perjantai 23. marraskuuta 2018

Harmaata vai vihreää kranssiin?

Olen tässä lähipäivät fiilistellyt, kummasta pidän enemmän, havunvihreästä vai eukalyptuksen harmaasta sävystä. Tänään tein muhkean eukalyptuskranssin kurssimateriaaleihin, ja se oli kyllä huikean ihana. Toisaalta havunvihreä sopii talvenharmauteen hyvin.
Pohdintani liittyy osin fenghuihin, sillä vihreä on puu-elementtiä ja harmaa metalli-elementtiä.


Metalli-ihmisen joulukranssi...

Usein metalli-ihmisillä on mieltymys ja jopa intohimo kaikkeen harmaaseen tai valkoiseen. Joten alla oleva kranssi sopii juuri heille joulun ajaksi. Jos katsoo tarkkaan kuvaa, niin eukalyptus onkin vienosti punertava. Siis täydellinen jouluun.
Tämä kranssi ei ollut se muhkea, vaan helppo ja nopea tonttukranssi 🎅


Puu-ihmiselle vihreä havukranssi...

Tänä vuonna emme tee havuköynnöstä kaiteeseen ja nyt huomaan haikailevani havukransseja. Aiemmin en niistä ole niin pitänyt, joten selvästikin kaipaan vihreää väriä. Kuulun fengshuin mukaan puu-ihmisiin eli ns. itse-elementtini on puu. Se on jännä, miten sen huomaa mieltymyksistään.
Havukransseja pääsen tekemään nyt viikonloppuna ja odotan sitä kyllä innolla 😊

Olisi kiva kuulla kummasta sinä pidät enemmän - harmaasta vai vihreästä kranssista?
Vai kenties jostain toisen värisestä?


Blogiarvonta suoritettu...

Voittajilla on vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua, tai arvonta suoritetaan uudelleen. Eli käykäähän katsomassa voititteko Kuun mukaan ajoittaminen -arvonnassa.


Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

12 kommenttia:

 1. Voih, tykkään molemmista. Mutta no... Tällainen maalaistyttö kun on niin, ehkä havut olis kuitenkin se mun valinta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kuusen ja männyn havuissa on jotain niin suomalaista ja perinteistä :) Itse huomaan aina kaipaavani jouluna kuusen havuja, oli ne sitten joulukuusena, kranssina tai köynnöksenä... tai kuusen oksina maljakossa.

   Poista
 2. vihreät kranssit on ihanan jouluisia kun laittaa punaisen nauhan rusetille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän ja punaisen yhdistelmä on tosiaan niin jouluinen. Jotenkin hassusti minulla on vain vihreitä ja ruskeita nauhoja... ei yhtään punaista ;)

   Poista
 3. Taidan olla myös puu- ihmisiä😁 tykkään niin havun vihreästä ja siitä tehty kranssi pitää aina jouluksi tehdä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havunvihreä on kyllä niin ihana väri, etenkin talvella. Voit hyvinkin olla puu-ihminen ;)
   Huomenna ajattelin tehdä kranssin harmaapihdasta siis harmaasta kuusenoksasta... saas nähdä millainen fiilis siitä tulee :)
   Kiitos, ja mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Minäkin pidän havun vihreydestä. Perinteikäs havukranssi on mieleeni ja se täytyykin tehdä aina ehdottomasti ulko-oveen jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluinen ovikranssi ikään kuin juhlistaa joulukodin, vaikka kranssi jäisikin talveksi oveen. Ilman sitä, jotain hyvin oleellista puuttuisi. Minullakin se odottaa vielä tekemistä :)

   Poista
 5. Vaikka havu tuoksuu ihanalta jouluna, niin silti valitsisin tuon harmaan. Töissä on eukalyptyksen oksa tuota pienilehtistä kuivattuna, pitääkin koettaa saisinko siitä vielä kranssin tehtyä, niin ei tarttee roskikseen pätkiä. Muutossa en raaskinut pois heittää, kun on niin karun kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt kuivasta eukalyptuksen oksasta kranssin ja onnistui hyvin, kun sitä kevyesti ensin sumutti. Toivottavasti saat tehtyä oksastasi kauniin kranssin :)
   Minulla jäi kranssinteosta lehtiä ja karsittuja oksia... jotenkin nekin aioin hyödyntää. Saas nähdä, mitä niistä keksin :)

   Poista
 6. Harmaa tonttukranssi on suloinen ja tyyliltään enemmän minua kuin havukranssi. Kaipaisin vain enemmän väriä. Sen verran olen kuitenkin perinteiden ystävä, että havut kuuluvat talvisomisteisiin ja jouluun jossain muodossa. Mutta kiitos ideasta, ehkä kehittelen jotain tuon tonttukranssin tyylistä itselleni :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänään tein vaihteeksi harmaasta kuusenoksista erilaiset kranssit, ja vaihtelin koristeiden väriä kokeeksi. On jännä, miten kranssin saa heti aivan erilaiseksi jo pelkällä koristeen värin vaihtamisella.
   Leppoisaa sunnuntain jatkoa sinullekin!

   Poista