keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Herkän kaunis kevätkurjenmiekka ruukussa

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö
Tämä sininen kevätkurjenmiekka on niin herkän kaunis. Sen kukkien väri muistuttaa ihan sinivuokkoa. Ehkä siksi se on nyt erityisen ihana. Selvästikin kaipaan jo kevättä ja nämä hyödetyt kevätkukkijat auttaa paljon keväänkaipuuseen, kuten aiempinakin vuosina. Olen siis hyötänyt nämä kukkaan sipuleista. Mikä on tosi helppoa vaikka jääkaapissa. 


Herkän kaunis kevätkurjenmiekka `Clairette´...

Viime keväänä minulla oli tummakukkaista lumikurjenmiekka `Pauline` lajiketta, joten nyt halusin vaihteeksi vaaleampia. 

Tällä kevätkurjenmiekka Iris reticulata `Clairette` lajikkeella kukkien vaaleansininen sävy on todella kaunis. Kukissa oleva tummalila vielä korostaa sitä entisestään.


Ylhäältä päin katsottuna näiden pienten iiristen kukat näyttävät tältä. Niillä on joululta jäänyttä sammalta ruukkujen ja mullan päällä. Se on säilynyt hyvin parvekkeen viileydessä.

Kevätkurjenmiekka pienissä ruukuissa...

 Pienet sipuleista kasvavat kurjenmiekat ovat helppoja hyötää kukkaan. Istutin näiden sipulit ruukkuihin joulukuun alussa ja tietysti kuun mukaan ajoittaen. Siitä asti ruukut ovat olleet jääkaapissa. Toki olisin voinut viedä ne myös kellariin, mutta halusin nyt seurata niiden kasvua enemmän.

Ruukuissa on kaktusmultaa ja peitin sipulit mullalla kuvan oton jälkeen. Kurjenmiekkojen sipuleille riittää näin pienet ruukut. Jatkossa multaa ei saanut päästää kuivumaan ja se ei myöskään saanut olla litimärkää.


Ruukut valoon ja viileään vihertymään...

Helmikuussa näillä oli jo hyvät alut näkyvissä ja välillä ulkoilutin ruukkuja parvekkeella, kun ei ollut pakkasta. Siten niiden kellanvihreät lehdet alkoivat vihertyä. Nimittäin pimeässä lehdistä tulee kellertäviä. 
Tämä kuva on otettu juuri ennen kuin laitoin ruukkujen pinnalle sammalta.

Kukkivat kurjenmiekat eivät kestä pakkasta, joten ruukut ovat nyt jääkaapissa. Asuinhuoneen lämmössä niiden kukinta ei kestä pitkään, kun taas viileällä kuistilla tai parvekkeella kukkien kauneudesta saa nauttia monta viikkoa.

Näiden pienten iiristen hyötäminen kukkaan kevääksi on muodostunut minulle jo perinteeksi. Nämäkin kevätkurjenmiekat ovat niin super ihania, että aion taas syksyllä hankkia jonkin toisen lajikkeen sipuleita 😍

Lisää postauksia keväisistä kurjenmiekoista...
Sain näiden kevätkurjenmiekkojen sipulit Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos siitä heille!Puutarhaterveisin Sari'

6 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kukka! Olen edellisinäkin keväinä ihastellut täällä noita sinun kurjenmiekkojasi. Vielä en itse ole rohjennut kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä on niin helppoja hyötää kukkaan ihan vaikka jääkaapissa, että onnistuu aina. Kokeile ihmeessä :) Sipulit vain täytyy muistaa ostaa ajoissa syksyllä, sillä joulukuussa niitä ei enää ole myynnissä.

   Poista
 2. Aivan hurmaava kevätkurjenmiekka ja kaunis istutus, japanilaistunnelmaa. Kurjenmiekka on puutarhan komistus, puhutteleva muotokieli, yksinkertaista ja pelkistettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin kuvailit näitä kevään kaunottaria! Niiden kukat ovat niin erilaiset mitä muilla, että jo siksi ne ovat niin viehättäviä.

   Poista
 3. Minultakin jäi erään kodin pihaan kevätkurjenmiekkoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekat on kyllä upeita pihalla, kun niille löytää sieltä hyvän paikan. Kukkivat vuodesta toiseen :)

   Poista