sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Sipulikukat ruukussa...odottavat vielä kukintaa : )

Itsekasvatetut tulppaanit ovat jo vihertyneet, mutta nuput ovat vielä tiukasti lehtien suojassa. Lila kanerva on edelleen niin kaunis, etten hennonnut heittää sitä kompostiin. Lyhtyyn aion ostaa ehkä uuden esikon... 

Parvekkeella on sen verrran viileää, että nämä sipulikukat kehittyvät tosi hitaasti. Ne voisi tietysti ottaa sisälle kasvamaan pariksi päiväksi, mutta jotenkin ne ovat näinkin söpöjä ; ) 

Hyasintti avaa nuppujaan kohta. Kuten kuvasta näkyy, olen siirtänyt riippaorvokin parvekkeeelle. Samoin tein jouluruusulle. Nyt vain täytyy muistaa seurata säätiedotusta, nämähän eivät kestä montaa astetta pakkasta : )

Uusille lukijoille tiedoksi, että istutin nämä kukkasipulit ruukkuihin joulukuussa ja ruukut ovat olleet kellarissa talven. Ja heti kun lämpötila sen salli, kiikutin ruukut lasitetulle parvekkeelle.
Tänä keväänä olen saanut kiikuttaa ne takaisin kellariin parikin kertaa, kun on tullut kunnon pakkasjaksoja ; )
Vanha postaus sipulikukkien istutuksesta kellariin klik.

Hyvää alkavaa viikkoa !
Ps. ensi viikon lopulla pääseekin taas kylvöpuuhiin, ja koulimaan jättiverbenat...kuun vaiheiden ja perinnetiedon mukaan : )

8 kommenttia:

 1. Niin ihanan keväistä! Minulla on jo yksi pienten narsissien ruukku kukkinut sisällä, nyt toin kellarista helmililjoja. Enempää en tohdi viedä tuoda, ne eivät ehkä tarkene kuistilla ja sisällä kukkivat niin nopeasti. Mutta onhan tässä kevättä, pääasia, että on koko ajan kukkia.

  VastaaPoista
 2. Ihanat nuo kaikki on nuppuisinakin. Tänä keväänä mulla ei omia sipulikukkia olekaan yhtään. Tete narsisseja vein tyttärelle oikein kassillisen kuistia varten ja itsellenikin ostin muutaman. Tulppaaneja odotan sydän syrjällään... laitoin niitä aika paljon penkkeihin.

  VastaaPoista
 3. Ihana vihreys!

  Minullakin on varastossa muutamia tulppaniruukkuja. Olin unohtanut istuttaa ne syksyllä ja hädissäni laitoin ne ruukkuihin. Saa nähdä tuleeko niihin kukkia...

  VastaaPoista
 4. Cheri - just niin... pääasia, että on koko ajan kukkia ! Ehkäpä juuri siksi kaipaan tuonne parvekkeelle jotain kukkivaa, kun nuo sipulikukat ovat vielä noin nupullaan ; )
  Toivottavasti rankemmat yöpakkaset alkavat kohta olla ohi. Tiedätkö kuinka paljon kuistillasi on lämpimämpää kuin ulkona ? Se tieto auttaa, kun suunnittelee noiden sipulikukkien viemistä sinne : )

  TuijaR. - pikkunarsissit tuovat niin pääsiäisen mieleen... ja kohtahan sekin on jo käsillä : )
  Jännä odotella tuota lumen sulmista... miten on uudet sipulikukat pärjänneet. Ja miltä ne näyttävät kukkiessaan kaiken muun kasvuston lomassa : )

  Sussi - luulen, että tulppaanit kukkivat aina ja varmasti. Elleivät sitten ole päässeet pahasti kuivumaan ruukussa.
  Ostin syksyllä tosi erikoisia ja talvenarkoja pikkunarsisseja ruukkuun. Ne vain työntävät lehtiä... no onhan nekin ihan kauniita ; )

  VastaaPoista
 5. On kyllä mukava ottaa varaslähtö kevääseen ruukkusipulikukkien muodossa.Nuppuisenakin ne ovat niin kauniita,lupaus...Blogissani on sinulle jotain pientä,käypä katsomassa:)

  VastaaPoista
 6. Sieltä ne mullasta nousee.
  Talvi on taas voitettu ja kevät koittaa.
  Ihanaa!!

  VastaaPoista
 7. Mun pitäis käydä taas kukkakaupassa, viikonlopuksi tahdon lisää sipulikukkia!
  Meilläkin lila kanerva vielä terassilla, en hennonut heittää pois kun on niin hyvässä kunnossa. Havut kannoin jo metsikköön:)

  VastaaPoista
 8. Tiina - kiitos paljon tunnustuksesta! Se lämmittää niin sydäntä : ) Laitan sen blogiini vähän myöhemmin, kun ehdin miettiä sitä...
  Tänään on tosi lämmin päivä ulkona... parvekkeen sipulikukatkin kehittyvät taas pidemmälle : )

  sylvi - vaikka lunta sataisi, niin nämä sipulikukat lupaavat niin kevättä : )

  pioni - kanervan lila sävy sopii näköjään kevääseenkin ; )
  Meille on luvattu ihanan lämpimiä kelejä.. nyt voi jo huoletta jättää nämä kevätkukat yöksi ulos : )

  VastaaPoista