sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Jännää aikaa....

Nyt on kyllä jännittävät hetket... : ) Kevät etenee hurjaa vauhtia. Lumet sulivat hetkessä tämän kukkapenkin päältä ja krookukset aloittivat heti kukinnan.... ihanaa : )

Olen niin iloinen näistä iiristen nupuista ! Sipulit olivat minulla hyödössa kevättalvella 2010, jonka jälkeen istutin ne puutarhaan kanukan oksien alle. Ne kukkivat viime vuonna... ja nyt, jee ! Yleensähän nämä eivät ole pitkäikäisiä pihalla siksi, että niille on ehkä vaikea löytää sopivaa kasvupaikkaa. Tässä nämä pienet kurjenmiekat ( Iris `Katharine Hodgkin`) näyttävät viihtyvän oikein hyvin : )

Tarhakylmänkukassa näkyy neljä karvatupsukkaa : ) Jännää nähdä, tuleeko niistä lehtiä vai kukkia. Tämä on kyllä yksi ehdoton suosikkini kevätkukkijoista.

Kevätkaihonkukan eka nuppu aukeaa... pari postausta aiemmin oli kuva siitä, kun nuput olivat vielä ihan pieniä. Kohta koko kevätkaihonkukka-alue on sinisenään näitä suloisia pieniä kukkia : )

Kirjokevättähtiä ja skilloja... kohta nekin kukkivat : ) ...kuvan voi klikata suuremmaksi.

Tässä valkokukallinen soilikki nyt, ja vaaleanpunainen saintpaulia `Taita`. Tuo soilikin kukkavana on tullut ihan viime viikkoina ja siihen on kasvamassa vielä lisää muitakin kukkavanoja. Nyt sitten pähkäilen, viitsiikö sitä sittenkään jakaa... jospa odottelisin vielä, että tulee selvä kukkimaton jakso. Tämä tilannetiedote on yhdelle lukijalle, joka toivoi kuulumisia soilikilta ; )

Meillä on piha jo lumesta vapaa, melkein kokonaan. Maa on niin märkää, ettei siellä oikein henno vielä kuljeskella. Ja nurmikon haravointiinkin pääsee ehkä vasta parin viikon päästä...siis ettei nurmikko turhaan sammaloituisi ; )

Oikein jännittävän ihanaa alkavaa viikkoa !

11 kommenttia:

 1. Kyllä on komia tuo sinun krookus"meri"!
  Minulla on vasta pari krookusta kukkimassa :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan paljon krookuksia! Minäkin bongasin tänään mökiltä jo jonkin verran lumikelloja ja krookuksia. Osan niistä ikuistin Mielen Lumoa -blogiinikin, kun sieltä on sitten kiva vaikka ensi talvena muistella, milloin se kevät tänä vuonna tulikaan!

  VastaaPoista
 3. Nyt on ihan pakko kuljeskella pihalla katselemassa kevään edistymistä, vaikka meilläkin on vielä kovin märkää. Ja luntakin vielä ihan riittävästi...
  Meillä ekat lumikellot kukkivat:)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, meillä paiskaa räntää tulemaan... :/ Ihana tuo santtu!

  VastaaPoista
 5. Sari, kaikki nettiyhteydet taloomme ovat nyt poikki, mutta ilm. entistä upeammassa kunnossa ma tai viimeistän ti.

  Sanon nyt asiani tähän: Jos sinulla on tuo yliökuvasi koossa 100 kt tai muutama sata, laitatko sen minulle, sillä vaihtaisin nyt kun nostan puutarha-asiat ylös, lumikuningattaren vaikka siihen. Ellei kuulu, laitan sen pinkin tuoksuherneen.

  Toinen asia: Teen sulle uuden puutarhakirjakollaasin, että voit vaihtaa sinäkin puutarhakirjamainoskuvan tuoreempaan. Saat sen tuelvalla viikolla.

  Kolmas: Täällä on vielä osin lunta ja öisin voi olla kylmääkin. Eihän kai sitä jouluruusua voi vielä ulos istuttaa kun vain joku pikkupläntti, juuri se suunniteltu istutuskohta on sulana?

  Kuvittele, Tuijalla on ulkona jouluruusussa jo suloiset vaaleanpunaiset nuput...

  Siis en voi nyt meilata tällä...liian pitkä selittää. Laita mulle vain kuvaa ja minä laitan sulle heti kun saan koneeni. Sähköpostini on siis nyt leenalumi@gmail.com

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava krookusmeri!!!
  Meilläkin jo kolme krookusta kukkii...ja jälleen tänään satoi räntää. Kukat kuitenkin puskevat ylös, oli ilma mitä tahansa.
  Ihanat kukat sinulla, perässä tullaan!

