keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Ekat lumikellot ja narsissit näkyvissä

Ihanasti ekat lumikellot ja narsissit on jo näkyvissä lumettomassa kohdassa. Ne tuovat heti niin upeaa kevätfiilistä, vaikka on viileää ja kunnon kevätsäitä saa vielä odottaa. Se onkin yksi syy, miksi istutan aina aikaisin kukkivia sipulikukkia pihalle. Niistä on niin iso ilo, ja niitä ei voi olla liikaa.


Lumikellot pakkasyön jälkeen...

Otin nämä kuvat aamupäivällä, kun edelleen oli pakkasta. Lumikellojen kukkavarret nuokkuivat pakkasyön jäljiltä. Ne ei onneksi kärsi yöpakkasista ja nuokkuminen on ihan normaalia. 
Kuvassa on keltaisia pieniä lumikellon alkuja, joiden päältä lumi on juuri sulanut. Siksi ne on vielä keltaisia ja vihertyvät kyllä nopeasti, nyt kun saavat valoa.

Narsissit tänään ja niiden nuput jo näkyvissä...

Lumikellojen lähellä kasvaa myös nämä kuvan narsissit. Otin niistä ensin yleiskuvia ja olin jo lähtemässä takaisin sisälle, kun huomasin niiden lehtien välistä pilkistävän kellanvihreää. Vau, niissä on jo nuput näkyvissä! Muistelinkin, että tässä kohtaa narsissit kukkivat aina aikaisin. Nämä taitaa olla jotain aikaisin kukkivaa lajiketta.

Maa oli aamupäivällä vielä jäässä eli viime yönä taisi olla enemmänkin pakkasta.  Aurinko alkoi paistaa näihin narsisseihin, kun kuvasin niitä. Kuvissa on sen takia ihan epätodellinen valo.

Rinneangervot parturoitu...

Meillä on vielä ihan kunnolla lunta maassa, vain tuosta lumikellojen ja narsissien kohdasta lumet on jo sulaneet. 
Tässä huomasin yksi päivä, että rinneangervot on parturoitu. Rusakot tai metsäkauriit on selvästikin syöneet niiden oksien latvat. Voi olla, että leikkaamme nämä pensaat alas keväällä. Nyt siihen olisi hyvä syykin, sillä parturoidut pensaat ei näytä kovin kauniilta... ainakaan minun silmiin.

Erilaisten pensaiden ja omenapuiden leikkausajat lähestyy...

Rinneangervojen leikkaamisista tulikin mieleeni muistuttaa, että kohta alkaa kuun mukaan hyvät ajankohdat erilaisille pensaiden leikkaamisille ja tietysti myös omenapuiden leikkaamiseen.
Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla on niistä enemmän ohjeita ja myös ne parhaat päivät eri leikkaamisiin.
Kurssin tiedot näet: Kuun vaiheet ja puutarhanhoito
Verkkokurssi on yritykseni Puutarha Studion ja löytyy verkkokurssialustalta: www.sarinpuutarhakurssit.fi


Puutarhaterveisin Sari



4 kommenttia:

  1. Ihana keväinen postaus 💚
    Voiko noin 2 metriä korkean marja-aronian (aita) katkaista noin 1 metrin korkeudelta, vai pitääkö leikata ihan alas? Ja yläkuulla ainakin alasleikkuu, mutta mitenkä jos puolesta välistä leikkaa? Kiitos, jos ehdit vastata ja hyvää kevättä 💛
    T. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä kevään ensimmäiset sipulikukat on aina niin ihania. Ja nyt etenkin, kun sääennuste lupailee pakkasten jatkuvan.
      Aidan leikkaustapa riippuu ihan siitä, miksi haluat leikata sitä eli mikä aidassa on ongelmana. Monesti parasta on leikata pensasaita alas.
      Oikein ihanaa kevään jatkoa sinullekin! T. Sari

      Poista
  2. Ihanat löydöt! Ihan mieletöntä, että narsisseissa näkyy jo nuput – mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin ihanat :) Nuo narsissien nuput yllättää minut aina. Ei uskoisi, että ne on jo noin näkyvissä. Taitavat aloittaa kukkimisen taas tosi ajoissa, kunhan kevään lämpimät säät saapuvat.

      Poista