perjantai 25. tammikuuta 2019

Aloe vera - parantava fengshui kasvi

Vanha tunnettu rohdoskasvi Aloe vera eli lääkeaaloe on myös huonekasvi sekä fengshui kasvi. Tällä hetkellä se on erittäin trendikäs harmahtavana, selkeän muotoisena sekä helppohoitoisena. Itselläni se on ollut jo pitkään ja on todellakin helppo kasvi.

Lääkeaaloe 

Lääkeaaloen harmahtavat lehdet on kapeahkot ja lehden reunassa on pehmeät piikit. Se kasvattaa uusia lehtiä lehtiruusukkeen keskeltä. Tämä minunkin yksilö on selvästi runkomainen, tosin runko on vielä mullan sisällä. Koska lehdistö on täynnä nestettä, se on painavampi mitä sen muoviruukku multineen. Se kaatui minulta jo kerran pöydältä alas, joten nyt se on painavassa suojaruukussa. Eipä kaadu enää 😊
Aloe vera on hyvin vanha rohdoskasvi, jonka lehdistä tehdään esim. vatsalääkettä, voidetta ja muita rohtoja. Otin siitä yhden vioittuneen lehden irti ja halkaisin sen. Siitä valui heti nestettä eli ei ihme, että lehtiruusuke on niin painava.

Fengshui kasvina Aloe vera…

Fengshuissa monet asiat katsotaan symboliikan kautta, joten parantava Aloe vera on aivan loistava kasvi kotiin ja työpaikalle. Se ikään kuin tuo parantavaa energiaa ja fiilistä, sillä kun sitä jatkuvasti näkee kotona, niin sen parantava symboliikka vaikuttaa meihin alitajuisesti.

Vaikka jossain lähteissä Aloe veraa suositellaan makuuhuoneeseen, niin fengshuin oppien mukaan se ei ole hyvä makuuhuoneessa lehdistön muodon takia. Itse pidän tätä työhuoneessa pöydällä ja välillä tulostimen päällä. Vähän tilanteen mukaan 😊


Aloe veran hoito-ohjeet...

Aloe vera on siis helppohoitoinen ja pitkäikäinen huonekasvi. Se viihtyy parhaiten hyvin valoisalla paikalla ja pitää jopa suorasta auringonpaisteesta. Normaali huoneenlämpö on sille hyvä. 
Koska se on mehikasvi, se kärsii jos multa on jatkuvasti märkää. Eli mullan pinta saa kevyesti kuivahtaa kastelujen välillä, ja viileässä vielä enemmän. Talvella vähennetään muutenkin kastelua ja lannoitus lopetetaan kokonaan. Keväästä alkusyksyyn sitä kannattaa lannoittaa.

Aloe vera voi kukkia, jos se saa talvella lepokauden eli selvästi viileän jakson. Kukkavarret voivat olla jopa metrin pituiset ja itse kukat kellomaiset pitkin vartta. Se kukkii kuulemma kesäaikaan.


Toinen hyvä fengshui kasvi on klusia. Siitä postaus Klusia - uusi fengshuin rahakasvi.


Oikein mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Meillä onkin kotona juuri ostettu aloe vera, kasvi on jotenkin vetänyt puoleensa jo pidemmän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea kasvi! Minäkin pitkään ihastelin myymälöissä niitä, ennen kuin tuli sellainen hankittua kotiin. Aloe veran kapeat lehdet ja hieno harmahtavan vihreä väri on tosi kaunis... ja koko kasvi tosi hyvää fengshuita :)

   Poista
 2. Aloe on yksi ihmiskunnan vanhimpia tunnettuja yrttejä, jotka hoitavat terveyttä. Ihan huippukasvi moneen vaivaan. Kasvin rohtovaikutukset on tuttuja, mutta siitä Fenshuista lukisin mieluusti enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suunnittelut, että alan kirjoittaa fengshuista enemmänkin. Aihe on hyvin laaja ja vielä mietin, mitä siitä valitsisin nyt aluksi. Aiemmin on ollut kukkakimppuihin liittyviä ja muita kasvijuttuja. Fengshui liittyy myös pihaan hyvin vahvasti, joten siitä tulee postauksia viimeistään keväällä.

   Poista
 3. Mehikasvit ovat tosiaan aivan ihania huonekasveja, niin helppoja kun pärjäävät kerrostalossakin eikä esimerkiksi matkojen aikana ole ongelmaa, että kasvi kuihtuisi. Minulla onkin kaupunkikodissa kokoelma kaktuksia ja mehikasveja, niin mukavia kasveja nekin - tuovat viihtyisyyttä ja "kasvikavereita", joita saa hoitaa. Joku aloekin minulla on, mutta se ei ole vera ja kun ostin kasvin ilman nimitietoa, on lajin selvittäminen vähän haastavaa. Aloeita on melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nämä mehikasvit ja kaktukset ovat super helppoja. Kestävät reissaamisen ja pienen multatilan. Ihania kasveja, kun voi jättää ne huoletta pitkäksikin aikaa hoidotta :)
   "Kasvikaverit" on kyllä tärkeitä! Asuin yhden kesän kalustetussa vuokra-asunnossa, jossa ei ollut edes parveketta. Pakko oli heti ostaa sinne yksi ruukkukukka. Oli niin orpo olo, kun ei ollut kasveja ;)

   Poista