torstai 12. tammikuuta 2012

Vahakukkaa pikkupulloissa, taas

Näin hämärien ja sateisten päivien piristykseksi oli pakko saada kukkia. Lähdin ostamaan keväisiä tulppaaneja mutta.... muutinkin mieleni, sillä hurmaannuin taas tähän suloiseen pikkukukkaan : )

Vahakukka on yksi suosikeistani, kun tarvitaan jotain pientä suloista kukkaa pikkupulloihin. Ostin kukat eilen ja näyttivät tulleen kukkakauppaan ihan äskettäin, eli siksi ovat vielä noinkin nupullisa.

Ruskeasta nupusta tuo ruskea kuori kuivuu kohtapuoliin ja putoaa pois, ja sen alta paljastuu valkea nuppu. Valkeat nuput aukeavat sitten kukaksi : )

Lehdet ovat jännän neulasmaiset.

Vahakukka maljakossa

Vahakukka on todella pitkäikäinen leikkokukka. Sitä käytetään kukkakimpuissa esim. tulppaanien kanssa.

Vahakukkalle kannattaa laittaa lämmintä vettä ja veden voi vaihtaa päivittäin.  Kukkakimpussa veden lämpötila valitaan aina pääkukkien  mukaan : )

Vanhempi postaus vahakukista pikkupulloissa löytyy tästä, klik.
Jotenkin valkokukkainen viehättää minua selvästikin enemmän kuin vaaleanpunainen, sillä kumpaakin oli taas kukkakaupassa tarjolla.

Edit -  huomenna perjantaina on hyvä päivä herneenversojen kylvölle : )

12 kommenttia:

 1. Onpa todella suloisia pikkukukkijoita!

  VastaaPoista
 2. Oikein on nättejä vahakukat. Ostin myös tänään itselleni valkoisia ruusuja ja vaaleanpunaisen santpaulian istutettavaksi vielä kukkimattoman sinisen santun viereen. Kyllä piristää kukat keskellä talvea.

  VastaaPoista
 3. Tykkään myös vahakukasta paljon, erityisesti sen tuoksusta, joka tuo mieleeni kesän ja suo maiseman jossa suopursu kukkii... :)

  VastaaPoista
 4. : )) Niin on suloiset vahakukat.
  Se onkin kiva pikku kukka ihan semmoisenaan tai sitten täytekukkana monissa kimpuissa. Jouluna paljon käytetty kultaiseksi tai hopeaksi värjättynä.

  Kyllä kukat ilahduttavat - eikä tarvi olla edes iso hankinta !

  VastaaPoista
 5. Vahakukat useissa pikkupulloissa ovat kaunis kokonaisuus.
  Muistan kun kerroit pitäväsi noista pikkupulloista...ja nyt ne ovatkin kaunis ja herttainen näky mustalla vadilla. Samoin kaikki sopii hyvin yhteen viereisen kuvan kanssa.

  Vastasin sinulle omaan blogiini:)

  VastaaPoista
 6. Ompa ihana kukka! :)
  Minäkin kävin tänään kukkaostoksilla kevät mielessä;ostin esikon, joka todennäköisesti on kuollut jo ensi viikolla... ;D

  Tuskin maltan odottaa pihasuunnittelukurssiasi!!! :))
  Ensi kuussa tapaamisiin!

  VastaaPoista
 7. Onpas kauniita, en ole tätä vahakukkaa koskaan ostanut. Täytyypäs pistäytyä kukkakaupassa.

  VastaaPoista
 8. Cheri - eikös vaan olekin : ) Yksittäinen kukkakin on todella jännä...

  Riia Railanmaa - minäkin katselin kukkakaupassa ruusuja, joita näytti olevan aika erikoisen värisiäkin. Valkoiset ruusut on aina tosi kauniita, tuovat arkeen juhlaa : )

  Maija - tosiaankin vahakukkan varresta ja lehdistä lähtee ihan havupuumainen tuoksu. Hmm, onhan sillä neulasmaiset lehdet, kuten männyllä ja suopursullakin... : )

  Rosalinda - maljakoissa olevat vahakukat on yhdestä oksasta, joka maksoi 2 euroa, eli ei todellakaan iso hankinta : )
  Täytyy kyllä tunnustaa, että en huomannut jouluna niitä olevan värjättynä... joko niitä ei melläpäin ollut, tai sitten en vain nähnyt niitä, kun en erityisesti pidä värjätyistä oksista. Eli minulla voi kyllä olla "valikoiva näkö", hih ; )

  Sirkka - minusta on ihana laittaa näihin pikkupulloihin välillä kukkia, pääsevät siten myös paremmin esille. Ja vahakukat sopivat niiihin niin hyvin, pulojen suu kun on aika kapea : )
  Tulenpa siis kurkkaamaan blogiasi : )

  Ruusa - ihanaa, onpa kiva nähdä : )
  Kevätesikoissa on aivan hurmaavan herkullisia värejä, ja ne tuovat niin keväisen fiiliksen kun olla ja voi. Valitettavasti vaan kestävät aika lyhen aikaa sisällä lämpimässä... olisipa viherhuone ; )
  Tapaamisiin kurssilla !

  annekatariina - vahakukka on yksi lemppareistani, jo ihan sen kestävyydenkin takia. Ja onhan se niin herkkä ja kaunis pikkukukka : )

  Intianminttu - on ne tosiaan niin söpöjä, ettei niihin kyllästy ikinä : )

  Sussi - suloisuuden lisäksi on kiva seurata, aukeaako lisää nuppuja... Lämmin maljakkovesi auttaa muuten nuppujen aukeamisessa.

  VastaaPoista
 9. Hitsi, perjantai luiskahti jo ohi, mutta taidan kylvää herneitä tänään;)

  VastaaPoista
 10. pioni - tänäänkin on hyvä päivä, eilen vaan oli parempi ; )
  Ja reilun viikon päästä on taas hyvä ajankohta...

  VastaaPoista