Ensi kesänä alppiruusu kukkii komeasti, ellei kevätaurinko vioita näitä nuppuja. Nuput tulevat siis jo nyt syksyllä alppiruusun eli rhodon oksien päihin.
Nämä muut kuvat on otettu kesällä, ei nyt, hih ; )
Kuvassa rhodo vasta aloittelee kukintaa....
...ja tässä se on täydessä loistossaan : )
Rhodon kukat ovat kauniita läheltäkin katsottuna.
Alppiruusun eli Rhododendronin eli rhodon hoito-ohjeet:
Alppiruusu viihtyy puolivarjossa ja varjossa. Ikivihreänä se ei kestä kevätaurinkoa, kun maa on vielä jäässä. Siksi liian aurinkoisella paikalla se suojataan esim. suojauskankaalla helmikuun puolesta välistä maan sulamiseen asti.
Alppiruusua voi lannnoittaa sille tarkoitetuilla rhodolannoitteilla. Happaman maan kasvina sitä ei saa kalkita! Sateettomana kesänä sitä kannattaa myös kastella. Alppiruusu pitää siitä, että mullan pinta on katettu esim. männynneulasilla.
Joulunäyttely
Helsingissä, Ritarihuoneella, on todella mielenkiintoinen joulunäyttely. Se on auki enää tämän viikonlopun. Tästä pääset näyttelyn nettisivuille.
Käväisin siellä ja kirjoitinkin siitä vähän joulublogiini, klik.
Fengshui kristallit yms
Kurssilaiset ja asiakkaani usein kysyvät minulta, mistä saisi hankittua hyviä fengshui kristalleja. Laitan niitä myyntiin Puutarha Studion nettisivuille, Tuotteet kohtaan. Homma on vielä vähän kesken, mutta niitä voi jo tilata. Ja voin ottaa paketin mukaan kurssille, niin säästyy postikulut : )
Juttu kompostista tulee ensi viikolla. Tämä on ollut vähän vauhdikas viikko, mm. nettiyhteys ei toiminut. Tuli ihan orpo olo, kun ei päässyt nettiin hoitamaan asioita tai bloggailemaan ; )
Onneksi nettiyhteys taas toimii ... kiitos Elisan ystävällisen ja hyvän palvelun.
Oikein hyvää ja rauhallista Pyhäinpäivää teille kaikille !
Ihania ja olisivat niin näyttäviä puistossa...
VastaaPoista(Nyt tein saman sille kesän ulkona olleelle amaryllikselle kuin viime vuonna;-) eli sinne pannuhuoneeseen roskikseen, jossa kansi. Ehkä ihme tapahtuu uudelleen.)
Mukavaa pyhäinpäiväviikonloppua!
Reilusti nuppuja alppiruusussasi ja kukkien määrä kesällä on ollut uskomaton. Lannoitatko pensastasi?
VastaaPoistaKovasti on nuppuja nyt minunki alppiruusuissani, vaikka vasta tämän kesän taimia ovat. Tais olla suosiollinen kesä kaikin puolin. Hallahan se tieten on suurin uhka näille sitten keväällä, pitää muistaa suojata ne hallaöiden uhatessa. Kauniita on sun alppiruusut kyllä, jospa ne mullakin joskus näyttäs tuolta!
VastaaPoistaSama täällä; ihailin tänään omien alppiruusujen nuppurunsautta. Viime talvena lumet tulivat pensaiden päälle, mutta hyvin ovat onneksi edelleen hengissä.
VastaaPoistaAjatella, marraskuussa jo lupaus seuraavan vuoden kukkasista! Minäkin ajattelin alppiruusuja tänään, kun haravoin mökillä lehtikuusen neulasia ja kannoin niitä metsänlaitaan. Ajattelin samalla, että joskus istutan paikalle vielä alppiruusuja. Jotenkin sopisivat hyvin lehtikuusimetsän laitamalle, tosin kokemusta minulla tuosta kukkijasta ei ole laisinkaan...
VastaaPoistaAlppiruusussa on kyllä kaunis kukinta!