  VastaaPoista
 7. Ihanat pikkusiniset!! Minä hölmö menin istuttamaan syksyllä sipulit riviin ja eihän ne ole läheskään niin mahtavat kuin olisivat ryppäänä! Mutta on noista iloa silti onneksi ollut :)

  Kevätkaihonkukka! Voiko se tosiaan JO NYT kukkia? Pitääpä lähteä etsimään -en edes ole varma, mihin sen viime kesänä istutin :D

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini! Siellä puutarhanhoitoa ja käsitöitä :)

  -Leena

  VastaaPoista
 8. Onpa ihania kukanalkuja! Meillä on edellen lunta itse puutarhassa.

  VastaaPoista
 9. Kaisa - tuo meidän krookusmeri on istutettu useamman vuoden aikana. Krookukset on kyllä veikeitä, kun aurinkoisella säällä aukeavat ihan auki, ja pilvisenä päivänä pysyvät supussa : )

  Intianminttu - samaa tässä minäkin ajattelin, siis että täältä on kiva tarkistaa, miten kevät eteni tänä vuonna. Meillä on nyt ekaa kertaaa rusakko syönyt krookuksia ja onnneksi vähän, ainakin tähän asti ; ) Ensi kevääksi pitääkin laittaa vähän jotain "esteitä" niille.

  pioni - lumikellot onkin ihania, ja etenkin kun ne ovat niitä odotettuja ekoja kukkijoita : )
  Minun toissa vuonna istuttamistani lumikelloista kukkii vain yksi. Taidankin jakaa niitä vanhasta mättäästä, jospa se onnistuisi paremmin : )

  Mari - meillekin on huomisaamuksi luvattu räntää. Kaikki märkä, mikä tulee nyt taivaalta, sulattaa lunta, etenkin varjopaikoissa.... eli oikeastaan ihan kivaa tuo sade, vaikken muuten siitä välitäkkään ; )

  Leena Lumi - laitoin jo kuvan sinulle. Kiva kun laitat uuden puutarhakirjakollaasin... vaihtelu virkistää, etenkin näin keväällä : )
  Jouluruusun voi siirtää ulos tottuttautumaan ulkoilmaan. Mutta sen uudet sisätiloissa kasvaneet lehdet eivät heti kestä pakkasta.
  Minä olen pitänyt jouluruusuja parvekkeella jo pitkään, tosin kovina yöpakkasina otin ne sisälle : ) Istutan ne pihalle, kun yöpakkaset on todennäköisesti ohi eli toukokuussa.

  Eeviregina - sellaiset ryhmät ovat aina sykähdyttäviä, joissa on paaaaaljon kukkaa. Ja vastapainoksi toisessa kohti on vain pari herkkää yksilöä : )
  Sipulikukat ovat kyllä ihmeen sitkeitä sissejä ; )

  Leena Craftinsane - sipulikukkia voi siirtää, jos ne kasvavat "väärissä" paikoissa. Se kannattaa tehdä yleensä vasta kukinnan jälkeen.
  Kevätkaihonkukka aloittaa kukkimisen todella ajoissa. Kuvassa on ryhmän ensimmäinen kukkija ; )
  Kiitos, tulen piipahtamaan : )

  Sussi - on se jännää, miten noinkin pienet nupun alut ilahduttavt niin paljon ; )
  Meilläkin on vielä yksi todella iso lumikasa... ja sen alla on paljon sipulikukkia. Saa nähdä, minkä näköisiä ne ovat kun tuo jättikasa on sulanut...

  VastaaPoista
 10. Kiva etta kevat on ehtinyt sinnekin paahan :-) Meilla krookukset kukkivat jo yli kuukausi sitten, nyt on kirsikkapuiden ja magnoliapuiden vuoro :-)

  Ihanaista ja toivottavasti aurinkoista kevaan jatkoa,
  Katja

  VastaaPoista
 11. Katja - Bag End - näin keväällä tuo ero tuntuu tosi suurelta... ajtella, teillä kukkii jo kirsikat ! Täytyypä käväistä Helsingissä katsomassa, miten pitkällä siellä on magnolioiden nuput. Ne on kyllä hurmaavia kukkiessaan : )
  Oikein mukavaa viikon jatkoa sinullekin !

  VastaaPoista