perjantai 17. maaliskuuta 2023

Lumikellot ja narsissit jo nupulla

Lumikellot ja narsissit ovat jo nupulla, jee! Lumikellot avaavat kukkansa todennäköisesti jo lähipäivinä. Ainakin osa niistä. Nämä on kyllä niin super ihania kevätfiiliksen tuojia, kuin olla ja voi. Aika yllättävää, että osalla narsisseistakin on jo nuput näkyvissä. 

Lumikellot valmiina kukkimaan...

Lumikelloja on tässä kohtaa enemmänkin. Osa niistä on vasta nousemassa maasta ja osa jo nupulla, koska lumi on sulanut vähitellen. 

Yleensä tähän aikaan näkyy myös jo krookusten nuppuja, mutta nyt tässä oli pelkästään krookusten lehtiä. Voi olla, että niiden sipulit ei jaksa kukkia, koska viime keväänä rusakot söivät niiden lehdet.

Narsissit jo nupulla...

Narsissien lehtien lomassa näkyy paljon nuppuja. Ihmeen hyvin ne kestävät yöpakkasia. Tosin niinhän kaikki talvenkestävät keväällä kukkivat sipulikukat aina tekevät.

Tässä kuva ylhäältä päin kuvattuna. Näkyy hyvin, miten paljon narsissin nuppuja on tulossa eli vielä tämä ei kaipaa jakamista. Narsissit on muuten hyviä pihoilla, joissa liikkuu peurat ja kauriit.

Krookusten alkuja parvekkeella...

Ehkä muistattekin kesältä tämän Planter Kasvatusaltaan, jossa oli yrttejä ja tomaatteja parvekkeella. Siitä löytyy kuvia Helppoa omavaraisuutta parvekkeella -postauksessa. Syksyllä istutin siihen kanervia ja niiden väleihin kukkasipuleita.

Multa oli vielä sen verran jäässä, että kanervat eivät lähteen irti, joten leikkasin kanervien versot pois. Sen jälkeen näkyikin paremmin mullasta pilkottavat krookusten alut eli vaaleat piipat, joita on useampi vierekkäin. 
Kuvassa näkyy myös yksi lumikellon korkeampi alku ja kuvan alalaidassa taitaa olla tulppaanin ruskehtava piippa.
Varmaankin jo viikonloppuna saan irrotettua kanervien juuripaakut ja muutenkin laitettua kasvatusallasta kevätkuntoon. Siitä kirjoitan sitten oman postauksen 😊


Mukavaa viikonloppua!


Puutarhaterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Oh, ihana näky nuo versot ja nuput! On kyllä superaikaisia narsisseja. Löysin täällä vasta yhden narsissinverson, viime syksynä istutetuista sipuleista, ja sellaiset ovatkin usein aikaisimpia, joskus liiankin aikaisia nousemaan. Nyt kun on lämpimämpiä öitä, pääsee aurinko päivällä paremmin lämmittämään ja kevät tosissaan etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo samat narsissit on joka vuosi näin aikaisia. Siinä on lämmin paikka :)
   Meillä on siis vielä muualla piha lumen peitossa.
   Saas nähdä, miten vauhdilla muut sipulikukat nousevat pintaan ja nupulle, kun sääennuste lupaa lämmintä melkein viikoksi.

   Poista
 2. Ihanaa nähdä puutarhassa muutakin kuin vain lunta, kuten meillä. Mutta tänään on satanut vettä, jospa nuo lumet pikkuhiljaa sulaisivat ja näyttäisivät jotain piippoja meillekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin vielä piha lumen peitossa. Näistä muutamasta kohdasta lumi sulaa aina aikaisin ja niihin nousee suloiset kevään ensimmäiset piipat :)
   Viimeistään parin viikon päästä, kun alkaa huhtikuu, niin kevään eteneminen pääsee kunnolla vauhtiin. Ainakin toivotaan niin :)

   Poista