Sanotaankin, että ulkoympäristöllä on meihin suurempi vaikutus, mitä kodin tai työpaikan sisätilalla sekä sisustuksella.
Puutarhafengshuissa huomioidaan kaikki aistit...
Siksi fengshuipuutarhoja on vaikea valokuvata. Kuviin kun ei oikein saa tuoksuja, eikä ääniä, eikä liikettä... ellei sitten ole taitava kuvaaja 😀Eli puutarhafengshui on paljon enemmän, mitä pihoista ja puutarhoista yleisisti ajatellaan. Se on paljon enemmän kuin erilaiset puutarhaterapiat.
Yleispäteviä sääntöjä ja henkilökohtaisia vivahteita...
Fengshuissa on tiettyjä yleispäteviä sääntöjä, mitkä koskevat kaikkia pihoja ja ulkoympäristöjä. Niissä on pieniä koulukuntaeroja, ja kulttuurierot värittävät myös ydintietoa. Eli on osattava suodattaa, jotta asian ydin tulee huomioitua.Sen lisäksi otetaan huomioon asukkaat ja heidän henkilökohtaiset tarpeensa fengshuin näkökulmasta. Esimerkiksi jollekin kasvien viljely on äärimmäisen terapeuttista ja rentouttavaa. Sitä kannattaakin sillon tehdä, niin palautuu nopeammin arjen kiireestä. Toiselle taas kasvien viljely ei tuo lainkaan samaa vaikutusta. Se näkyy siis ihan fengshui tiedoillakin, mikä ällistyttää aina niin konsulttia kuin asiakasta.
Vältettäviä asioita löytyy myös...
Puutarhafengshuissa joitakin materiaaleja, muotoja ja värejä kannattaa välttää tietyillä pihan alueilla. Ne ovat yleensä joka pihalla hyvin yksilöllisiä kohtia. Herkkävaistoiset ihmiset saattavat huomatakin ne ja vaistomaisesti sijoittavat suihkulähteet, lasten keinut, trampoliinin ja vastaavat muualle kuin näille huonoille kohdille. Niin varmasti ovat tehneet myös esi-isämme, silloin kun ajan kanssa ovat miettineet hyviä talon paikkoja tai paikkaa saunalle.Hyvin vanhaa ja luonnonläheistä tietoa...
Koska fengshuin ydinajatus on luoda ihmisille hyvää ja elämää tukevaa ympäristöä, se ottaa tietysti huomioon luonnon hyvinvoinnin. Sillä ilman elävää ja tervettä luontoa, ei meillä ihmisillä ole tulevaisuutta.Siksi fengshuissa ekologisuus ja kuun mukaan töiden ajoittaminen on itsestäänselvyys. Fengshuista alun perin itsekin innostuin hoitamaan pihaa kuun vaiheitten mukaan. Ja nyt teen lähes kaiken kuun mukaan ajoittaen. Siitä on Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi, jota muuten päivitän taas ensi viikolla.
Lisää puutarhafengshuista...
Suomalaiseen puutarhafengshuihin kuuluu myös se, että piha on toimiva ja helppohoitoinen. Joten tarjolla on oma verkkokurssi niille, joilla on into suunnitella itse omaa pihaa eli Sarin pihasuunnittelukurssi. Siinä ei ole varsinaista fengshuita.Tietysti teen myös Puutarhafengshui suunnittelua ja konsultointia yritykseni Puutarha Studion kautta.
Ja jos olet tänä viikonloppuna tulossa Minä Olen messuille Helsinkiin, niin olen siellä tavattavissa Fengshui Sampo ry:n osastolla 😊
Jatkossa kirjoittelen enemmänkin fengshuista ulkoympäristöön ja sisäkasveihin liittyen. Jos sinulla on toiveita aiheista, niin kerro ihmeessä.
Hyvää viikonloppua!
Terkuin Sari
Mielenkiintoinen aihe, josta jään odottamaan postauksia innolla!
VastaaPoistaTosi kiva kuulla, että tästä aiheesta odotetaan postauksia :)
PoistaItse olen kiinnostunut fengshuista jo parikymmentä vuotta. Ja edelleen olen tosi innoissani. Itse asiassa nyt helmikuussa opiskelen siitä lisää, joten fengshui-postauksia on tulossa.
Kivan kesäinen haaste odottaa blogissani sinuna!
PoistaKiitos Tita :) Nyt olen vähän sairastellut, mutta kohta kun tästä voimat palautuu, niin otan osaa haasteeseen.
Poista