tiistai 26. maaliskuuta 2024

Hyödetty kevätkurjenmiekka pöydällä

 Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö

Ihana kevätkurjenmiekka on aikainen kevätkukkija, joten sitä on kiva hyötää kevätkukaksi. Nämä kauniin vaaleansiniset kevätkurjenmiekat kukkii nyt parvekkeen pöydällä, josta ne näkyvät sisälle olohuoneeseen. Näin niiden kukinnasta pääsee nauttimaan pidempään, sillä sipulikukkien kukat säilyvät kauniina viileässä.

Kevätkurjenmiekka `Blue Planet´...

Olen edelleen ihastunut näihin erilaisiin mataliin kurjenmiekkoihin, joita on helppo hyötää kukkaan. Löysin tämän ihanan vaaleansinisen `Blue Planet` lajikkeen Korpikankaalta, siis viime syksynä. Kukan vaalea värisävy on niin hempeän kaunis ja keväinen.

Tämän tieteellinen nimi on siis Iris reticulata `Blue Planet` ja näitä kevätkurjenmiekkoja on useita lajikkeita.

Sammalta jäi joululta kevätkukille...

Peitin mullanpinnan joululta jääneellä sammaleella. Se sopii minusta hyvin näin kevätasetelmiin. Täytyykin käydä sumuttelemassa sammalta, sillä se oli jo aika kuivaa. 

Hyödetty kevätkurjenmiekka parvekkeen pöydällä...

Nämä on niin super ihania, että niitä tulee ihailtua vähän väliä. Ja piti ottaa ikkunalta ihan muutama huonekasvi pois, jotta kurjenmiekkoja pääsee ihastelemaan myös kauempaakin asunnosta 😊


Hyötäminen on helppoa viileässä...

Näiden kevätkurjenmiekkojen sipulit istutin joulukuun jälkipuoliskolla ihan muoviruukkuihin, joissa oli multaa. Sipulien päälle tuli multaa vain sentti tai pari. Lopuksi kastelin ruukut ja vein ne jääkaappiin viileään. Siellä ne oli helmikuulle asti, kunnes siirsin ne parvekkeelle totuttelemaan ulkoilmaan sään lämmettyä. Silloin niissä oli jo nuput pilkistämässä lehtien lomasta. 
Siitä kuvia Sipulikukat totuttelee ulkoilmaan -postauksessa.

Keväiset sipulikukat kestävät hyvin viileää, mutta kaikkien kukat eivät kestä pakkasta. Seuraan siis sääennustetta ja jos on luvattu pientä yöpakkasta, suojaan nämä. Jos luvattaisiin kovempaa yöpakkasta, siirtäisin kurjenmiekat takaisin jääkaappiin. Nimittäin huoneenlämmössä niiden kukinta on nopeasti ohi.


Lisää postauksia hyödetyistä kurjenmiekoista...
Olisi kiva kuulla, hyötääkö teistä kukaan jotain kevään sipulikukkia?

Itse olen näistä niin innostunut, edelleen. Tämä kurjenmiekkojen hyötäminen on minulla suorastaan jo muodostunut perinteeksi.

Postauksen kevätkurjenmiekka `Blue Planet` sipulit sain Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos siitä heille!Puutarhaterveisin Sari

2 kommenttia:

 1. Oi miten ne ovatkaan herkän kauniita kukkia! Voisikohan niitä itsekin kasvattaa. Minulla on kellari, mutta en ole koskaan hyötänyt sipuleita 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden pienten kurjenmiekkojen kukat ovat tosiaan herkän kauniita ja vielä kun niiden kukat ovat erikoisen malliset.
   Hyötäminen on tosi helppoa, kokeile ihmeessä. Sipulit vain täytyy muistaa ostaa syksyllä ja ne istutetaan ruukkuihin vasta joulukuussa. Kellarissa ne eivät paljon hoitoa edes tarvitse. Helppo homma siis :)

   Poista