lauantai 19. toukokuuta 2012

Puutarhakoira

Haluan puutarhakoiran, joka etsisi kadonneet pikkulapiot ja -harat ! Ja olisi se mahtavaa, jos puutarhakoira vetäisi rikkaruohokärryjä, kun minä etenen kukkapenkin kitkemisessä. 

Tämä pikkukoira ei kyllä taida sopia tähän tarkoitukseen ; )
...lämmittelemässä...Kotorannan Viherpeukaloviikolla yhdellä lomalaisella oli mukana nämä kaksi suloista pikkukoiraa. Oli siellä mukana toinenkin koirapari, mutta en tullut ottaneeksi niistä kuvia. Lopuksi pari kuvaa puutarharetkeltämme... eli näihin ihastuin siellä Nukarin puutarhalla :

verenpisara, ( hoito klik)


jalohortensia (hoito, klik)


Lomakoti Kotorannan Viherpeukalo-teemaloma on Tuettu lomaviikko, johon on haettu Hyvinvointilomat ry:n kautta. Toimin siellä "puutarha-asiantuntijana" vapaaehtoistyönä.
Kotoranta sijaitsee lähdepohjaisen Sääksjärven rannalla, mäntykankaalla, Nurmijärven Kiljavalla.
Viime ja tämän vuoden jutut Viherpeukalo-viikolta löydättästä,klik


11 kommenttia:

 1. Minäkin olen kovasti ihastunut noihin verenpisaroihin - jospa tänä kesänä saisin vihdoin hankittua sellaisen omallekin pihalle. :)

  VastaaPoista
 2. Puutarhan verenpisarat olivat ihania, jopa mies ihastui niihin! :D
  Samoin aika hulppeita olivat ne jättimäiset hortensia-amppelit!HUH!
  Empä ole moisia ennen nähnyt!

  Ihanat koirat :))

  VastaaPoista
 3. Ihania verenpisaroita! Jo monta kesää olen niitä yrittänyt kasvatella, mutta aina ovat kirvat vieneet voiton, vaikka kuinka niitä metsästelen. :-(

  Mukavaa viikonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 4. Ihania verenpisaroita! Minäkin otin taas kaksi verenpisaraa pukin puutarhalta, katsotaan miten menestyy :)

  VastaaPoista
 5. Onpas söpöt puutarhakoirat. :) Upeat värit noissa kukissa.

  VastaaPoista
 6. Hieno blogi! Kuvasarjasi palautti elävästi mieleen viime viikon puuhat Kotorannassa. Viherpeukaloviikko oli antoisa. Opin paljon uutta. Oli hyvä kun omissa kuvissasi oli kasvien nimet, sain siten minäkin oikeat nimet ottamilleni kuville. Kukkien asettelu luonnon materiaaleista oli ehkä hauskinta. Oli kiva, kun siskon ja minun asetelmat olivat blogissasi. Tunnistin myös sisareni ahkerat kädet yrttienistutuskuvista. Olemme siskon kanssa hyvin tyytyväisiä viherteeman toteutukseen.
  Terveisin Vuokko

  VastaaPoista
 7. Itselläni oli viime kesänä eka kerran pari suurta verenpisara-amppelia. Kesän edetessä löysin ne alemyynnistä -50% ja ei tarvinnut katua ostosta. KAuniita oli nuokin verenpisarat, mitä oli kuvissasi.

  Meillä tytär tosissaan miettii miten voitais valjastaa perheen 3-vuotias sekarotuinen avustamaan puutarhatöissä. Pienet kärryt perään ja koira saisi vetää rikkiksiä ja työkaluja perässään ja olla tärkesti mukana pihatöissä:)

  VastaaPoista
 8. Voi millaiset pienet karvakuonot. Kyllä varmaan tarvitsevat nutut ja tossut talviaikaan :-D

  Meillä ei ole nyt pariin vuoteen ollut verenpisaraa, mutta en ole löytänyt "oikean" väristä.

  Hortensioista tykkään kovasti ja meidän puutarhasta niitä löytyy kolme kappaletta. En tiedä johtuuko maaliskuun kylmästä jaksosta, mutta ovat hieman kituliaan oloisia tällä hetkellä... Jospa ne siitä virkoavat.

  Hyvää sunnuntai-illan jatkoa ja alkavaa viikkoa,
  Katja

  VastaaPoista
 9. Meillä on pari puutarhakissaa, seuralaisina:)
  Sinulle löytyy haaste blogistani.

  VastaaPoista
 10. Coraline - verenpisarat on kauniita ja kukkivat hyvin, jos vain muistaa kastella ja lannoittaa. Minulla on muutamaa valkeaa lajiketta, jotka talvehtivat taas hyvin : )

  Ruusa - hortensia-amppelit on kyllä huikeita. Ja kun menee vielä pari viikkoa, niin niiden ruukku on täysin lehdistön peitossa. Se kannattaisikin ostaa nyt... on helpompi kuljettaa ; )
  Verenpisarapuut oli niin näyttäviä, etten yhtään ihmettele miehesi ihastusta : )

  Puumuli - onkohan verenpisarasi paikka liian kuuma tai aurinkoinen. Tai onkohan se koivujen alla, sillä koivuissa on aina kesäisin paljon kirvoja... ja kirvat ovat myös silloin puun alla.
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin !

  Mari - mietin samaa, mutta kun nuo vanhat verenpisarat näyttävät talvehtineen hyvin, niin jätin väliin tänä vuonna. Tekisi mieli kyllä tilata jotain ihan uutta : )

  santra - tuon väristä hortensiaa ei näe usein, ainakaan meillä päin. Nyt vähän kaduttaa, kun en ostanut sitä, mutta toisaalta lilahtavampi sopisi vielä paremmin pihalle.

  Sussi - kiitos : ) Noita pikkukoiria oli niin mukava kuvata...

  Anonyymi Vuokko - kiitos palautteesta Vuokko ! Mukava kuulla, että viikko oli onnistunut.
  Laitan kesämmällä tänne blogiini kuvia kasvimaalaatikoista ja kukkaistutuksista, joita teimme... mikäli ne ovat julkaisun kestäviä ; )
  Oikein mukavaa kesää sinulle ja siskollesi !

  maatuska - tosissani minäkin tuota puutarhakoiraa ajattelin. Siinä onkin miettimistä ja ennakkoon suunnittelemista, miten koiran saisi oppimaan ja nauttimaan puutarhatöistä. Ja ettei koira vaan pureksi istutuslapiota pilalle ; )
  Olitpa tehnyt hyvän löydön, verenpisara-amppelit kun ovat vähän kalliimpiakin : )

  Katja - Bag End - niitä näytti paleltavan kun vähän tuuli järveltä ja aurinko ei paistanut. Taitavat talvisin olla vain sisällä : )
  Täksi kesäksi olen suunnitellut hankkivani terassihortensian pihalle. Talveksi aion siirtää sen kellariin, meillä kun se ei talvehdi ulkona. Teillä siellä ne taitavat talvehtia ihan ongelmitta : )
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin !

  pioni - tuokin on tärkeä tehtävä puutarhassa, sillä kyllähän puutarhassa tarvitaan seuralaisiakain : )
  Kiitos ! Riennänpä kurkkaamaan blogiisi...

  VastaaPoista