keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kerrottu petunia kukkii vieläkin..

Uskomatonta, että kerrottukukkainen petunia kukkii vielä komeasti parvekkeella. Tämä on siis se, jonka kylvin itse siemenestä.


Aurinkoisena päivänä sen kauneus tuli ihanasti esiin : )

Jotenkin hassua, kun parvekkeella on petunia ja syyskukkijat yhdessä.
No, ainakin värit sointuvat kauniisti toisiinsa... ; )

11 kommenttia:

 1. Samoin olen ihmetellyt sääkukkien eli tähtisilmien kylmänkestävyyttä. Ne jaksavat vaan vieläkin pitää vartensa koossa ja muutama kukkakin, vaikka pakkasen puolella on käytykin.

  VastaaPoista
 2. Kylvin itse samaista petuniaa ja viime viikonloppuna leikkasin viimeiset kukkivat sisälle maljakkoon. :-) Todella kestävää laatua!

  T. Partsipuutarhuri

  VastaaPoista
 3. Kaunis yhdistelmä! Petunia on yllättävän kestävä, monesti se meilläkin kukkinut pakkasiin asti.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanainen kuva tuo alimmainen!
  Siinä on niin suloiset värit. Tuo valkea petunia loistaa vaaleanpunaisen ja lilan keskellä upeasti. Sammal ruukuissa on niin pehmeän ja kauniin näköistä.

  VastaaPoista
 5. Ihanko olis vielä kivaa kukilla:) Mikä suloisen herkkä lila kukka sammalten keskellä tuolla takana siintää!
  Kaunista

  VastaaPoista
 6. Lezzie - mielenkiintoista !
  Juuri tällaisia kesäkukkia on kiva käyttää, niin kesä ikään kuin jatkuu pitkälle syksyyn ; )

  Anonyymi Partsipuutarhuri - tuo kerrottu vaikuttaa tosi hyvältä petunialta. Toivottavasti sen siemeniä on saatavana myös ensi keväänä...

  Sussi - minulla ei ole ollut petuniaa vuosikausiin ja nyt ihastuin tähän kerrottuun heti. Tosi mahtavaa sen kylmänkestävyys !

  Irene - kiitos : ) Sammal onkin ihanaa... tuo sammal on huopakatolta irrotettua eli uusiokäytössä, hih ; )

  Henrietta - kyllä noilla kukilla ainakin tuntuu tosi hauskaa olevan ; )
  Sammalen keskellä kasvaa turkinmyrkkylilja, siis syksyllä kukkiva sipulikukka. Laitoin siitä juttua lokakuun puolessa välissä...

  VastaaPoista
 7. Yöt on edelleen ilmeisesti todella lämpimiä, kivakiva! Se ja kosteus varmaan passaa kukille on niinkuin "englantilainen talvi".
  Ihana alin kuva minustakin, oikea paratiisi herkin sävyin ja kauniin kukin. Tuo alastonimpi sammalmättäällä on jotain aivan uskomattoman ihanaa.

  VastaaPoista
 8. Saila - minulla kukkii parvekkella vieläkin suklaakosmos. Tosin sen lehdet ovat härmässä, mutta kukat ovat kauniit ; )
  Se on kyllä jännä, miten sammal tekeekään kauniiksi : )

  arleena - olen laittanut ne omiin ruukkuihinsa, niin niitä on sitten helppo sommitella, ja paleltuneita heittää kompostiin ; )

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkia täällä. Meillä sisällä yksi pelargonia on sitä mieltä että voi ihan hyvin tehdä vielä ison kukan, muutkin ovat niin hyvinvoipia, isoja vihreitä lehtiä ja korkeutta ovat kasvaneet, kohta ei ikkunoista näe ulos ;-)

  VastaaPoista
 10. tia - oi miten ihanalta kuulostaa... Sinulla on tosi hyvä talvetuspaikka ! Minun pelakuistani osa kellastuttaa lehtiään, koska valo ei enää riitä, ja pelakuita on aivan liika pöydällä ; ) No, pääasiahan on, että säilyvät hengissä talven yli.

  VastaaPoista