perjantai 29. maaliskuuta 2024

Tuoksuva narsissi ja esikko pääsiäiskukkina

Ihanan miedosti tuoksuva narsissi ja jännä esikko on nyt pääsiäiskukkina parvekkeella. Tänä pääsiäisenä en hankkinut sisälle pääsiäiskukkia lainkaan, sillä ne menisi siellä ihan hukkaan. Sen sijaan parvekkeen viileydessä nämä kestävät hyvinä vielä pitkään, jopa viikkoja. Nyt kun ei ole edes luvassa yöpakkasia, niin voi huoletta pitää niitä parvekkeella.


Siro valkoinen narsissi...

Kivasti löysin meidän torilta tällaisen siron valkoisen narsissin, sillä keltaiset narsissit eivät edelleenkään kuulu suosikkeihini. Tällä on kukkavarressa useampi kukka ja kukissa ihanan mieto tuoksu. Istutin sen saviruukkuun ja laitoin joululta jäänyttä sammalta mullanpinnalle. Näin se on heti luonnollisemman näköinen.

Tällä on kyllä tosi kauniit kukat 😍

Erikoinen oranssi esikko pääsiäiskukkana...

Ihastuin heti tähän oranssiin esikkoon, kun näin sen pari viikkoa sitten. Se on erikoinen kevätesikko, sillä sen kukkaterttu on pitkän kukkavarren päässä. Siis aivan ihana! Joten pakkohan se oli ostaa heti.

Se on ollut parvekkeella ja pakkasöiksi olen siirtänyt sen jääkaapin viileyteen. Nimittäin viileässä sen kukinta kestää pitkään, kun taas huoneenlämmössä kevätesikon kukat lakastuvat nopeasti.

Pääsiäisorvokki ja kevätkurjenmiekat...

Nämä suloiset vaaleansiniset kevätkurjenmiekat, jotka olen itse hyötänyt kukkaan sipuleista, kukkivat edelleen kauniisti parvekkeella. Näiden kukinta kestää vielä pitkään, sillä tähän aikaan vuodesta on niin viileää. 
Kirjoittelinkin näistä pienistä iiriksistä Hyödetty kevätkurjenmiekka pöydällä -postauksessa.

Torilla oli jo myös kevään ekat orvokit ja niitäkään en voinut vastustaa, joten ostin muutaman. Ne on tietysti kotimaisia, Ruotin Puutarhan itse kasvattamia.
Tämä pieni orvokki toimii nyt pääsiäisorvokkina, keltaisen värinsä takia. Se on muuten ainoa keltainen kukka nyt pääsiäisenä.

Kevään eka mehiläinen...

Tänään näin myös kevään eka mehiläisen, sisällä ikkunalla. Olin juuri tuulettanut ja siinä se pieni mehiläinen surisi ikkunalla kasvien lomassa. Ihmettelin, miten se on tullutkin sisälle ikkunasta, sillä ikkunalaudalla ei ollut edes kukkivia kasveja. Olisikohan vahvasti tuoksuvat orkideat houkutelleet tuoksullaan sen sisälle. Niitä on kukassa nyt nimittäin useampi.

Pelastin mehiläisen lasin sekä pahvin avulla ja vein sen ulos. Toivottavasti löytää pihalta jo mieluisia kukkia😊


Hyvää pääsiäisen aikaa!


Kevätterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat iirikset sinulla kukassa 🩵 samoin erikoisen upean värinen esikko. Mukavaa pääsiäistä 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiempina keväinä minulla on ollut tummia iiriksiä, joten vaihtelun vuoksi kaipasin jo vaaleampia. Nämä vaaleansiniset kevätkurjenmiekat on nyt aivan sykähdyttävän ihania.
      Kiitos ja oikein mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista