keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Hortonomin poimintoja Habitare 2019 messuilta

Habitare messut on vuoden parhaat messut! Niin paljon sieltä saa uusia ideoita ja luennot on ihan huippuja, myös näin hortonomille. On nimittäin hyvä välillä katsoa oman kuplan ulkopuolelle 😊 

Signals - Habitaren virallinen trendinäyttely...

Kävin tänään kuuntelemassa Signals-trendiluennon, jonka piti trendianalyytikko Susanna Björklund, joka on toinen näyttelyn kokoajista. Se on aina odotettu luento ja ääriään myöten täynnä, niin oli nytkin. 
Signals 2019 näyttelyn pääteema on Yhdessä. Näyttelyssä on neljä huonetta, joiden teemat ovat Empatia ja tunnedata, Kuplassa kaikki, Ajan illuusio ja Vesi vanhin voitehista.
Näyttely oli tänäkin vuonna mielenkiintoinen... ja pisti ajattelemaan ja havainnoimaan.


Hortonomin poimintoja vähän sieltä sun täältä...

Luonto on lähellä... upea taustaseinä ja pieni "metsäpalsta" heinineen. Muistaakseni Kuusilinnan osasto. 

Maisemasuunnittelijat ovat nyt myös messuilla. Heillä näytti olevan tosi hyviä asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin esimerkiksi perjantaina Pihapolkujen toteutus ja luonnonkivien käyttö pihassa klo 12-13.00 ja Pihan viimeistely koristekivillä ja katteilla klo 15.-16.00 sekä esimerkiksi lauantaina Vinkit pieniin pihoihin, terassi-istutuksiin ja parvekkeille klo 15.-16.00.

Huikean kukkaisa sängynpääty...


Saniaisia, kaktuksia, mehikasveja, viherkasveja... niin ihania.

Messuilla oli paljon luonnonmateriaaleja, mistä pidin tosi paljon. Tässä hiekka ja kivet oikein houkuttivat koskettamaan.

Luonto tuotu sisälle... hauska idea.

Habitare 2019 - sykähdyttävin oli viidakkomainen kylpyhuone...

Tässä oli jotain niiiiin mystisen sykähdyttävää! Aivan kuin olisi paratiisissa. Kasvit ja valaisimet roikkuivat päiden yläpuolella katossa. Suihku oli siellä joissain seassa... 

Tätä kannattaa mennä fiilistelemään K-Raudan osastolle!

Habitaressa jäi vielä paljon nähtävää ja siellä on tulossa mielenkiintoisia luentoja, joten taidan mennä sinne vielä perjantaina uudelleen.

Habitare2019 messut ovat siis Helsingin Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Kannattaa etukäteen tutkia ohjelma ja muut tiedot täältä


Ja oli tosi kiva nähdä tuttuja ja kerrankin jutella vähän pidempään 😊

Messuterkuin Sari


Ps. olen siis aivan tykästynyt Signals trendinäyttelyyn, kuten edellisvuotisista postauksista voi päätellä.

8 kommenttia:

 1. Kiitos näistä kuvista! En pääse käymään messuilla, joten mukavaa nähdä, miltä siellä tänä vuonna näyttää. Ja tämä näkökulmasi hortonomina on loistava! Hyvä muistutus siitä, että sisutuksen muodostaa kokonaisuus, ei vain huonekalut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit :) Hyvin puit sanoiksi, eli kokonaisuus muodostaa kauniin ja toimivan sisustuksen, eikä vain huonekalut. Ihan sama on muuten ulkona pihalla.
   Pihasuunnittelu on aina kokonaisuuden suunnittelua. Siis kauniin, toimivan ja helppohoitoisen pihan suunnittelu ;)

   Poista
 2. On kiva katsella messukuvia, kun itse ei pääse osallistumaan. Kiitos tästä kierroksesta. Hienoja ideoita, hienoja kokonaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina niin kiva katsella kuvia messuilta. Vaikka itse kävin siellä, niin innolla tutkin muiden bloggaajien messupostaukset. Jokainen näkee sieltä vähän eri asioita tai eri näkökulmasta :)

   Poista
 3. Hienot kuvat!Usvainen kuusimetsä olohuoneessa ja heinät kukkapöydällä-rauhoittava näkymä!Ja puupölkyt sisustuksessa ovat vähän kuin helppohoitoisia kukkia.Kylpyhuone viherkasveineen tuo mieleen viidakon.80-luvulla kylppärikuvissa oli aina saniaisia,mutta ei kyllä katosta roikkumassa.Aika mestari kyllä pitäis olla,et sais nuo kasvit oikeasti viihtymään ja elämään.Mutta kiva on katsella joskus ihan erilaista sisustusta,kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aito luonto olohuoneessa ja yleensäkin kotona on tutkitustikin rauhoittavaa ja hyvää oloa lisäävää. Kuvan messuosastolla se oli huikean hyvin saatu tuotua esille.
   Olisi mielenkiintoista tietää, miten kylpyhuoneen kattovihreys on toteutettu. Nykyään on kyllä erilaisia kasvatuspusseja, jossa on kasvin multapaakku. Ne voi sijoittaa ylösalaisin. Ja vielä jos niissä on jonkinlainen kastelujärjestelmä, niin kattovihreys voi hyvinkin kestää pitkään hyvänä.
   Asumisen ja sisustuksen messuista Habitare on ykkönen Suomessa! Siellä on aina jotain ihan uutta ja erikoista. Ja ihan mahtavaa, että K-Rauta panosti näin rohkeaan kylpyhuonenäyttelyynsä.

   Poista
 4. Kivat poiminnat messuilta, kiitos💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että pidit! Valitsin ihan itseä eniten puhuttelevat... ja jotenkin ne vain oli aika kasvipainotteisia ;)

   Poista