VastaaPoistaSama juttu meillä. Marjatan alppiruusu Mikkelissä on paljon nuppuja. Toivottavasti kukkii ensi vuonna. Jostakin muistan lukeneeni, että Mikkeli on laiska kukkimaan ja sen olen huomannut meillä. Se on keskittynyt pääosin kasvamaan kokoa, mikä on tosin myöskin hyvä asia. Pihalla on aina jotakin vihreää:)
VastaaPoistaLeena Lumi - minäkin vähän kokeilen vanhoilla amarylliksillä. Muutamalta leikkasin lehdet poikki vihreinä ja nyt pidän niitä pimeässä kaapissa. Toisen taidankin siirtää patterin viereen ; )
VastaaPoistaKerrothan sitten saitko taas amarylliksesi kukkimaan : )
pioni - alppiruusumme saa rodolannoitetta : )
Ja tietysti sitä kasteltiin myös nyt satettomana kesänä...
Puutarhuri - alppiruusut kasvavat yllättävän nopeasti, kun niille on vain löytänyt sopivan paikan.
Meillä halla ei vioita nuppuja eikä kukkia, vaan kevätaurinko voi ruskistaa lehdet, ja nuput. Ennen tuo paikka oli puolivarjoinen, mutta puiden kaadon jälkeen aurinkoinen. Nyt joudummekin suojaamaan alppiruusun joka helmikuu, kunnes uusi puun taimi kasvaa ja antaa enemmän varjoa : )
Villiviii - meilläkin lumi on joinakin vuosina runnellut alppiruusun aika pahasti. Mutta onneksi se on aina toipunut.
Ensi kesänä päästäänkin nauttimaan alppiruusujen loistosta : )
Joana - alppiruusut viihtyvät puolivarjossa ja varjossa. Niille laitetaan hapanta rodomultaa.
Kotimaiset lajikkeet ovat kestävämpiä ja osa niistä menestyy jopa V-vyöhykkeellä.
Ne ovat helppoja pensaita, kunhan vain löytää niille sopivan paikan : )
Mari - kukkatertut ovat isot ja todella näyttävät. Etenkin kun niitä on pensaassa paljon : )
Sussi - kotimaisten alppiruusujen nuput kestävät pakkasia hyvin eli kyllä rhodonne pitäisi kukkia kesällä : )
Olen kuullut, että `St. Michel`eli Mikkeli kukkisi vasta noin viisivuotiaana. Niin kuin mainitsit, alppiruusujen viehättävyyteen kuuluu myös nuo ikivihreät lehdet... siis loistavan upea pensas : )
Saaariiii, etkö ole enää naamakirjassa...mulla oli sulle niin näytettävää ja en löytänyt sua mistään.MUNKIN jouluruusssa on ihan kamalasti nuppuja..tänään kävin kattelemassa ja olin ihan innoissani, yritin saada kuvia mutta oli niin hämärää jo, että piti käyttää salamaa ja ne ei onnistunut hyvin..
VastaaPoistaMitä nyt pitää tehdä...peittelenkö ne vai????
Hitsi , miten olen innoissani.Vaaleanpunaisessa ei vielä nuppuja näkynyt.
Ihan tärisen täällä...
-Tuija-
Tuija - olen naamakirjassa vain Puutarha Studiona ; )
VastaaPoistaJouluruusuille ei kannata tässä vaiheessa tehdä mitään. Mikäli tulee kovat pakkaset, eikä ole lunta, voi ne suojata kevyesti havuilla, siis kevyesti ! Mutta jos lunta on, niin ei tarvitse tehdä mitään.
Olisikohan nuo vaaleanpunaiset myös vähän myöhäisempiä kukkijoita... meillä viininpunaiseen jouluruusuun tulee nuput ja kukat vähän myöhemmin kuin valkoisiin.
Täytyykin käydä katsomassa, olisiko nuput yhtään kasvaneet viikossa. Onpa jännää ... ; )
Alppiruusut ovat kauniita!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa❤
Arja - kiitos samoin : )
VastaaPoistaAlppiruusut ovat tosiaan upeita. Laitoin hankintalistalleni yhden kotimaisen uutuuden...