maanantai 23. huhtikuuta 2012

Haravointi saa vielä odottaa...

Meillä ei vielä nurmikko viherrä ja vesisateiden jäljiltä maa on tosi märkää. Eli nurmikon haravointi saa nyt kyllä odottaa ainakin ensi viikonloppuun. Tietysti jos haluaisi sammalnurmikon, niin nyt olisikin loistavat olosuhteet haravoida tuo nurmikko ; )


Viikonloppuna kun ei päässyt vielä haravoimaan eikä putsaamaan perennapenkkejä, ja pensaiden kuivien oksien leikkaamisellakaan ei ollut kiire, niin keskityin täysillä nauttimaan keväästä ja kukista.

Perhoset ja krookukset

Oletteko huomanneet, miten hyviä perhoskasveja krookukset ja posliinihyasintit ovat ? Sunnuntaina pienessä ryhmässä parveili ainakin 5 nokkosperhosta... ihanan keväinen näky : )


Kevätkurjenmiekka

Nyt nämä pienet ja suloiset kurjenmiekat eli Iris `Katharine Hodgkin` ovat avanneet nuppunsa. Kukkivat jo toista kevättä pihalla.

Valkovuokot

Lähdin etsimään kukkivaa näsiää pellon reunalta. Näsiät olivat vielä nupussa... sen sijaan näin super ihanat ja kevään ekat valkovuokot. Ne todellakin kasvoivat pellolla, kuten kuvasta näkyy.

Sinivuokot

Ah ja oih, miten sykähdyttäviä sinivuokot ovat joka kevät ! Sinivuokkojen väri on niin lumoava... Kuvat saa muuten klikkaamalla suuremmiksi : )

Jokohan ensi viikonloppuna pääsee jo pihahommiin.... eli toivotaan aurinkoisia ja sateettomia kelejä. No, lumikasojen päälle saa sataa, mutta ei nurmikolle...kiitos ; )

13 kommenttia:

 1. Ihanat valko- ja sinivuokot. Meillä kasvaa vain sinivuokkoja :(

  Mitäs tuo tarkoitti, kun sanoit,että jos olisit haravoinut nyt, olisit saanut sammalnurmen?
  Meillä nimittäin on yksi osa nurmea melko sammaleinen ja ajattelin, että haravoin sen kokonaan pois ja kylvän nurmikonsiemeniä:)

  VastaaPoista
 2. Minä lakaisin jo reilu viikko sitten seinänvierustanurmikon.
  Ja kohta jatkan pidemmälle.
  Märkää tosin oli, mutta jospa saisimme pihaan vähän uutta tehtyä, saa nähdä miten tämä kollektiivinen osakaskunta päättää. Tyydyn lopputulokseen olkoon se mikä on.

  VastaaPoista
 3. Olen muistanut ohjeesi ja jättänyt nurmikon haravoinnin odottamaan tulevia päiviä.

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hienolta, että ole osannut vain nauttia keväisistä päivistä. Nurmikko on vielä osittain lumen alla ja tosi märkää. Muualla on päässyt jo haravoimaankin. Krookukset olivat tosiaa hurjan suosittuja viikonloppuna.

  VastaaPoista
 5. Hanne - jos märkää maata kovasti tallaa, maa tiivistyy. No tiivistyneessä mullassa ei nurmikkoheinät viihdy... mutta sammal voi oikein hyvin ; )
  Ajattelin tehdä jutun sammaloituneesta nurmikosta... kunhan nyt nurmikot ensin vihertyisivät, että saan otettua kuvia : )

  arleena - välillä on hyvä edetä pienin askelin, niin "hitaammatkin pysyvät perässä". On ihmisiä, joilla pitää olla pitkä sulatteluaika, ennen kuin ovat myötämielisiä muutoksiin.
  Taloyhtiöissä asiat etenevät muutenkin yleensä hitaasti : )

