lauantai 23. maaliskuuta 2024

Kukkia ja kiviä - Kevätmessut 2024

Kevätmessut on jälleen täynnä kukkia, mikäs sen ihanampaa tähän aikaan vuodesta. Näistä upeista kukka-asetelmista voi ottaa vinkkiä kesäkukkien värien yhdistelyyn. Ja miksei myös monivuotisten perennojen ja kukkien pensaiden värisommitteluun. Tai vaikka sisustukseen. Laitoin myös kuvia muutamista näyttävistä kivistä ja kivitöistä.


Kukkia ja upeaa värien hehkua...

Tämän kukka-asetelman värimaailma on sykähdyttävän upea! Laitoinkin tästä kuvia jo heti torstaina instaan. Nyt piti laittaa tännekin, jotta se jää itselle varmasti muistiin. Tässä on minusta niin raikasta ja keväistä värien hehkua, että tätä kuvaa jään ihastelemaan jatkuvasti.


Pastelliväreillä herkkyyttä ja keveyttä...

Tässäkin kukka-asetelmassa on tosi hienot värisävyt. Pastellivärit tuo aina tietynlaista herkkyyttä ja keveyttä. Tämän tyyppistä värimaailmaa voisikin suunnitella ensi kesäksi vaikka kylvökukista ja vaikka kesäkukkien taimista. Tai sitten edellisen kuvan värien hehkua.
Nämä kukkasidontatyöt laittoi kyllä omat kylvökukkien suunnitelmat nyt ihan uusiksi😊


Leikkisyyttä - kukkia kengässä...

Kaikki kuvien kukka-asetelmat on siis Helsingin Kevätmessuilta, Lasigalleriasta. Yksi työ oli tällainen leikkisän hauska kenkään tehty asetelma.


Upea kivikaariportti luonnonkivistä...

Kiviä on aina Kevätmessuilla, niin luonnonkiviä kuin betonikiviä. Jos on aikeissa tehdä tai teettää pihakiveyksiä, niin messuilta saa siihen hyvin ideoita, näkee eri kivimalleja ja pääsee keskustelemaan yritysten edustajien kanssa.

Tämä luonnonkivistä tehty kivikaariportti on tosi upea. Se sopisi hyvin fengshui-puutarhaan, etenkin puutarhan siihen kohtaan, jossa on hyvät tähdet.

Luonnonkiviä muurissa ja laattana...

Siellä on muutenkin kauniita luonnonkivistä tehtyjä matalia muureja ja kiveyksiä. Nämä kuvat on messujen Ideapihat-alueelta, jossa on monenlaista kivien käyttöä.

Betonirengas katoksellisena istuimena...

Ideapihat-alueella on myös tämä kekseliäs istuin, joka on tehty kahdesta isosta betonirenkaasta. Tosi hauska katoksellinen istuin. Siinä vieressä oli muutama muukin erikoisempi tapa käyttää pihalla betonirenkaita.

Kevätmessuilla aina uutuuksia...

Kevätmessuilla moni yritys esittelee tämän vuoden uutuustuotteitaan. Se onkin kätevää, sillä nyt voi yhdessä paikassa päästä tutustumaan esim. eri yritysten pihakiviuutuuksiin. 
Tässä kuvassa on uudentyyppinen muurikivi, jolla ovi tehdä myös korkeaa tukimuuria. 

Lisää kuvia messuilta torstailta Puutarhaväen Kevätmessut 2024 -postauksessa.


Kevätmessut on siis Helsingin Messukeskuksessa vielä sunnuntaina 24.3.2024. Aukioloajat ja messujen ohjelman näet Kevätmessujen  -sivulta.



Puutarhaterveisin Sari




2 kommenttia:

  1. Huikean kaunis kivikaariportti! Sen tekeminen vaatii varmasti paljon osaamista jotta kivet eivät rojahda kulkijan niskaan. Kauniita kukkia ja hauska kukkakenkä 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivikaari on tosiaan huikean kaunis! Sen tekeminen vaatii jo ammattitaitoa, jotta kivet pysyvät paikoillaan ja että se on kaunis ja pyöreän muotoinen.
      Kevätmessuilla on aina näitä upeita leikkokukka-asetelmia. Nekin on tietysti alan ammattilaisten tekemiä. Niissä näkee hyvin ajan trendit, niin väreissä kuin muodoissakin.

      Poista