sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Erikoiset pitkävartiset tulppaanit

Enpä olisi uskonut, että ostan tämän värisiä tulppaaneja. Näin se maku ja mieli muuttuu😊 Näillä on upean isot kukat ja erikoisen pitkät varret, joten sopivat täydellisesti korkeampaan maljakkoon. Se mikä näissä oli myös kivaa, niin nämä on kotimaisia ja kasvatettu meidän lähipuutarhalla. En nimittäin aiemmin tiennyt, että he kasvattavat itse torilla myytävät tulppaanit.

Lähikukkia eli ekologisempia leikkokukkia...

Lähialueella kasvatetut leikko- ja ruukkukukat on ekologisempia ja pyrinkin suosimaan niitä. Eilen pitkästä aikaa kävin meidän Nurmijärven kirkonkylän torilla, Ruotin Puutarhan torikojulla, ajatuksena ostaa muutama helmililjaruukku. Tiesin, että he kasvattavat niitä ja muitakin kevätkukkia myyntiin, mutta ei tullut edes mieleeni, että erikoiset leikkotulppaanit on myös heidän kasvattamia. 

 
Ruotin Puutarha on perinteinen pieni puutarha Nummenpäässä, Nurmijärvellä. Aina kun olen kaivannut jotain jännää erikoista kasvia, niin olen piipahtanut heidän torikojulla ja joka kerta olen löytänyt sieltä jotain minulle ihan uutta. Ruotin Puutarha onkin todellinen aarrearkku, minulle ja monelle muulle puutarhaharrastajille.
Tiedän, että teistä lukijoista osa on täältä suunnalta, joten jos päätit käväistä torilla Ruotin Puutarhan kojulla, niin tähän aikaan vuodesta torikoju on vain loppuviikosta. Alkuviikon Tuula keskittyy töihin kasvihuoneilla.

Ihanat pitkävartiset tulppaanit...

Pidän tällaisesta tulppaanien asettelusta maljakkoon. Näin niiden varret kaartuvat kauniisti, etenkin kun ne ovat pitkävartisia, kuten nämä tulppaanit.

Käänsin kokeeksi maljakon toisin päin. Näyttää näinkin ihan kivalta, mutta käänsin maljakon kuitenkin takaisin. Se viehättää minua enemmän niin, sivultapäin katsottuna.

Erikoiset papukaijatulppaanin tapaiset kukat...

Näiden tulppaanien kukat on jännän isot ja hieman röpelöreunaiset sekä väriltään vaihtelevan kirjavat. Eli muistuttavat ihan papukaijatulppaaneja. Minun on kyllä pakko käydä katsomassa ensi viikolla taas, olisiko siellä jotain tosi jännää tulppaania. Nimittäin niissä sekakimpuissa oli liljatulppaaneja sekä muita erikoisia... ja monenlaista väriä.


Ostin samalla vähän muutakin, mutta niistä lisää myöhemmin. Ja ensi viikolla olen menossa Kevätmessuille Helsinkiin, joten sieltäkin voin taas löytää jotain jännää uutta.


Huomasithan blogissa olevan messulippuarvonnan, johon voi osallistua vielä tänään sunnuntaina klo 21.00 asti.


Puutarhaterveisin Sari4 kommenttia:

 1. Oi että miten kauniita! Muistan joskus kauan aikaa sitten käyneeni tuolla puutarhalla. Aivan ihana maalaispuutarha 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on upeita ja näillä kukka on tosi iso, mikä ei ehkä näy noissa kuvissa.
   Tuo maalaispuutarha kuvaa kyllä hyvin Ruotin Puutarhaa, sillä se on juuri sellainen entisajan puutarha, joita oli ennen joka kylällä. Ihanan pieni ja silti sieltä löytyy paljon kaikenlaista jokaiseen kukkasesonkiin :)

   Poista
 2. Pieni kimppu värikkäitä tulppaaneja ja piristää mieltä heti. Kaksiväriset tulppaanit ihanan eloisia! En ole käynyt Ruotin Puutarhalla mutta mielessä on kyllä ollut. Tänä keväänä toteutan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tulppaanikimppu piristää mieltä heti! Nämä kun on suoraan puutarhalta, niin ovat varmasti tuoreita ja kestävät pitkään maljakossa :)
   Kannattaa ilman muuta mennä käymään siellä, koska käynti siellä on omanlainen elämys. Ja sieltä voi löytää jännän erikoisia kasveja, myös tomaatin ja muiden hyötykasvien taimia.

   Poista