  Sussi - oletpas fiksu ; ) Meillä sataa nytkin taas vettä, eli saa nähdä milloin pääsee haravoimaan. Naapurin kalteva nurmikko on jo ihan vihreä, meillä vasta vihertyminen alkaa....

  sylvi - niin on... haravointi on niin ihanaa puuhaa. Saa olla ulkona, ja lihakset kasvaa ; )

  Cheri - viime ja edellisenä kesänä meillä oli tosi vähän perhosia. Nyt oli niin ihana nähdä, että perhoset eivät ole kokonaan hylänneet pihaamme ; )
  Toivotaan monta peräkkäistä aurinkoista päivää, niin nurmikot kuivahtavat haravointikuntoon !

  VastaaPoista
 6. Minä haravoin jo, sellaiset parikymmentä neliöä, jotka olivat kuivaa. Toisaalla pihalla on kosteaa ja paikoin vielä reilusti lunta:) Kuin Suomi pienoiskoossa;)
  Sinivuokoissa näkyy meillä nuppuja!

  VastaaPoista
 7. Hienoja kurjenmiekkoja ja mukava ajatus kevätnautiskelun tärkeydestä.

  Haravointia olen minäkin pystynyt välttelemään, mutta nurmikon tallausta en. Joka vuosi ajattelen, että annan nurtsin kuivua, ennen kuin lähden sinne kävelemään, mutta joka vuosi tramppaan juuri sulaneella viheriöllä :)

  Noh, siinä kasvaakin varmasti yhtä paljon sammalta kuin muuta, mutta itseään saa kiitellä, heh.

  VastaaPoista
 8. Ei meillä pääse vielä rappaamaan pihaa ei... Suloisia kurjenmiekkoja ja sinivuokkoja, huoks!

  VastaaPoista
 9. Ihanat sinivuokot. Meillä niitä on odotettavissa vasta äitienpäivän aikoihin, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

  VastaaPoista
 10. Onko sinun pihalla noin paljon sinivuokkoja kaunista. meillä on vain
  valkovuokkoja sitten kun ne ehtii tulemaan niitä on paljon

  VastaaPoista
 11. pioni - ajatella, omasta pihastaan voi löytää Suomen pienoiskoossa... ihana oivallus : )
  Nyt sinivuokkonne jo varmaankin kukkivat, tai aivan kohtapuoliin... ne on kyllä niin superihania : )

  Geranium - täytyy tunnustaa, että tuli minunkin vähän turhan paljon tallottua nurmikkoa, kun kuvailin moneen kertaan noita kasveja ; )
  Toisaalta sammalnurmikko on ihan kaunis, jopa viehättävä : )

  Katja - meidän lähimetisssä on paljon sini- ja valkovuokkoja. Eikä aina edes tarvitse mennä metsäänkään, sillä tuokin kuvan otin tieltä. Siis seisoin itse tien reunassa ; )

  Mari - ihanko totta teilläpäin puhutaan pihan rappaamisesta ? Muistan kun rappasit seinää... meillä raaputetaan seinästä vanhaa maalia pois. Ja rappaamiseksi sanotaan sitä, kun seinä pinnoitetaan rappauksella.
  Hauskoja nämä sanojen erot eri puolilla Suomea : )
  Pohjanmaalta kotoisin olevat kutsuvat esim. särkynyttäsydäntä verenpisaraksi... ja se on monta kertaa erehdyttänyt minua ; )

  Multasormi - ajatella, äitienpäiväänkin on enää pari viikkoa. Meilläpäin usein äitienpäivänä kukkivat valkovuokot ja vain varjosta saattaa löytyä enää muutama sinivuokko : )

  Irma - tuo kuva on metsästä. Meilläpäin metsissä on paljon sini- ja valkovuokkoja. Sen sijaan pihalla niitä on vain pieniä mättäitä siellä täällä.
  Jos ei haravoisi pihaa, niin sinivuokkoja olisikin paljon : )

  VastaaPoista