lauantai 19. kesäkuuta 2010

Niin romanttinen `Mårbacka Tulpan`

Tässä ensimmäinen keväällä Pukin Puutarhalta tulleista pelargoneista eli `Mårbacka Tulpan`. Se kuuluu tulppaanipelargonien ryhmään, tuon suppuisen kukan muodon takia.
Väri on ihanan hempeän romanttinen....


`Mårbacka Tulpan` kukkii jo hyvin ja tekee paljon nuppuversoja. Muut uudet pelakuut esittelen sitten, kun niiden kukkia aukeaa vähän enemmän : )

Kerrottu petunia sopii niin hyvin tähän pelakuun kanssa. Kylvin sen keväällä ja nyt ensimmäiset kukat ovat auenneet. Täältä näet kasvatuksesta postauksia.
Alla olevassa kuvassa on `Mårbacka Tulpan`pelakuun vanhat kukkatertut. Pörriäiset ovat näköjään käyneet pölyttämässä sen kukkia. Vanhojen pelakuitteni kukkatertuissa on vain yksi tai kaksi siemenkotaa tulossa, mutta näissä niitä on tosi paljon ; )
Romanttista viikonlopun jatkoa !

15 kommenttia:

 1. Romanttisen kauniit ovat kukkasi, ja romantiikkaa parhaillaan juuri tulee livenä telkusta - Vickanin häät ♥♥ sopii hyvin!

  VastaaPoista
 2. Laitoin omaan blogiini kuvan omasta Mårbacka Tulpanista :) Kaunis kukka!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis!! <3
  Olen hieman ihmetellyt kun täälläpäin ei missään ole noita myynnissä..Ovat varmaan niin harvinaisia.

  Romanttista viikonloppua sinnekkin! :)

  VastaaPoista
 4. Tykkään pelargoneista. Valkoisina ne nyt kukkivat.
  Ihana hempeä väri pelargoniassasi.
  Täällä ollaan häissä, illallinen on syöty ja menuu arvioitu.

  Kuninkaallisen romanttista iltaa ja viikonloppua sinne.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä ovat kauniita molemmat eli pelargonia ja kerrattu petunia. Niin kauniissa väreissä, oikein romanttista! :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja tuo väri on ihastuttava!

  VastaaPoista
 7. Elisa - hauskasti juuri tuo hempeä pelargoni oli uusista ensimmäisenä kunnon kukassa ; ) Ihan kuin juhlistaen tätä romantiikan ja rakkauden viikonloppua...

  Mari - käväisin katsomassa ja sinulla se on jo tosi iso. Vähän nyt harmittaa, kun jouduin siirtämään omani matkan ajaksi varjoisempaan paikkaan. Selvästi hidasti kasvua...
  No, onneksi nyt ovat taas jo hyvässä kasvuvauhdissa : )

  sarppa - kyllä näitä erikoisempia on ollut meilläpäin ihan tavallisissa puutarhaliikkeissä. Ja tuolta Pukin Puutarhan nettisivuilta voi tietysti tilata niitä...
  Kiitos samoin : )

  arleena - minulla on pari upeaa valkoista pelakuuta myös. Niistä laitan kuvia, kun vähän enemmän kukkia on auennut... Onneksi nyt on luvattu lämpenevää, niin pelakuutkin roihahtavat kunnon kasvuun.
  Häissä oli kyllä rakkautta ja romantiikkaa ihanasti, vau !

  Nina - tuon petunian kasvatus olikin yllättävän helppoa. Taidan kylvää niitä myös ensi keväänä, jos löydän tuon kerrotun siemeniä. Osasta niistä on tullut violetinpunaisia kukkia ja osasta pinkkejä, valko-liloja ja muutamassa ei nuput ole vielä auenneet....

  Sussi - minuakin viehättí tuo väri ja kukan muoto. Vanhojen punertavien pelakuitteni vieressä näyttää niin suloisen romanttiselta....

  VastaaPoista
 8. Kauniita ovat nämäkin, kiva saada uusia kukan nimiä. Vein juuri ulos täällä mökillä pelargonioita, viime vuotisia, jipii sain ne pysymään hengissä ja osa kukkikin olohuoneen ikkunalla, pinkki ja valkoinen. Aion jatkaa sisällä talvettamista.

  VastaaPoista
 9. Hei Sari,
  kylläpä hienosti sopivatkin kauniin herkät kukkasi näin romanttiselle viikonlopulle <3

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunis tuo Mårbacka Tulip pelargoni. Ehkä teen tilauksen ensi keväänä kans Pukin Puutarhalta:)

  VastaaPoista
 11. tia - eikö ollutkin helppoa : ) Pelakuut ovat yksiä lempikukkiani, kun ovat niin varmoja kukkijoita. Ja kestävät lasitetun parvekkeen kuumuuden ; )

  Ainosofia - minusta oli niin hauska laittaa postaus juuri noista kahdesta kukasta ; ) Olisi ollut kyllä vähän tulisempaakin romantiikkaa vaihtoehtona...

  pioni - he ovat myymässä myös puutarhamessuilla. Sieltä saa hankittua taimet aiemmin, koska postitse lähetettynä pitää olla yöpakkaset jo melkein ohi. Taimet ovat pienikokoisia, mutta näin ihania erikoisuuksia : )

  VastaaPoista
 12. Ihanan hentoinen väri. Täytyypä laittaa korvan taakse tuo kukka ensi kesää varten, jos sattuisi löytymään täältäkin.

  VastaaPoista
 13. santra - nuo tulppaanipelargoni -ryhmän kasvien kukat ovat jännän erilaiset. Ja näin vaaleanpunaisena kerrassaan suloiset : )

  VastaaPoista
 14. Nytpä tämäkin selvisi. Minulla on Mårbacka-pelargoni ja ihmettelin, kun nuput eivät oikeastaan aukene. Sivuiltasi sitten löysin kuvia Mårbacka Tulipan -pelargoniasta ja totean, että pelargoni on Tulipan-lajike, niin hempeä ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin herkän kaunis pelargoni. Sen virallinen lajikenimi on `Tulpan`, ilman i-kirjainta. Tulppaanikukkaisia pelargoneja on muitakin ja kaikilla kukka jää noin nupullisen näköiseksi. Siis hauskan erikoisia :)

   Poista