...

Tällä sinisellä hyasintilla on vain viisi kelloa kukkavarressa. Silti se tuoksuu vienosti.

Näin hentoisina ja pieninä nämä vanhat jouluhyasintit ovat tosi suloisia. Sininen pieni kukka niiden seassa on orvokkia, ehkäpä tuoksuorvokkia. Se on levinnyt tähän muutamassa vuodessa.


Varjoisemmalla paikalla hyasintit vielä nupulla...

Olemme istuttaneet useampaan kohtaan vanhoja jouluhyasintteja. Suurin osa on aurinkoisella paikalla, mutta tämä kohta on hieman varjoisampi. Joten siksi nämä hyasintit ovat vielä täysin nupulla. Niin paljon vaikuttaa paikan valoisuus kukinta-aikaan.

Hyasintit eivät ole kertakäyttökukkia...

Joulu- ja pääsiäishyasintit kannattaa siis säilyttää ja istuttaa niiden sipulit pihalle. Silloin sipuli istutetaan syvempään, mitä se on ollut ruukussaan. Yleisohjeena sipulin päälle tulee multaa 2-3 kertaa sipulin korkeuden verran.

Me olemme tehneet aina niin, että viemme kukkineet sipulit viileään kellariin odottamaan kevättä. Niistä ei poisteta silloin lehtiä ja multakin saa olla kosteahkoa. Heti kun maa on sulanut ja kovimmat pakkaset on ohi, istutamme hyasintit maahan. 

Miltä säilytetyt hyasintit näyttävät silloin keväällä, näet niistä kuvan Säilytä hyasintit kevätkukaksi -postauksessa.


Kevätterveisin Sari


4 kommenttia:

  1. Minä myös säilytän hyasintit joka vuosi. Pidän niiden tuoksusta enemmän ulkona kuin täällä sisällä asunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin säilytät hyasintit kevätkukaksi pihalle :) Tuo on muuten hyvä huomio hyasintin tuoksusta. Sisällä sen tuoksu voi olla joillekin liian vahva, mutta ulkona se on miedompi ja sen kestää hyvin.

      Poista
  2. Ihania etenkin tuon orvokin kanssa! Täälläkin on puutarha siirtynyt pastelliväreihin hyasinttien kukkien avautumisen myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännästi se orvokki on lähtenyt hyasinttien kohdalla leviämään ihan hurjasti. Näyttävät viihtyvän hyvin yhdessä :) Kevään kukissa ja nykyään myös hyasinteissa on ihanasti värivalikoimaa.

      Poista