sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Söpö kellanvihreä joulutähti

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Tämä joulutähti on kyllä tosi söpö ja kivan matala. Värikin on aivan ihanan vihertävän keltainen ja sopii siten täydellisesti tämän vuoden joulun väritykseen. Joulutähdet eivät nimittäin kuuluu suosikkeihini joulukukista, paitsi nyt tämä söpö lajike. Kuulemma se on kotimainen, kuten suurin osa jouluna myytävistä joulutähdistä. 


Kellanvihreä vai vihertävän keltainen vai limenvihreä joulutähti...

Tätä värisävyä voi nimetä monella eri tavalla, lisäksi näemme värisävyt erilailla. Ja kun ottaa siitä valokuvia, niin sen sävy vaihtelee kuvissa. Siis aika jännä väri ja niin ihana. Sen kukat on kivasti ikään kuin kurttuiset ja siksi pienemmät, mitä tavallisilla joulutähdillä. Ehkäpä juuri sen takia se onkin niin söpön suloinen näin monilatvaisena joulutähtenä.

Kaunein asetelma joulutähdistä...

Näistä matalista joulutähdistä saa kauneimman asetelman näin, kun asetelman sijoittaa matalalle pöydälle. Silloin niitä tulee katsottua ylhäältä päin ja söpöt kukat näkyvät parhaiten. Tässä on siis kaksi ruukkua näitä kellanvihreitä ja matalia kurttukukkaisia joulutähtiä. Vasemmassa yläkulmassa pilkistää keväisen atsalean lehdistö. Nyt koetan saada nämä joulutähdet viihtymään pitkään, jotta niistäkin olisi iloa ainakin vuodenvaihteeseen asti.

Nämä kellanvihreät kotimaiset joulutähdet sain Huiskulasta. Kiitos siitä heille!
Huiskula on myös iso kukkatukku, joka toimittaa kukkia ympäri Suomea eli näitä erilaisempia joulutähtiä voi näkyä kukkamyymälöissä ja tavaratalojen kukkaosastoilla.

Tavallisen joulutähden kukka...

Tässä vielä kuva tavallisen joulutähden kukasta. Tai oikeastaan sekään ei ole kovin tavallinen, kun kukka on keltainen. Aika veikeä väri tämäkin😊
Lisää kuvia siitä löytyy Keltainen joulutähti ja karkkivärijoulu -postauksesta.
Täällä blogissa on alkamassa perinteiseen tapaan taas joulukalenteri. Saas nähdä, mitä jännää keksin sinne tänä jouluna 😊


Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari


8 kommenttia:

 1. Ihania joulutähtiä! Pidän niistä nykyään kovasti. Olisikohan ikääntymisellä osuutta asiaan, koska nuorempana en tykännyt niistä yhtään. Mutta eihän minun nuoruudessani ollut kuin punaisia. Valkoisiakin oli, mutta harvassa kodissa niitä näkyi. Pappani aina sanoi, että valkoinen on kuoleman väri.

  Joka vuosi nykyään ostan joulutähden, vaikka tiedän sen alkavan kuolemaan heti kun sen ovesta sisään kannan. Ne eivät tykkää Leppämäen kylmästä ja vetoisesta elinympäristöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voikin olla, että ikääntymisen myötä suosikit joulukukista vaihtuu tai laajenee ;)
   Nämä erikoisemmat värit ovat tulleet oikeastaan vasta viime aikoina, ennen näkyi myynnisä vain punaista ja valkoista eri kokoina.
   Monet vanhemmat ihmiset pitävät edelleenkin valkoisia kukkia kuoleman tai hautajaisten värinä. Ja punaista sinä ainoana joulun värinä. Punainen taitaakin olla suosituin väri joulukukissa.
   Minulla on vähän sama haaste joulutähden kanssa. Ikkunasta vetää sen verran, että joulutähdet tulee pidettyä kauempana ikkunasta. Ja jos tulettaa, niin joulutähdet pitää muistaa viedä toiseen huoneeseen :)

   Poista
 2. Vitsi, kun hieno väri! Sopis hyvin mun keittiön joulusisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tosi kaunis väri tällä joulutähdellä. Se sopii monen värin kanssa yhteen ja erityisen hyvin limenvihreään jouluteemaan :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös olekin tosi ihana ja niin kivan pienikokoinen joulutähdeksi :)

   Poista
 4. Mukavaa, että aloitat taas joulukalenterin💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo perinne, mikä kuuluu joulunvalmisteluihini. Ilman sitä, ei tule jännityksen täyteistä joulufiilistä ;)

   Poista