torstai 15. joulukuuta 2011

No onkos tullut kevät nyt talven ... ; )

Käväisin tänään 15.12.2011 Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Koska Helsingissä majailee pieni kanilauma, niin kasveja on suojattu kanaverkolla. Verkko on ankkuroitu paikalleen harjateräksisillä tukikepeillä. Ja jos katsot kuvaa tarkkaan näet vaaleanpunaisia kukkia...

... näsiät kukkivat !!! Näsiä kukkii yleensä samaa aikaa kuin sinivuokot, eli siis keväällä. Onkohan sinivuokoissakin jo kukkia?!?

Ja mahoniat availivat myös ensimmäisiä nuppujaan. Sekin on kevätkukkija. Mahonian lehdet muuten käyvät hyvin jouluasetelmiin.

Vau... köynnösruusu kukkii vieläkin näin komeasti ! Kyseessä on Rosa `Elmshorn`.
Uskomatonta... ihmeellinen joulukuu !

Ja meillä täällä Nurmijärvellä kohta joet tulvii, niin kuin keväällä... sillä vettä on satanut monta päivää.

Ai niin, itse asiassa menin tuonne Kaisaniemen kasvitieteelliseen kuvaamaan pari kasvia Sarin joulublogiini.... laitan ne sinne ehkäpä lauantaina.
Eli näin joulukuun postailen enemmänkin Sarin joulublogissa, kuten niin monesti olen jo sen kertonut... : )

14 kommenttia:

 1. Täytyy tarkastaa oman metsän näsiät. Ne ovat ennenkin kukkineet tammikuun alussa, kun on ollut samanlainen talvi. Mutta tuo ruusu.. miten se voi kukkia kun ei ole valoakaan?

  VastaaPoista
 2. Tuntuu uskomattomalta, leikitäänkö, että on jo kevät. Ihmettelen samaa kuin risulintu, miten ne pärjäävät ilman valoa?

  VastaaPoista
 3. risulintu - jännä ettei sateet ja kylmä ole pilanneet noita kukkia. Tuo ruusun kasvupaikka täytyy olla jotenkin suojassa tuulelta, ja ehkäpä siinä lähellä on pihavalo. Enpä älynyt katsoa sitä ; )

  Cheri - heti joulun jälkeen voitaisiinkin leikkiä, että on kevät, hih ; )
  Muut köynnösruusut siellä näyttivät ihan normaaleilta, vain tämä kukki näin kauniilla kukilla.

  VastaaPoista
 4. Onpas ihmeellistä. ;) Mua nauratti tänään kun näin uuden kerrostalon pihalla istutuspuuhat täydessä käynnissä. Tuli pitkät rivit puita ja pensaita.

  VastaaPoista
 5. Täytyykin käydä katsomassa ihan paikan päällä. Toivottavasti kasvit selviävät, kun talvi sitten varsinaisesti tulee.

  VastaaPoista
 6. Laitoin uuden pihan kukkasipulit vissiin turhan pintaan, siellä näkyy jo elämän merkkejä!! olisiko sulla antaa vinkkejä mitä tehdä, pitäiskö laittaa vaan multaa päälle ja toivoa että oikea talvi joskus lähenisi?

  VastaaPoista
 7. Ihan hassulta tuntui kun tein tällä viikolla rästiin jääneitä puutarhatöitä (parin viikon flunssa häiritsi) jopa istutin erään ruukussa olleen kasvin ;-) Kompostiin lehtien alle piilotin muutaman istuttamatta jääneen kukan odottamaan kevättä.

  VastaaPoista
 8. Tuire - viherrakentajat ovat näistä säistä tosi onnellisia, kun töitä voi tehdä näin pitkään : )
  Puutarha-alalla kun työnteko on paljon vuodenajoista riippuvaista ...
  Tosin nyt sateessa istuttaminen ei taida olla ihan herkkua ; )

  Sussi - nuo nyt kukkivat kasvit eivät tee uusi nuppuja ensi kevääksi, tai näin ainakin luulen. Muutenhan ne varmasti selviävät : )
  Jännä, että kasvitieteellisen jouluruusuissa ei näkynyt kukkia ...

  Kukkahattuneiti - tutki onko ne oikeasti liian pinnassa eli multaa pitää tulla ainakin kaksi kertaa sipulin pituuden verran, siis sipulin päälle.
  Tämä lämmin talven alku näyttää nyt todistavan sen, ettei kukkasipuleita kannata istuttaa liian aikaisin, vaan vasta lokakuun kieppeillä...
  Ei ole mitään poppakonsteja... kannattaa vai toivoa, että kukinta ei mene sipulikukilla ihan sekaisin. Toisaalta kestävinä kasveina, ne kyllä toipuvat ajan saatossa : )

  tia - niin, viime talveen verrattuna tämä tuntuu ihan uskomattomalta. Voisipa melkein aloittaa taas kitkemisen... tai no taidan jättää sen kuitenkin kevääksi ; )

  VastaaPoista
 9. Jooh, 12.10 oon ne istuttanutkin, ja koitin pitää "kolme kertaa sipulin mitta"-syvyyslukemana, mutta on tainnut sataa sen verran, että osa hiekkaisesta mullasta on lähtenyt lipettiin. Eikun multaa kärräämään, liian monta kärkeä pilkistää mullasta...

  VastaaPoista
 10. Kukkahattuneiti - huomasin tänään, että meilläkin jotain pientä sipulikukan alkua pilkistää mullanpinnalla, luultavasti vanhoja krookuksia. Toivottavasti nyt tulisi jo vähän kylmemmät kelit, niin sipulikukkien kasvu pysähtyisi : )

  VastaaPoista
 11. Ainosofia - meillä nytkin sataa taas vettä ja oikein kunnolla. Paikoitellen tulvii joet ja pellot, ihan kuin keväällä lumensulamisen aikaan... ei siis mikään ihme, jos muutama kasvi erehtyy luulemaan kevään saapuneen ; )

  VastaaPoista
 12. Joo Sari, minä raahasin muraatit ja oliivipuut pariksi päiväksi ulos, kyllä näyttivät tykkäävän.Eipän tartte niitä nyt kastella vähään aikaan. On tää vaan kumma talvi..yksi ruusupuskakin on ollut syksystä lähteien varaston oven vieressä, silleen varuillaan, jos alkaa jäätämään niin viskaan sisälle. Eipä ole tarvinnut vielä, ja se näyttää tosiaan viihtyvän hyvin ulkona.
  Muuten se riippaorvikki näyttäs ainakin vielä olevan elävien kirjoissa, sekin oli ulkoilemassa...eli toivetta elättelen sen suhteen.

  VastaaPoista
 13. Tuija - muratit ja oliivipuusi varmasti nauttivat olostaan... ja tästä lämpimästä syksystä, siis talvesta, hih ; )
  Riippaorvokki on tosi sitkeä talvehtija. Minulla viime talvena toinen niistä pääsi kuivahtamaan pahasti, ja siitäkin huolimatta se talvehti hyvin : )

  VastaaPoista