tiistai 15. joulukuuta 2009

15. Skimmia kukkii

Skimmia on uudehko joulukukka. Harvemmin näkee sitä kukkivana. Punaiset tai vihreät nuput ovat koristeellisia, jouluisia : )
Helsingin Talvipuutarhasta löysin tämän kukkivan yksilön. En huomannut siinä tuoksua, vaikka sanotaan , että se tuoksuu voimakkaasti. Ehkäpä kukkia oli liian vähän auki...


Tälläinen se on kaupoissa, kiiltävät tummanvihreät lehdet ja nuo punertavat nupulliset tertut. Nuput aukeavat kuulemma yleensä tammikuussa. Sitä on myös leikkokukkana.
Itse en viitsi sitä hankkia, sillä minua miellyttävät perinteisemmät joulukukat. Mutta kukkakimpussa se voisikin olla kiva lisä. 

Skimmian hoito-ohjeet:

Skimmian hoitona tasainen kastelu, eli mullan pinta saa kevyesti kuivahtaa. Viihtyy valoisassa, kesällä kuitenkin puolivarjossa. Varmimmin sen saa menestymään hieman viileähkössä huoneessa. Kasvi on pitkäikäinen.
Skimmia on lievästi myrkyllinen. Ihoaltistus voi aiheuttaa valon vaikutuksesta ihottumaa, palovammoja tai rakkuloita. Vastaavia oireita aiheuttavia kasvejahan on mm. palsternakka, mäkikuisma, mooseksenpalavapensas.... 
Tällainen joulukukka tänään 🎄🎄🎄

11 kommenttia:

 1. Skimmia on kyllä mukavan näköinen kun lehdet ovat noin selkeät ja ehyet, ja varsinkin nuput sitten ihan pientä pitsimäistä kuviota. Kukkivana ei niin sievä, minusta.
  Mooseksenpalavasta pensaasta olen saanut "palojälkiä". Samanlaisia kuin jättiukonputkesta.

  VastaaPoista
 2. tuuluska - jättiputkista tuleekin pahat "palovammat". Sitä täytyy varoa. Tosiaan tuosta mooseksenpalavastapensaasta voi myös tulla jälkiä, mutta en ole kuullut, että siitä tulisi yhtä isoja ja pahoja kuin tuosta jättiputkesta. Tosin se on harvinaisempi kasvi. Kaikkia näitähän on syytä varoa, se on selvä.
  Kiva, että tykkäät skimmiasta : ) Harkitsin pitkään viitsinkö laittaa siitä juttua, kun se on niin vaatimaton kukka.... enpäs siis nyt laittanutkaan turhaan tätä postausta : )

  VastaaPoista
 3. Erikoinen kukka tämä skimmia, voisi ehkä kaveriksi kukka-asetelmiin?

  Kiitoksia tuosta 6.12. jouluruusupostauksesta, siinä vinkkejä miten saan juuri hankkimani jouluruusun kasvamaan...

  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 4. Skimmia on kyllä tuttu, mutta en ole sitä koskaan itse ostanut. Nuppuisena melkeinpä viehättävämpi, kuin kukat auenneina.

  Ihailin aiemman postauksesi hyasintin ja höyhenten todella viehättävää asetelmaa.

  Iloa joulun valmisteluihisi!:)

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään skimmiasta! Olen useana vuonna laittanut sitä kukkakoreihin, harmi vaan että se on aika tyyris kukka. Kiva kun esittelit!

  VastaaPoista
 6. Minäkin pidän skimmiasta. Usein olen sitä katsellut kaupoissa, sitähän tarjotaan syysistutuksiin, mutta käsittääkseni se on kuitenkin kylmänarka. Ja sisällä meillä olisi sille todennäköisesti liian lämmintä ja kuivaa.

  VastaaPoista
 7. Elsa - ole hyvä : ) Jouluruusu onkin tosi kaunis kasvi. Ja vielä kun sen voi istuttaa keväällä ulos puutarhaan...
  Ihanaa Joulun odotusta sinullekin !

  Nina - olen nyt ihan hurahtanut noihin valkoisiin höyheniin. Ostin niitä laatikollisen ; )
  Suloista Joulun valmistelua sinullekin !

  Olivieno - kiva, että pidit siitä : ) Skimmiat ovat tosiaan hintavia, mutta nehän onneksi kestävät pitkään.

  Sussi - skimmia on todellakin kylmänarka. Syysistutuksissa se voi olla lyhytikäinen...
  Järkevä ihminen valitsee kukkansa asunnon olosuhteiden mukaan ; ) Itse esimerkiksi en osta kesällä ruusuja, koska meillä aurinko lämmittää asuntoa hurjasti. Ja ne ruusut eivät sitä kestä...

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoiset kukat aivan kun syreenissä.

  VastaaPoista
 9. tia - minusta nuo pienet kukat ovat tosi herkän suloiset : ) ...kun katsoo niitä läheltä...

  VastaaPoista
 10. Viime jouluna ihastuin skimmiaan. Se oli mulle ihan uus tuttavuus. Lähetin miehen kukkakauppaan ostamaan ristijäisiin leikkokukkia, Kotipuutarhalehestä olin nähäny sen kukan kuvan ja aattelin sen passaavaan asetelmaan. Mies toi sitä ja se se hurmas mut heti :). Täytyy ens kerralla kaupungisa käyesä käyä vielä kukkakaupasa, jospa sieltä löytys skimmiaaki.

  VastaaPoista
 11. Eve - voin hyvin kuvitella, miten kaunis se on asetelmissa. Sitä minäkin voisinkin kokeilla, jos sitä vielä on saatavana. Luulisi, että löytyy, kun kuuluu noihin joulukukkiin : )

  VastaaPoista