torstai 17. joulukuuta 2009

17. Valkoinen atsalea

Valkoinen atsalea on upea ja tähän joulun juhlaan sopiva kasvi. Kukat tulevat hyvin esiin tummasta lehdistöstä.
Sen kukat ovat kauniit...

Tässä valkeassa atsaleassa on kevyt vaaleanpunainen vivahde : )

Ja niillä on nuputkin tosi sievät.

Atsalean hoito-ohjeet:

Atsalean hoitona on tasainen kastelu. Se on siis "kostean maan kasvi". Jos se vahingossa pääsee kuivahtamaan, kannattaa ruukku heti upottaa veteen hetkeksi. Ja voihan upotuskastelun tehdä muulloinkin ; )
Se pitää kosteasta ja viileähköstä huoneilmasta. Eli atsalea voi olla hyvin lyhytikäinen kuumassa ja kuivassa paikassa. Se ei myöskään pidä kesän paahtavasta auringosta, mutta nyt sitä ongelmaa ei taida olla ; )
Atsalea on lievästi myrkyllinen eli pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin oireita. Se ei tiettävästi aiheuta allergisia oireita.
Atsaleaa on myös joulunpunaisena : )

11 kommenttia:

 1. sarppa - atsalean kukat ovat kauniita : ) Oikeastaan minua viehättää eniten juuri nuo melkein avautuneet nuput...

  VastaaPoista
 2. Just tämä valkoinen atsalea on raikas ja hieno. Melkein ostinkin joulukukaksi, mutta oli minusta vähän liian kallis! Muistaakseni 15e eikä ollut kovin isokaan.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia kauniista kukasta!

  Olen huomannut kanssa, että ovat kaupassa melko kalliita.

  VastaaPoista
 4. tuuluska - atsalea on vähän hintavampi kasvi. Itse en ole myöskäään raaskinut sitä ostaa, kun näin pakkasilla huoneilma on tosi kuivaa ja joulutohinoissa kastelu voi vähän unohtua... Eli se voisi olla nyt hyvin lyhytikäinen kukka meillä...

  Sussi - onneksi siitä löytää edullisempiakin välillä. Muistaakseni keväisin, sitä on ihan tarjouksessa. Toisaalta tuo vähän korkeampi hinta tekee siitä arvokkaan joulukukan ; )

  VastaaPoista
 5. Tuo atsalea on nii-iin kaunis kukka ja valkoisena aivan hurmaava. Mutta, minä en osaa hoitaa sitä. Ja nyt en uskaltaisi edes hankkia sitä, kun kissa syö kukkia. Ihanaa, että voin nauttia siitä täällä, sinun kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
 6. Elisa - voi kiitos kauniista sanoistasi ! Tuo myrkyllisyys asia onkin hyvä huomioida, jos on kukkia syövä kissa.... Onko sinulla kissalle ruohoa, kissanruohoa ?

  Una - huomasin, että olen kuvannut atsaleojen kukkia tosi paljon. On ne vaan niin ihania : )
  Ja varmasti kuvaan vielä lisää...

  VastaaPoista
 7. Eilen paikallisessa citymarketissa olikin näitä atsaleoja hintaan 6.95e. Juuri kun valitin miten kalliita ovat ^^. Tuo inta ei enää ole liikaa. Melkein pitäisi hakea, on se niin juhlava!

  VastaaPoista
 8. Kolme joulua sitten mulla oli just tuollanen atsalea. Sain sen kukkimaan pitkään, kunnes...unohin sen uppokasteluun!!! Voi että harmitti!

  VastaaPoista
 9. tuuluska - välillä näkee sitä edullisenakin, onneksi. Tuo hinta on jo hyvin kohtuullinen : )

  Eve - voin hyvin kuvitella... Toisaalta juuri näistä erheistä oppii, kantapään kautta. Jos ei muuta, niin ainakin muistamaan, mitä ei kannata tehdä ; )

  VastaaPoista